++ Ka-cHinG ++

++mA fReNs++

Tuesday, August 24, 2010

= BP vs BR Part I =

Salam Ramadhan,

Semalam pergi beli hamper dengan opismate kat Medan MARA...
GM nak bagi kat one of our customers, ED of AMP Radio Networks...

Kebetulan harini memang nak pergi Medan MARA...
Singgah skali kat Butik Baju Pengantin (BP) idaman...
Butik Mass Kasim....
Ye..hati makin kental untuk bertanya..
masuk je butik, telah disapa dengan baik oleh pekerja/owner..
Ramah sangat...
Awal2 dah buat muka interested kat baju tu..
Then tanye kat owner tu..
selamba je dia kate 7k **Gulp**
Ya Allah..mahal nye...
Dah memang sah2 la mahal...
Tapi sy tak sangka la semahal tu....
lepas tuuuu bayar segala make up pelamin bagai....huhu...
Saya hanya mampu tersenyum la...
dan masih lagi buat muka interested yang amat...
nasib baik la akak tu kate saya ni kecik comot..
tak sesuai dengan baju yang heavy mengerlip tu..
hanya org tinggi yang sesuai..
tak boleh alter... **senyum**
At least takde la rasa terkilan tak dapat sewa baju tu..
Alhamdulillah ade hikmah nye...
Pastu akak tu tunjukkan pulak baju yang murah range RM1000- RM2000... **tak lawa**
Kalau kat tempat lain (JB) mesti dapat better lagi drpd tuh....
Pastu nak tempah baju nikah plak starting RM350 and above..
lagi banyak beads/batu berlian bagai..lagi mahal kena charge....
Bercerita pasal BR plak...
hati rasa tak sedap...
fikiran menerawang...
kepala rungsing memikirkan baju raya (BR) yang dah beli tu...

Rasa macam menyesal la plak beli kaler yang tak disukai...
Harus jugak pergi ke kedai tu untuk menukar warna kegemaran...
Dan akhirnya harini ini berjaya juga menukar...**Gumbira**
Kena tempah baju tu n extra charge RM10...

Pi es: Kepada kamu yang berminat nak sewa BP Mass Kasim..amat di alu2kan...dan share la hari bahagia kamu + BP idaman tu dengan saye... Dengarnye cik ummph aka Um Liyana berminat....saye sukeee..Selamat mensurvey....

Sunday, August 22, 2010

= Baju Pengantin vs Baju Raya =

Salam Ramadhan....

weekend ni berjalan sakan..
tak reti nak duduk umah..
ade je aktiviti nak buat....
jumaat, sabtu and ahad....non stop


Jumaat malam berbuka di klcc wif geng uia....
liza, jaim, shida, azia & adik linda....
lame tak jumpa dorg....
misi nak berbuka di rumah nana tak kesampaian...
sori la ye nana...
next time..InsyaAllah....dapat la jumpa affiq...

Sabtu...misi mencari baju raya @ jalan tar...
ramai gile orang...huhu..
tak kuasa nak pergi sebenarnya...
tapi misi nak cari baju raya harus diteruskan jugak..
sape suruh tempah baju lewat...
kan dah tailor dah tanak amik tempahan lagi **pdn muka**
dah la susah nak cari size....
baju saiz S pun tak muat.....huhu...


Jumpa baju raya ni...
ohhhh..sungguh berkenan dengan baju ni sangat2...
tapi saiz SS tak ade...dah habis huhu...
kaler lain adela....susah tul nak cari baju saiz kecik ni....
tapi oleh sebab teringin..
beli la juga baju yang sama walaupun bukan warna maroon...**sedey**



Singgah Medan Mara...ternampak baju pengantin ni....
ohhh cantikkkk.. **jatuh chenta**
tapi tak tanye la plak berapa harga sewa....
mesti mahal...
takpe..lenkali datang.... kena tabahkan hati...kuatkan semangat..TANYA :p


Pergi booking tempat untuk buka posa seawal kul 5 pm lepas dah penat shopping sakan...**takdela sakan mane pun**
almaklumla ramai org....
kang tak sempat berbuka tepi jalan pulak :p



Ahad plak ialah misi meneman teman & mencari bj raya juga @ amcorp mall..
teman osmet cari baju raya & kuih raya juga....
Banyak jugak baju raya kat situ ...
tapi tak berkenan plak hati saye dengan baju2 raya tu...
dah tertutup hati nak beli mungkin sebab dah beli..
atau mungkin duit dah habis dikerjakan kat jalan tar semalam..hehehe..


Pies: tengah tunggu gaji untuk shopping kat Plaza Angsana plak... :p

Thursday, August 19, 2010

= DIY Wedding Bouquet =

Salam Ramadhan,



sejak start buat wedding budget ni...
hati meronta-ronta nak diy semua bende...
diri ini memang tak kreatif tapi perasaan nak mencuba tu membuak2...**ye ke**
tak tau kena la belajar kan...



mane tak nye..macam2 bende nak kena fikir..
banyak fikir...macam2 bende yang nak....
bila macam2 nak...macam2 bende kena beli...
bila macam2 bende kena beli...banyak la ongkos nya... **tau takpe**



so pics kat bawah ni menguatkan semangat untuk diy bunga tangan sendiri nanti...

InsyaAllah....



DIY - step by step pics

*Putih suci*

*Kembang setaman*

*Merah menyala*



*Mengerlip*



*Sweet Pink*

*Cantik*

Credit: Google Images

Video DIY



Wednesday, August 18, 2010

= Wedding Invitation Card =



Salam Ramadhan,


Saye mau kuatkan semangat untuk buat wedding budget malam ni juga...
**macam siput sedut tul la preparation**
Tak boleh jadi...
asyik tertunda je beberape kali...
ishhh..geram dengan diri sendiri...
perkara senang pun susah nak buat...
ape la nak jadiii..huhu....


sudah boleh mintak quotation drpd sekarang....
harus rajin..harus semangat..chayokk!!! **yeyeooo jek**


sambil2 buat tu...
ade jugak la google untuk kad kahwin...
suka pulak saye dengan kad kahwin maya ni...
murah pun murah...
jimat pun jimat...
tapi tu la... tak semua orang ada internet kan...


kad kawen kat indon memang murah dan cantik...
my bff yang cadangkan saye tempah kad di sana....
memang berbaloi la...tapi for me a little bit risky laaa...
Tapi my fren kate, kawan dia tempah ok jek...
kira ok la tuhhh....


kat kl pun ape kurangnya....
banyak sangat kad kawen yang cantik2...
sampai rambang mata dan tak tau nak pilih..
lagi2 kalo pergi pameran pengantin....huhu...


Ni gambar2 khas daripada 'engoo' **macam bunyi sengau** (Encik Google)

Invitation card Omputeh....

Boleh la di adaptasi sikit mane yang boleh... **bole ke**


layanzzz.....



Sampul kad **sweet**



Kad Bebunga Cinta




Kad Passport




Kad Kipas



Pi es: ohhhh!!! kena siapkan budget malam ni jugak...**poyo je**

Monday, August 16, 2010

= W-Day : LiST oF HaNTaRaN HaTi =

Salam...


Dah lame dah saye buat list untuk hantaran for both sides...
Inform kat entun untuk dinilai....
dia kate mahal.... *kedekut*
saye kate biasa-biasa aje...
katenya kena tukar sikit yang mane bersesuaian... *tanak*


dalam hati saye berkata alaaa..bukannya selalu...
sebelum kawen la mintak..
nnti dah kawen harapan nak dapat adalah sangat tipis...
almaklum la ...lepas kawen lgi la nak pkai byk duit...
kalo lepas kawen baru nak mintak...MEMANG TAK la kan....

kami cuma agree yang hantaran kami nanti 7 berbalas 9...
sama mcm mase bertunang dulu..
tak banyak tak sikit...
biasa- biasa aje....

For Me :

1) Sirih junjung
2) Cincin + mas kahwin
3) Al-Quran
4) *******
5) ******
6) *****
7) **** ** ***


For Him :

1) Sirih junjung
2) Cincin
3) **** *****
4) ******
5) *****
6) *****
7) ****
8) *********
9) *******

Tanda * terpaksa di rahsiakan (korg bukan nak tau pun)....takut tak jadi... *shy*
Cantik gambar hantaran kat bawah ni...macam kereta labu cinderella sgt menarik..lain drpd yang lain.. **suke**

Credit : Syiraz lil cottage
Pi es: kalau "siti asmazat" baca belog ini, saye nak minta tolong kamu deco hantaran saye tahun depan...pelizzzzzzz...... :p

Thursday, August 12, 2010

= Air Asia Promotion =




Salam....

AirAsia promotion ticket for 2011...
B2B boleh booking sekarang for your honeymoon...hehe...
pada yang dah kawen tu, pujuk2 la hubby korang...
leh hanimun banyak kali.. :p
Cepat2...murah2...sampai hari ahad sahaje.... :)
Pies: FYI, satu sen pun saye tak dapat untuk iklan di atas... huhu

Wednesday, August 11, 2010

= Puasa Pertama & Terakhir =

salam...

Alhamdulillah..harini adalah puasa pertama kita semua dalam bulan ramadhan tahun ini...
Harini orang johor, melaka & kedah bergumbira sebab cuti laa...
Entun suka la tu...duk melaka sekarang...
huhu..jeles i tau...huhu...


kat opis plak, blom pun lunch hour, ramai para isteri turn ke cafe membeli juadah..
saye join skali laaa...
almaklum la ...KL...sampai umah dah pukul bape..
nak meredah jam lagi...
mane sempat nak memasak....
same juga macam saye....
jam tak hengat..padahal jalan kaki 5 minit je ke opis...hehehehe...
yang best plak time posa ni..
gi keje awal kul 8.00am....
balik keje pun awal..kul 4.30pm..
conotnyeee.....


Tahun ni pulak, tahun terakhir saye berpuasa berseorangan...
tahun depan saye berpuasa & berbuka puasa berdua..
fahamkan maksud saye....hehehe...
InsyaAllah..kalau ade jodoh....


Ade lagi setengah jam sebelum berbuka...
Lauk dah tersedia kat atas meja..
lauk bese2 aja...
janji membangkitkan selera...
ecececehh..macam pantun...
layan la gmbr dari encik google ni...
time bulan posa ni la..semua bende nak makan huhu....














ok la..
selamat berbuka...

bye....

Tuesday, August 10, 2010

= Salam Ramadhan =


Salam...

Di kesempatan ini saye ingin memohon ampun dan maaf jika ade terkasar bahasa atau kamu ade terguris hati bila membaca entri2 saye yang lepas...
Mudah2an puasa tahun ini akan lebih baik daripada tahun lepas dan diberkati oleh Allah...
Moga2 kita dapat memperbanyakkan amalan di bulan puasa yang mulia ini....



Pi es: Jom terawih malam ni :)

= Wedding Date =



salam...


InsyaAllah I am getting married next year...

Tarikh dah ade..saye yang pilih :p
Cuma tak sure lagi la time cuti sekolah ke tak..
coz kalendar cuti sekolah belom keluar lagi.....


Sekadar gambar hiasan


Family Entun akan datang beraya di rumah saye dan akan confirm balik tarikh tu...


Majlis di rumah Entun maybe 1 week after majlis di rumah saye...

So persoalan akan terjawab hari raya nanti..


Pi es: Boleh tak saye mintak Entun naikkan duit hantaran sikit..


kunun2 nak same nombor dengan tarikh majlis saye nanti hehehe..ade geliiiii???



Monday, August 9, 2010

= Kadar Sewa Dewan =

Salam..



Wedding Reception Venue....

What is ur choice???

Home or Hall??


Sila scroll down & click to enlarge untuk harga sewa dewan di sekitar Johor Bahru...







































Pi es: Tak cakap byk coz food poisoning..adehhh....btw...jam tangan yang disayangi dah jumpe..memang i misplaced jam tu...Alhamdulillah...

Saturday, August 7, 2010

= Kecoh Kenduri =

salam....



Hari ni pagi2 dah bangun kemas beg nak balik melaka...
Petang ni ade kenduri kesyukuran sempena entun dapat kerja di Melaka...



perut dah meragam ni..senak plak tak pasal2...
semalam saye makan banyak kat opis...
ye la ..makan free..
opis ade buat baccan yasin dan tahlil sempena menyambut bulan ramadhan..
tak tau la samada perut lapar atau kenyang...
kalo kenyang kate entun, saye hepi je...
kalo saye sakit2 tu maknenye saye lapar la tuuu...
ishhh ishhh..lapo je keje dia ....



nak buat entri pasal wedding pun idea tarak...
byk bende nak di tulis cuma tak berkesempatan...



ok la..

nak bersiap..kang entun bising..
dia bukan suka menunggu...
kang moody plak dalam kete nanti...



Doakan kami selamat dalam perjalanan...


bye


Pi es: I misplaced my watch...uwaaa....sayang gile ngan jam tu..ade sentimental value kat jam tu...mintak2 la jumpe balik..amin....

Monday, August 2, 2010

= Wedding Color Theme =

Salam....

Seperti yang saye rancang, reception belah saye nanti mesti ade warna merah….hehe sukerrr....red is da color of love and passion….ecececehhhh….. InsyaAllah wedding color theme yang saye pilih ialah salah satu daripada warna seperti di bawah....

Adakah ini.....



Red & Aqua


Atau ini......



Red & Grey


Atau ini......



Red & Green


Atau ini......



Red & Turquoise



Atau juga ini....




Red, Black & White


Atau ini juga....




Red & Pink


Atau atau ini....


Red & Black


Atau ini ini....




Red & White


Berape banyak atau daaa.......



Arghh..pening...semua cantik2 belaka...kena minta pendapat entun dan juga yang lain2... Ataupun pilihan mungkin berubah...So tungguuuu...

Pi es : Red + Black = Diana's wedding dress.. so warna tu mungkin akan disingkirkan....

++ WOW!!!! MESTI KELIK ++

~ E-Day ~

There was an error in this gadget