++ Ka-cHinG ++

++mA fReNs++

Friday, July 30, 2010

= Kapak Dalam Beg =

Salam,

Petang ni saye balik kampung..yeyehhh..
naik tongkang yeyehh..
sorang sorang..yeyehh..
Entun gi Siem Reap ikut company trip..
dpt jugak la ikut trip tu even dah nak resign next week..
Alhamdulillah..untung la dia...

Dah la gaduh malam tadi..
Ego punye pasal tak tepon pun...
Pagi tadi pun dia msg bila dah sampai kat LCCT kul 5 pagi..
Time tu saye tgh tido la lagiii...huhu..
Sedey woo…
Mudah-mudahan dia selamat pergi dan balik….
Dah tak payah sedey sedey haishhhhh….

Balik kampong ni nak discuss ngan family regarding our wed prep..
Cehhh!!! Dah gaduh2 pun, semangat prep harus di teruskan... muahaaha...
Dan yang paling penting nak tengok my new little niece, born yesterday…
Qaireena Nur Aleesya…
Tak sabar nak jumpa…
Nak peluk cium abang dia jugak Qaireen Muhammad Hazieq :)

Pi es : Seram jugak nak balik sensorang ni sejak kes tangan menyelinap kat tepi seat aku..huhu...Ya Allah..selamatkanlah aku daripada tangan manusia yang nak amik kesempatan ni...Mau aku tetak tangan itew kalo ia muncul lagi...Harus sediakan kapak dalam beggg!!!!

Tuesday, July 27, 2010

= E-Day - Shida =

Salam…
Rasa macam dah lame jek tak update..
Kepala pulak bercelaru…
rasa cepat jek mase berlalu…
Takut tak sempat jek nak prepare..
Sekarang ni pun tak tau nak start macam mane…
Rasanye kena buat budget dulu laaa….
Ade copy excel daripada blog b2b tuu…
Tapi tak start lagi huhu…
Ya Allah, berikan la aku kerajinan dan kekuatan untuk mulakan misi biasa-biasa ni..
Tak mahu lagi jadi MLM... :p

Last week pergi majlis pertunangan shida...
Shida ni adalah anak kepada mak ayah angkat kami…
Keluarga angkat yang baru kenal mase di hospital serdang dulu...
Majlis berlangsung di rumah mereka di selayang dalam serba sederhana...
Saye suka dengan majlis mereka..
Sederhana tetapi meriah...tidak perlu hantaran yang mahal-mahal...
Semua tetap sempurna di mata saya...
Tidak perlu keluar belanje berlebihan kerana makcik pandai masak..
Sedap2 semua makanan yang dihidangkan...
Almaklumla, makcik ade buka catering sendiri...
Semua lauk pauk dia yang masak…
Sampai kembung perut kami..huhu ..tak senonah...

Pada mulanya majlis berlangsung dengan baik...
Walaupun kehadiran keluarga pihak lelaki terlewat sangat2...
Tak elok hokeyy..tak baik membuatkan orang lain2 tertunggu2..
Nasihat kepada diri saye juge…
Tapi alhamdulillah, selamat juga mereka tiba...


Shida & Along

pakcik & makcik















Kami minta diri pukul 4 petang...
Cadang2 nak beli barang dekat da curve (shopping la tu sampai duit gaji kering huhu)...
Kami akan datang balik malam tu sebab ade kenduri kesyukuran sempena pakcik selamat menjalani pembedahan…
Tetapi malam tu, kelurga mereka di uji lagi..
Anak bongsu makcik (Nabila) di masukkan ke hospital kerana ade ketumbuhan..
Kasihan..tapi majlis malam tu tetap juga di teruskan...

Tak dapat di bayangkan kalau dugaan itu berlaku kepada diri saye dan keluarga...
Saye memang bukan setabah itu....
Mudah-mudahan majlis saye nanti berlangsung dengan baik...InsyaAllah...
Pi es: lepas maghrib nak pergi melawat Nabila di hospital...

Tuesday, July 20, 2010

= Berpisah Jua =


Yee..saye sangat sedih sekarang ini...saye terpaksa berpisah dengan entun....kerana itu adalah jalan terbaik buat kami...perasaan sedih tak dapat dibendung lagi...tapi kami terpaksa membawa haluan masing2....kerana itu yang terbaik buat kami...Sepanjang 2 tahun perkenalan, kami berkongsi ape saje bersama... Suka duka kami lalui bersama....weekend spend time together.makan bersama... Tapi semua itu tak bertahan lame. Kami terpaksa berpisah. There’s nothing i can do to turn it back. Tapi saye tahu pasti ade hikmah di sebalik perpisahan ini


:

:
:
:
:

:

:

:

:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

:

:
:
:

:

:

:


Kerana Entun dapat kerja govt di Melaka :) ...Kami berpisah di mata tapi tidak di hati..tettttt…geliiii!!!!! Termakbul jugak hajat saye... dpt jugak kerja selepas interview beberape kali..tapi first interview jugak yang sangkut....Alhamdulillah, syukur sangat2…Awal bulan 8, Entun start kerja di MITC. Harap2 rezeki kami akan bertambah dan semoga kami lekas kawen hehehehe....

Pi es: Nampaknya, saya bakal jadi orang Melaka….TIDAKKKKKKKKKK!!!!!!!!!!!!!!

Thursday, July 15, 2010

= Tips Merancang Majlis Pertunangan =

Salam...
Kawan baik saye bakal bertunang pada hari raya nanti...congratulation Ina..welkem to da club hehehe....Hazrina Johari aka missrynn...saye terpanggil untuk buat satu entri khas untuk dia coz dia stuck how to begin..Dulu, saye pun macam itu juga..pening juga kepala nak fikir tentang preparation..yela...first time..tak tau ape2..so, saye banyak bertanye kepada kawan2 saye yang terlebih dahulu bertunang...

So, disini saye ingin berkongsi tentang pengalaman saye yang tak seberape ini untuk panduan kawan2 yang bakal bertunang..itupun kalau kamu kamu dan kamu sudi..hehehe...saye bukan la pandai2 sangat dalam bab2 macam ni tapi saye cuba juga berkongsi pengalaman..ini adalah berdasarkan pengalaman saye sendiri dan juge rakan2 yang lain..mane yang baik ikutla, yang buruk jangan ambil peduli ok...


Checklist

1) Warna Tema
2) Hantaran
3) Mini Pelamin
4) Makeup
5) Baju tunang
6) Door gift
7) Jumlah tetamu / Makanan / Khemah /Kerusi Meja
8) OP & OV
9) Deco & lain2

Bagi saye semua checklist di atas adalah penting untuk melengkapkan suatu majlis pertunangan...mengikut citarasa dan juga budget masing2 la kan..

dan merah untuk wedding saye nanti.

2) Hantaran
  • Tentukan jumlah hantaran dan barang-barang yang hendak diberikan kepada pihak lelaki /perempuan.Mengikut adat melayu biasanye jumlah kedua2 belah pihak mestilah dalam angka ganjil dan hantaran pihak perempuan mestilah melebihi hantaran daripada pihak lelaki.
Majlis saye : 7 berbalas 9 hantaran
  • Tempah / DIY


Kena kenali diri sendiri samaada diri kamu kreatif atau tidak dalam men'deco' hantaran itu..kalo rasa diri tu tak kreatif, outsource saje pada kawan2 ataupun tempah saje di butik2 pengantin mengikut citarasa dan budget anda..saye tak kreatif so kena serahkan pada yang pakar.


Pakej mahal = OP + storybook album + etc

Pakej murah = OP + sticky album + etc
Majlis saye : pakej murah kerana takde budget lebih.lagipun, saye boleh ke kedai untuk buat storybook pada bila2 mase sesudah majlis ataupun bila ade rezeki lebih nanti.
  • Official videographer juge penting bagi mereka yang mahu saat2 indah mereka di rakam untuk kenang-kenangan.


Majlis saye : Tiada OV kerana budget tiada. Tumpang videocam saudara sahaja.
9) Decoration dan lain-lain
  • Cadar / Bantal
Gunakan Cadar dan sarung bantal yang baru kalau boleh.Takkan la cadar yang lame tak berbasuh tu korang nak buat alas katil.hehehe…
  • Frame gambar / lilin / Bunga
Sangat cantik kalau frame gambar anda berdua di letakkan di atas meja solek. Lilin dan Bunga juga cantik. Nak jimat beli je kat kedai RM 2 ataupun beli kat Hinode shop..
  • Dinding bilik


Lebih cantik kalau cat mengikut tema majlis korang.tapi make sure warna color dinding contra dengan warna baju supaya Nampak cantik dalam gambar
  • Bunga tangan
Sebagai penambah seri kamu.takde pun takpe.tapi macam serba tak kena je kalau tak pegang sesuatu kan....
  • Baju Family
Kena ikut warna tema majlis, baru la nampak cantik ye cik adik manis...
  • Langsir & Karpet

Harus ditukar langsir kalau langsir tak ikut tema/ langsing yang dah lame tak tukar.. Karpet juga sebagai untuk keselesaan kaki dan penyeri lantai. Lagi2 kalau pakai karpet yang bulu2 tu..woww, rasa nak baring je atas lantai.


Majlis saye: Dua- dua saye beli di Jakel


Itu sahaje secebis daripada pengalaman saye yang saye ingat waktu menguruskan majlis pertunangan saye tahun lepas..kalau ade sesiapa yang ada idea, jangan segan2 untuk share di sini yerr...sharing is caring...


Pi es: Pening jugak nak perah otak nak mengingatkan majlis yang yang dah setahun lepas..ohhh!! saye sudah tua....

Wednesday, July 14, 2010

= Correct Time to Drink Water =

Salam

Useful tips

Correct timing to take water, will maximize its effectiveness to Human body.


Two (02) glass of water - After waking up - Helps activate internal organs

One (01) glasses of water - 30 minutes before meal - Help digestion

One (01) glass of water - Before taking a bath - Helps lower blood pressure

One (01) glass of water - Before sleep - To avoid stroke or heart attack



= Unsangkarable =

Salam...

Selama 5 hari 4 malam Entun berada di Hospital Serdang kerana menjaga pakcik dia yang sakit...pakcik dia selamat menjalani pembedahan untuk memulihkan saluran jantung yang tersumbat...dia pun terpaksa bercuti la.. saye pun bercuti sehari untuk datang melawat....kasihan saye melihat entun..makan tido tak menentu...oppsss..kalau bab makan, pandaila dia makan di cafe hospital tu..tapi yang sedey tempat tidonye hanya di atas sofa kat bilik tv...itupun terpaksa merengkuk sikit sebab dia kan tinggi....

Katenye hospital tu ade makhluk lain yang tinggal same...kecut perut jugak la si dia…hehe…lagi2 tido dalam bilik tv yang sunyi juga…nasib baik la ade 2 orang makcik yang same2 tido di bilik itu juga...makcik zuraidah dan makcik zainab...makcik tu menemani suaminya, pakcik Hasnool yang juga baru lepas operation...dan makcik 2 orang itu la yang menjadi mak angkat kami...siapa sangka..peramah dan sangat baik hati.... saye ni jenis yang lambat sikit mesra dengan orang tapi Entun sebaliknya.....tapi kami berborak macam dah lame kenal..malah anak2 mereka juga same seperti mak dan ayah mereka....along, shida, naim, nabila....peramah....siapa angka...jumpa pertama kali sudah keluar makan bersama.... so unsangkarable!!!!

Kami juga datang ke rumah mereka di Selayang...pakcik Hasnool dah boleh keluar hospital....kasihan juga melihat pakcik hasnool..sampai di rumah terus saje demam dan batuk2...Entun pun menolong la ape yang patut....daripada petang sampai malam kami di rumahnye...di hidangkan juga mee goreng walaupun penat tak hilang lagi...Paling tak boleh lupa, mase saye nak balik tu makcik cium kedua belah pipi saye bersungguh2 macam anak dia sendiri..huhu..terharuu....

Dalam perjalanan pulang ke rumah..mulut entun tak berhenti2 memuji makcik tu dan family nye...saye juge begitu..tak pernah kami jumpe family yang macam tu...baik hati..peramah..jenis tak kisah dan ramai anak angkat...kami sangat cemburu.... :p


Pi es: pakcik entun blom kahwin lagi..ada sesiapa yang sudi?

Monday, July 12, 2010

= E-Day ~ C's Eja =

salam...

Entri ini saye sangat suke kerana saye suka tentang majlis pertunangan ini...Kak Eja telah ditunangkan dengan pillihan hati pada tahun lepas... saye tak hadir ke majlis itu kerana tidak dijemput.. :( maybe untuk sedara mara dan rakan terdekat agaknye...tak kisah la..itu bukan alasan untuk saye tidak membuat entri untuk majlis pertunangan kak eja...

Gambar pertunangan beliau saye ambil di fb nye...saye minta izin dulu daripada puan empunya ye..ape yang boleh saye katekan..majlis berlangsung dengan meriah walaupun tak banyak gambar yang di upload dalam fb...make up cantik...serba serbi cantik...sebab orangnye cantik dan comel..pakai ape pun akan nampak cantik juge...

Backdrop tu yang menjadi igauan saye satu mase dulu ;p

warna purple tengah hot waktu akhir 2009 dan awal 2010.....sana sini majlis kahwin rakan2 terdekat saye pasti akan ade warna purple…. saye paling suke baju tunang dia…cantik dan elegant...saye rase dia tempah baju itu..baju tunang saye dulu, saye sewa + make up skali...rasa menyesal pulak tak tempah baju..baju tempah tu la nanti akan jadi milik kita..dapat jadikan kenangan selain dapat pakai baju tu balik di majlis yang lain…huhu...walau macammanepun..tak mengapela..past is past…barang yang lepas hai jangan dikenang (sedapkan hati)....

hantaran pulak memang saye suka...simple tapi sangat cantik..saye tak tahu bunga ape yang dia gunakan tapi saye rasa pasti fresh flower...kena sangat bunga itu dengan tema purple..sangat masyukkkkk....lagi satu..dulang yang digunakan juga sangat cantikkk...nampak mewah...suke sangat.... kalo tak caye tengokla gambar2 hantaran kat bawah ni....











Pi es: FYI, kak Eja telah selamat bernikah. InsyaAllah saye akan buat entri untuk majlis kahwinnya pula... :p

= E-Day ~ Mai =


Salam..

Entri kali ini berkenaan dengan majlis pertunangan Ex-housemate saye..siti maryam mohamad aka mai... Telah bertunang pada Okt, 2009..lebih kurang 2 minggu selepas majlis saye...Bakal mendirikan rumah tangga pada 2hb10 2010...dekat dengan tarikh hari jadi saye..hehehe...ohh..dia bertunang lambat tapi kahwin awal daripada saye..ohh tidak mengape..sudah jodoh dan rezeki mai...

Warna tema Mai ialah coklat...daipada baju sehinggalah hantaran..serba serbi coklat...mestila kan..dah kena ikut warna tema...hehehe....Hantaran pulak mak dia yang deco...ohhh..mai sangat beruntung....Mai sangat cantik mase itu...daripada gambar yang di emailkan pada saye la coz saye tak dapat datang ke majlis itu walaupun dijemput huhuhu...sori mai...

Daripada ape yang mai cerita pada saye....ramai rakan2 yang memuji dia berseri2 pada hari itu...dan dia beritahu saye, mak andam yang make up kan dia ade baca2 sikit semasa make up kan dia...ermm...ade juga mak andam yang baca2 pada zaman ini ye...baru saye tahu masih wujud lagi rupanya... J..tak kisah la kan...yang penting muka bakal pengantin kena la cantik berseri2...

Dan lagi satu..yang paling saye suka tentang majlis mai ni ialah..tudung yang dipakai mai semasa majlis pertunangannye ialah tudung mak dia...selamber je dia bagitau harga tudung tu pada kawan2 dia..semua pakat tak percaya....yela...boleh siap pinjam2 tudung mak lagi... yang penting mai tak kisah... :p tapi mai ade la lekat manik2 kat tudung tu supaya nampak lagi wallahhhhh....jom tengok gambar kat bawah....







Selain OP, mai juga ade menggunakan khidmat OV ...memang sweet video itewww ditambah pulak dengan lagu selingan sempurna by Andra & the Backbone.....ohhh..saye tak mampu dan takde budget untuk OV mase majlis tunang saye dulu…yang ada pun hanya video pakcik entun yang ambil menggunakan videocam pakcik dia...saye suruh entun mintak video itew..sampai harini tak dapat2...huhuhu..takpela..InsyaAllah kalau ade rezeki, time kahwin nanti saye akan booking OV...hehehe..teringin juge...walaupun Entun kate membazir...huhu..tak supportive langsungL.


Sunday, July 11, 2010

= Checklist =

Sumber: PesonaPengantin

Salam...

Saye dapat checklist dalam Majalah Pesona Pengantin Julai 2010..Edisi khas ulangtahun ke -9 majalah ini. ..beli dah lame..last month....rasa teruja nak beli mase tu coz cover depan bercetak "Istimewa Ulang tahun- Persediaan Paling Lengkap Untuk Majlis Perkahwinan Anda"... Ada checklist yang dapat menjadi panduan untuk saye merancang majlis saye... checklist ini adalah persiapan 6-10 bulan sebelum majlis berlangsung...

  1. Tentukan hari perkahwinan.

  2. Buat rancangan tema perkahwinan yang diinginkan.

  3. Semak dengan Jabatan Agama Negeri berkenaan perkahwinan dan ikut peraturannya.

  4. Tentukan tempa majlis akan berlangsung.

  5. Buat tempahan awal terutama bagi majlis di dewan atau hotel. Dapatkan juga pelan ke lokasi majlis.

  6. Hubungi pengurus katering untuk berbincang tentang pakej yang disediakan. Buat tempahan awal.

  7. Pilih pengapit anda. -DONE-

  8. Pilih baju untuk pengapit

  9. Berjumpa dengan florist dan jurugambar untuk berbincang tentang bajet dan pilihan.

  10. Pilih pakaian untuk majlis akad nikah, majlis persandingan kedua-dua belah pihak.

  11. Beli hantaran semasa musim perayaan untuk jimat.

  12. Tentukan bilangan tetamu dan buat senarai semak.

  13. sediakan satu folder untuk borang, brochure, salinan fotokopi maklumat peribadi & maklumat perkahwinan.

  14. Tentukan lokasi / tempat tinggal selepas kahwin.

  15. Sediakan dokumen ini:
  • Salinan kad pengenalan

  • salinan surat beranak

  • salinan surat nikah ibu bapa

  • Gambar bertudung / bersongkok saiz pasport

  • Salinan sijil kursus pra perkahwinan

  • Perintah bertulis dari mahkamah mengenai wali hakim, poligami dan lain-lain.

  • Surat pengakuan bujang daripada majikan


Pi es : Dalam banyak2 ni cuma satu je yang dah settle..ishk ishk ishk...apela nak jadi....

Saturday, July 10, 2010

= Hajat Tak Kesampaian =

Salam....

yeee...hajat saye tidak kesampaian...huhu...
hajat untuk ade mini pelamin untuk majlis pertunangan saye....Actually, saye memang berhajat untuk menyewa mini pelamin ni..budget pun adela sikit2...saya konon2 teringin nak mini pelamin seperti gambar di bawah..sweet sangat...sukeeee....


Simple & cantik

Style Pagar tu amat sweet
Sumber : google images

Tapi bila harga untuk mini pelamin sekitar RM500...gulpppp...tersentap jugakk...walhal memang range harga biasa memang lebey kurang tu juga....huhu..terpakse la membatalkan niat itu...lagipun ruang yang terhad dalam rumah saye tu membataskan saye untuk semua itu...dalam pada tu, terdetik jugak hati nak DIY mini pelamin tu...nak buat yg simple dan yang penting kecik untuk ruang yang kecik dalam bilik...takdela costly sangat dan jimat ruang...
dan mini pelamin seperti di bawah amatla menarik kerana simple dan jimat ruang...



Sumber : google images

Tapi apakan daya..saye tak sempat buat semua tu..kerana saya MLM (Miss last minute)..huhu....kena redha jela dengan majlis saye yang ala kadar tuu..tapi saye gembira kerana majlis berjalan dengan lancar hasil bantuan gigih family saye...Alhamdulillah....

Walaubagaimanapun, dapat jugalah saye duduk mase menyarungkan cincin tu...kerana ruang dan tempat terhad.. kawan baik saye, NOR dengan baik hati nye meminjamkan kerusi itu...bantal kecik saye beli sebagai hiasan..takdela nampak kosong sangat..backdrop belakang pulak dinding yang dah di cat ikut warna tema...dan yang berjurai2 kat blkg tu as a backdrop..Tak disengajakan..actually nak letak kat depan pintu masuk bilik..tapi abg ipar yang letak kat situ...belasah jelaa....dalam gambar...dapat la cover sikit kekurangan dalam beberape gambar coz saye crop gambar tu..hehhe....

kalo nak diikutkan...banyak lagi yang tak ikut seperti yang saye rancang dan inginkan tapi nak buat macam mane..kena redha jela...salah sendiri juge..huhu..so..pada b2b jangan la ikut pangai tak senonoh saye ni..huhu...

Ade terniat nak tabur bunga2 mcm pic ni tapi ntah kenapa boleh lupa..huhu

Pi es: Barang yang lepas hai jangan dikenang...huhu....

= E-Day~Zack =

Salam..

Saye teringin untuk membuat entri untuk kawan2 saye dalam entri saye yang lepas..kebetulan tiada update mengenai diri saye mahupun preparation saye....sejak kes berkelahi manje pasal hantaran kawen saye tu..terus mood saye merundum..hehhehe...

kawan saye ni dah bertunang pada 22 March 2008..lame dah...dah kawen n ade anak pun...tapi saye ingin mengulas mengenai majlis pertunangan beliauuu...harap tiada yang berkecik hati ok..jeng jeng jeng..

Actually majlis pertunangan kawan saye ni boleh dikatakan grand jugak la pada mase tuu...almost perfect..daripada baju, make up, op, mini pelamin, door gift dan hantaran...Dia ni mmg kreatif orangnye..tak macam saye...Hantaran mase bertunang tu dia yang buat sendiri....Tema nye warna cream...soft color....mmg sesuai untuk majlis pertunangan laa.....kalo tema yang garang2 ni sesuai waktu wedding nanti.. :p....

Actually, waktu brtunang tahun lepas, inspirasi saye adalah melalui majlis dia ni la..make up dan op kami same..tapi saye tiada mini pelamin coz budget ciput dan rumah pulak sempit...tak sesuweiii...hehe..ape yang bole saye katekan..mini pelamin dia cantik..tapi kalau warna pelamin contra dengan warna baju lagi nampak cantik dalam gambar...hehehe..saje nak menyakatt...

ok lahh..sila lihat gambar di bawah yeee...










Pi es: Yang baik jadikan teladan..yang buruk jadikan sempadan.....
Zack- u are gorgeous babe!!!!!

Wednesday, July 7, 2010

= Teka Teki Telah Terjawab =

Salam...
Akhirnya teka teki telah terjawab...semalam persaan berbelah bagi...

Dan akhirnya..tonight is da night..hehehe...im going to Usher Concert..

wif ma rumet...TINI...hehehe..

Dapat tiket pun last minute dgn harga diskaun..

so saye kan pergi menonton malam ini di Bukit jalil...
Pi es: Harap2 tak ter"over" excited malam ini :p

Tuesday, July 6, 2010

= Terima Kasih Puan "Z" =



Salam...

Harini serba tak kena..rase macam nak half day je...kerja plak takde...ermm..bukan takde keje..adeee..tapi keje dah siap so kira tak brape nak ade keje la..saye paling tak suka kalo takde keje...takde keje menjadikan saye separuh gile (takde sampai macam tu la kan :p) nak berfacebook dan berbloggy pun hati tak senang..nanti ade je orang yang pasang mata kat belakang saye..tak pasal2 di cop curi tulang..padahal hanya merehatkan minda buat seketika...huhu...so saye prefer untuk ber fb dan berbloggy di rumah saje...

bila takde brape nak ade keje..mula la fikiran saye menerawang memikirkan bende2 yang sebesar-besar semut dan sekecik-kecik gajah... macam2 la pk...kenapa..kenapa...dan kenapa...tak tau nak meluahkan pada sape....nak luahkan pada bespren..mereka jauh di mata...lagipun mereka dah dengar n tau tentang ape yang terpendam dalam hati ini coz saye pernah bgtau merekaa...mereka juga dah beri pendapat mereka tapi saye degil..tanak dengar cakap...mahu juga cerita pada orang yang sependapat dengan saye...

Dan akhirnya..perasaan ini tak dapat dibendung lagi...kena luah jugak..tak kiraaa...saye chatting juga dengan puan "z" time lunch hour.....dan dan tu juga beliau telefon saye..saye menceritakan ketidakpuashatian hati ini kepada beliau...serta merta beliau menasihatkan saye...ilmu rumahtangga juga berjaya dikongsikan nye bersame saye..almaklumla..dia sudah berumahtangga..tentu sudah masak dan faham sangat tentang insan yang bernama lelaki.. mmg tersentuh hati ini mendengar nasihat yang di beri..sungguh...nasihat yang sangat sangat berguna...saye patut berfikiran seperti orang dewasa...kena jadi matang..umur pun dah lanjut...jgn selfish....fikirkan perasaan org lain..jangan terlalu mengikut perasaan....sepatutnya...memang tak patut saye berfikiran begitu...memang tak patut...sungguhhh...rase malu dengan diri sendiri...memang menitik la airmata ni..gembeng btull..yee...saye gembeng...saye mengaku....huhu...

Buat Puan Zurita, ma kezen...tq so much..terima kasih kerana nasihat yang diberikan...saye akan belajar daripada kesilapan..cuba untuk memperbaiki diri..jangan ikutkan perasaan...InsyaAllah....saye akan sayang si dia seadenye...kena terima baik buruk dirinya kerana dia sudah menerima buruk dan baik saye...mengape tidak saye juga seperti dirinyaaa....
ini adalah ujian buat saye...tuhan menduga saye....itu pun baru sikit....dugaannnnnnnnn.......


Pi es: Berteka teki untuk hari esokkk.....

Sunday, July 4, 2010

= Pameran Pengantin 2010 =


Salam....

Saye dan Entun telah berjaya menyinggahkan diri kami ke pameran pengantin @ Mid valley semalam..pameran ini berlangsung selama 2 hari (2-4 July 2010)....kami sampai lebih kurang pukul 8.30 p.m..so ramai orang yang dah balik mase tu...takde la sesak sangat kan..dan mata ini boleh la melihat semuanya tanpa perlu bersesak2 ..hehheh..setiap booth yang kami pergi pasti yang ramah menegur...bukan nye kami artis tetapi mereka ingin mempromote produk mereka...hehehe semestinye la kan....cadang2 nye nak tengok kad kawen and door gifts..tapi kami lebih tersasar ke arena photography dan juga catering....wlaupun takde sekelumit perasaan pun untuk menempah tapi penerangan yang di berikan sedikit sebanyak dapat menjadi guideline untuk kami mem"booking" di mase hadapan :p

Pakej2 yang di tawarkan pun agak berpatutan...cuma saye tak berminat ke arah itu....memandangkan majlis saye akan berlangsung di johor...better saye menempah di johor juga...rata2 booth semua based in KL..sudah pasti mereka akan mengecas saya jika saye membooking...min RM 500 dan max RM 1,000 untuk transportation and accomodation cost...blom masuk lagi cost2 yang terbangkit dan terungkit...sungguh tidak berbaloiii...walau bagaimana pun..hati saye tertarik dengan pelamin dan baju pengantin seperti gambar2 di bawah..cantikkkkk!!!...











Pi Es: Saye ade mengajak seorng kawan saye tu..dia kawen tahun depan juga..tapi dia tak mahu pergi coz katenye tahun depan pasti ade lagi pakej yang mengancam..huhu..ermm...yelahhhh......


++ WOW!!!! MESTI KELIK ++

~ E-Day ~

There was an error in this gadget