++ Ka-cHinG ++

++mA fReNs++

Saturday, September 25, 2010

= Wedding & Beauty Fair 2010 =

Salam...

To all Johorean bloggers....
Mari kita datang & serbu beramai-ramai ke:

Event: Johor Wedding & Beauty Fair 2010
Date: 22-24 October 2010
Time: 11 am - 9 pm
Venue: Danga City Mall

**Free Admission**

InsyaAllah, saye akan ke sana kalo sy balik kampung laa..
atau saye tak attend mana2 majlis time huhu....

Jumpa di sana

Daaaa.....


Thursday, September 23, 2010

= A Fairy Tale Wedding : Nur Nadia SM Nasimudin =

Salam...

Juz nak share video perkahwinan Nur Nadia SM Nasimudin...

anak gadis Allahyarham SM Nasimudin...

pengasas empayar perniagaan NAZA Group bersama pasangannya ...

Hamzah Alang Azman Shah.. anak kepada owner Holiday Villa Hotel Chains..

memang Superb!! Awesome!!! Grand Giler ahhhh...

Tak tercapai dek angan saye untuk buat wedding grand cenggitewww...

Sumber : Manggis.tv




p/s : Dah nama pun BAKAL PENGANTIN BIASA...Buat BIASA-BIASA sudah!!!!!!! :p



= Pesona Pengantin Oct 2010 =

Salam...


Semalam balik opis tadi singgah mynews....
Boringg...teringin pulak nk beli magazine....
Rambang mata...



Semestinya majalah pengantin la kan....
cover depan Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor dan Dr Halina Mohd Yunos...
sama cantik sama padan.... *suker*
Mereka bakal melangsungkan perkahwinan pada 10.10.10 nii....
Ohhh..dah nak kawen ghupernyee my ex-neighbour niii...hehe..
dah la tak jemput..
apatah lagi nak dpt invitation card...
sungguh kecik ati tauu muahahha...
Bertegur sapa pun tidakkk...nak mintak di jemput *wink wink*

Byk info yang menarik bulan nii...
kalau nak tau kena dapatkan sekarang *promote tak dpt untung* ;p




Update :

1) Solemnization + Reception pada hari yang sama = sempat ke??? (cost saving)
- Nikah Pagi, sanding tengahari... macam kelam kabut je...

2) Kena confirm kan balik harga sewa dewan...
- Semalam call, P.I.C bahagian sewa menyewa tu cuti raya lagi..so org lain yg jwb..kena reconfirm takut info tu salah... :p
- Akak bising2 pasal catering etc...oh tidakkk!!! dia kate saye macam budak kecikk...*Cis* :p

3) kena slow talk dengan mak tentang beberapa perkara.... **bab ni yang paling susah huhu**

In Ma Head : macam2 pk *Pening* - Tu baru sikit huhu

P/s : Wedding of the year ????? :p

Dr Sheikh & Dr Halina

VS

SM Nasarudin & Marion Caunter

Tuesday, September 21, 2010

= Gedik Geduk Raya =

Salam..
ohhhh..agak tersangat lame gila sgt2 tak update belog....
ni sume gara2 mengupload gmbr raya kat fb..
pastu mood trus hilang... ehhh ade kena mengena kee...
padahal byk sgt mende yg saye nak buat pasni..
rs cam tak tau nak mula yg mane satu...huhu....


Alhamdulillah, tarikh kahwin saye dah ade..jeng jeng jeng...cecececchhh....
Family Entun datang beraya kat umah family saye kat jb pada Raya ke - 7
bersamaan dengan Hari Malaysia tuuu....
nak discuss regarding our wedding la... n nak dtg beraya jugakk...
mak masak spesel hari tu...menu spesel mak...

Ayam masak merah + ketupat nona & Laksa johor...yummy...

MIL to be puji beshhh...**kembang kempis idung mak**


Actually, byk mende yang tertunda lagikkk...
Semua decision depends on my family...
Family Entun ikut jee...
macam2 mende lagi laaa....
ishhhh....tak terkata...

ok ..takde mood...

daaaa......
Gedik Geduk Raya

Thursday, September 9, 2010

= Salam Aidilfitri - Video Khas untuk kamu =


Salam lebaran...

rasa baru je start bulan ramadhan....

tup tap tap tup dah nak masuk syawal....

macam tak rasa pun berpuasa....

rasa mcm sekejap sangat berpuasa tahun ni....

dah lame plak tak update belog huhu...

Sempena syawal yg bakal menjelang,

saye ingin memohon sejuta kemaafan kepada kawan2 gugu gaga, rakan2 bloggers, silent readers, jika ade tersalah kata atau tersinggung perasaan dengan entri2 saye yg tak seberape itew...

Selamat Hari Raya Aidilfitri...

Maaf Zahir Batin...

Nahhh..video ini untuk kamu kamu dan kamu...




Pi es: suka dengar lagu Maher Zain Semenjak 2 3 menjak ni.. :p Beshhhh

Wednesday, September 1, 2010

= Hepi hepi Bday Entun =

Salam..


Lame tak update belog...
malas nak on pc kat kampung...
ade budak pengacau... :p


cuti merdeka balik kampung...
tumpang rumet balik...
dia turunkan saye kat tol ayer keroh..
Entun tunggu disana...


Sampai Melaka dah pukul 7...
Nasib baik dah siap2 beli mcd..
berbuka dalam kete le kami berdua...


Malam tu keluar jln2 singgah bazar ramadan di Melaka...
Meriah..tapi rata2 barang semua sama macam di Kl...
Plus mahal sikit dr KL...
Nak survey baju raya kami...
Tema tahun ni purple pink...
Cari2 tak jumpa...
Balik dengan tgn kosong...


sabtu petang jln2 lagi...
Misi cari bj raya yang tak sudah2...
dapat la aim satu baju Entun...
Baju sy tak dpt lagi...**Takpe tak kisah - Geram**





Motif???

Malam tu celebrate besday entun in advance...
Dinner kat Garden Recipe, Jusco Melaka...
tanpa kek..cuma hanye ade sebungkus hadiah kecil...
Dalam kepala bila la masa yg sesuai nak bg hadiah ni...
Time tengah makan tu, tanpa disedari tangan saye hulur hadiah kecil kat dia... **Senyum**
saye minta dia buka hadiah tu pukul 12.00 am 30/9...

Sori ye cyg...
tahun ni hadiah downgrade yeee....
budget lari...hehhe..
maklumla nak raya...
saye tanye dia "Awak suka tak Hadiah yang saye bagi tu"
"Anything yang awk bagi semua sy suke" **Gumbira**

Ahad pagi entun hantar saye balik JB...
Odw balik tu dalam kete Tak sentuh pun citer pasal kawen...
Sume mende citer bab raye raye dan raye...haishhhh...

++ WOW!!!! MESTI KELIK ++

~ E-Day ~

There was an error in this gadget