++ Ka-cHinG ++

++mA fReNs++

Friday, November 26, 2010

= Bila Kawen =

Salam and good day...

Arghhh...
hidup kureng lengkap tanpa strimik ..
dengan erti kate lain tanpa tenettt...
Rumah sewa (sebelah umah) dah dapat kunci umah..
tinggal cuci and pindah la weekend niii...

Sangat hepi...
Umah cantik...tapi kena byr lebey skit la sewa berbanding umah skrg...
Tapi takpe...janji selesa...
dan ADA RUMAH...
yela...nasib baik ade rumah..
kalo takde abis la kitorg...
kena cari umah lagii..
blom tentu jumpa yang bebetol berkenan di hati..
ewahhh!!! cari rumah mcm nak cari suami jekkk... :)

strimik blom install lagi kat umah...
InsyaAllah by this week mintak2 la dapat...
ASTRO/TV takde takpe tp kalo takde strimikk..arghhhh....tensen..**bole jadi gilaaa**

***********************************************************************************

Last week balik Jb time raya haji..
singgah tgk dewan n byr deposit...
Al kisahnye...mase nak pegi byr deposit tu...
jumpe satu family ni...
dorg nak booking dewan untuk majlis kawen 28 Nov ni...
last minute tuuu..
nasib baik takde org booking lagii...

Makanya..mak saye ter"bekenalan" la dengan makcik tuu..
Alhamdulillah...makcik tu sangat la baik hati orangnye...
bagi no tel katering etc..
dan siap dia jemput lagi dtg kenduri dia hujung minggu ni...**SUKA**

So dengan tak malunye...
bole la saye balik kampung minggu ni dan singgah majlis tu nanti...
kira macam sesi food testing la kat situ... hehehe...

Kebetulan minggu ni saye pergi kenduri kawen kwn saye di Muar...
Bole balik JB terus...
yahooo....

P/S: Bos saye tunjukkan doorgift yg dia dpt mase dia attend kenduri kawen...
Motip??? Nak bg hint suh saye kawen cepat la tu..hehhehhe...

Thursday, November 18, 2010

= Berkorban Ape Saje =



Salam sume...

Selamat hari raya aidiladha...
selamat berkorban...
selamat bercuti sehari semalam..

yee...saye juga berkorban...
Bekorban diri & cuti...

Berkorban diri balik ke rumah family mertua 2 b dulu hehe...
Yg bestnyee...tak bwk bj kurung plak tuu..
so terpaksa la jd brutal di pagi raya di rumah org huhu...
Pagi2 entun dah sembahyang raya...
pastu balik makan ketupat same2..yummyyy!!!
Then gi tolong org kmpg sembelih lembu...
Tolong tgk and amik video lembu kena sembelih **saye yg suruh :)**
Buka pe..saye mmg tak prnh tgk lembu kena sembelih secara live **Kesian**..
Tp tahun ni kira teringin sgt la nak tgkk...
sekali entun bg tgk kat HP dia..rs seriau pun adee...huhu...

Ptg tu akak tel suh saye balik JB cepatt...
sebab dah janji nak balik JB ptg tu jugakk...
saye rs mls plak nak balik sebab mls nak bergerak plus sume suh saye balik esok pagiii..
tapi akak saye umpan suh balik sebab mak saye masak ayam masak merahh..**Fuyooo terangkat**...
so balik la jugak ptg semlm...

Di JB ade tenet so boleh la menghapdate belog...
saye plak amik cuti lama sampi hari ahad..
Conotnyee cuti lameee...

Antara aktiviti di hari cuti:
1) Blaja masak
2) balaja masak
3) Blaja masak

hehe..nape?? tak percaye??? :)

Wednesday, November 10, 2010

= Update ringkas =

salam semuaa....

update ringkas...

Nape saye dah lame tak update belog:

Streamyx yilekkkk!!! coz owner lama merangkap ex osmet dah bawa diri dia beserta streamyx dia skali ke rumah baru...FYI,InsyaAllah dalam minggu ni ade mamat hensem dtg install hehe...

Nape saye tak jadi pegi sirap susu:

Flight cancelled due to Merapi ash covering SS (safety reason)...so ade 2 options either change date or refund...saye pilih refund..huhu...Penat jek curi itinerary elyaelmo hehe

Oleh kerana tak jadi pegi..terus pagi tu saye bergegas ke Melaka berjumpa Entun...otw nak balik tu berkonvoi 2 kereta...Nasib tak berape nak baik, coz kereta yg ketinggalan kat belakang eksiden..Alhamdulillah..mujur la ekau selamat Cik Cha...kereta ekau je yg yang injured...berderau darah den tau....huhu

Update pasal prep plak:

Alhamdullilah..dah booking dewan..cuma deposit je blom bayar...tunggu saye balik raye haji ni...InsyaAllah...Di sebabkan dewan la tarikh majlis saye dipostponekan uwaaaaa...

Neway, Selamat bertunang kepada my beloved pren Hazrina Johari yang selamat bernik ehh bertunang dengan cinta hati tersayang ezzy...Semoga lekas jodoh korang sampai..aku dah tanak berebut tarikh ngan ko...dengan rela hati, ko amik la 11/11/11 tuu..nah!!! :)

Oklaa...nak balik...penat...mujur tak ramai org..boleh curi2 update ...huhu...
nak tgk Chinta Chandoreyyyyyyyyyy!!!!

++ WOW!!!! MESTI KELIK ++

~ E-Day ~

There was an error in this gadget