++ Ka-cHinG ++

++mA fReNs++

Saturday, January 29, 2011

= Ikea oh Ikea =

Salam..hai hai...

Meh sy nak story pasal hari sabtu yg sgt hepi...
hampir 1 month tak jumpa entun...
R*nd* :)
tak pernah plak tak jumpe sebegitu lama selama ni...hahha
bz je memanjang entun ni...mengalahkan MB hehehe..

At last dpt jugak jumpe....
sms nak dtg...
wahhh..hepi rasanye....
oh senyap2 nak dtg ye... **surprise la tu kununnye**
plan nk gi jumpe bridal @ Klang....
then entun sampai dah petang...
cancel la...trus ajak entun gi ikea...

parking kat tesco ** Free weeeeee**
Jalan ke The curve dulu...
shopping baju tak hengat **padahal 2 helai je nak kecoh :p**
Dah lama tak shopping baju..kesiannnn tul la dak kecik nii...

Pas dah grab tu...trus tarik entun gi ikea....
Dah lame gila tak pegi ikea hokeyyy...
Rambang mata...
Biasanye bila dah rambang mata for sure sy susah nak buat keputusan..
n at the end takkan beli ape2...

Tp mujur entun ade huhu..
Sy dah aim ape yg sy nk beli...
So trus gi tempat yg dituju...
Tak pndang kiri kanan **sempat jeling je :p**

Finally dpt la sy beli 3-4 barang...
Jadila....
drpd takde huhu...
Pastu mkn mekdi dgn enaknye...
perut lapo gila...

Then, ugut entun gi jalan kat the street the curve/Cineleisure...
Bising la juga dia coz dia angkat barang berat yg beli kat ikea tu...

kesian tu kesian jugak kat dia....
tp sy pedulik ape **haha gila kejam**
bawak la si entun tu barang2 seberat 2 tan tu..ehhehe
dapat la beli satu baju kat situ... **Hepi**
Then singgah Tesco beli barang dapur...
gila ramai org shopping..hujung bulan la katakan...

Then balik... tido zzzz...
esok plan nak jumpe bridal plak...
Daaaaaaa...........
PIES: Pic yg sy curi2 amik drpd blkg...kesian pulak bila tgk..berat tuu..sy pun tak larat...
eehhhhhh....daripada belakang awak nampak GagaH PerkasA laaa...Pheeewiitttt!!!!! :p









**Sila jgn muntah yee... :p**

Wednesday, January 26, 2011

= Free Makeover with Cosmopolitan/Lancome =

Salam...hai...



Awak suka make up???

Awak suka dimakeupkan???

Awak suka mende mende yang free ni??? **saye suka** :p



Jom sertai sesi makeup percuma anjuran majalah cosmopolitan bersama lancome..
5 Make-over terhebat akan dapat hamper lancome yg bernilai RM500..wowwweeeeeeee!!!!


Cara penyertaan:

1) Email : marketing@acpmagazines.com.my

**Sila rujuk gmbr untuk memilih tarikh, lokasi & sesi pilihan kamu **

a) Nama

b) IC No

c) No Tel

d) Tarikh

e) Lokasi

f) Sesi Pilihan

2) Call :03-77259998 (Shin Dhee / Natasya) dari 7-11 Feb 2011 untuk tempahan sesi makeover kamu yaaa...

Till then, selamat ber'makeover' :p


Credit pic / Sumber : Cosmopolitan Malaysia

Monday, January 24, 2011

= O.P Booked =

Bismillah..


Salam Hai semua..

Alhamdulillah.... Op booked...

last week..sy gigih minta quotation untuk OP saye..

n compare gak gambar2 mereka dalam facebook...

Finally, dalam 7 Photographers listed..

hanya 2 yg ade dalam senarai akhir saye..



Si A:

- Gambar cantik...harga memang menepati budget saye...



Si B:

- gambar cantik tapi harga lagi mahal drpd si B...



Ekceli, saye dah book si B..tetiba dapat quotation last minute drpd si A yg jauh lebih murah drpd si B...

Pastu..saye dalam dilemma la plakk..

Which 1 is better?

Both of them pics memang cantikk bagi saye...



Finally, sy telah mengambil keputusan yg ringan dengan memilih Si B..walaupun quotation drpd si B telah meng'over' kan budget sy....huhu..

Guess Who??? Si B itew adalah....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Macam la org nak tau sangat hahaha...Tapi semestinya HAZRINA akan tertunggu2 akan entri ini...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


TRISNO QUANTRIZ **aku dah jwb soklan cepu mas daripad ko INA hehe**

Antara sebab2 sy memilih Trisno:

1) Sy dah book dia awal2 dulu...mcm tak best la kan..dah booked tp tak jadi plak even belum byr deposit.

2) Sy berhempas pulas telepon abg T, mintak kurang jugak..tak kira...ape nak jadi, jadila..hahaha**gila kejam**...Dan akhirnya dpt la jugak reasonable price drpd abg T setelah termakan pujuk rayu sy...

3) Ni Part plg best. Abg T janji yg pics saye nanti akan jadi super duper mabeles **Kate dia la**...kalo tak lawoo...SIAPPPP!!!!!!! :p

4) Suppose sy booked untuk 2 events + outdoor selepas reception.tapi sy minta outdoor tu di buat hari lain...and He Agreed!!!!.. ohh yeahhhh....ukan ape..takut saye penat nanti..tak best...tak ceria..tak teruja heheh...

Pies: Lega!!! Dah selesai beberapa perkara...

Tuesday, January 11, 2011

= O.P =

Salam..Hai...Hello...Yuhuuu.. :p

Pening pale sy..
dah lame tak berbelog..
Sy byk survey untuk wedding prep sy...
Baru 10% je yg bole sy kate buat ms ni...
Gila malas gadis ni hahaha...
Tak tak...sy tak malas...**Kurang rajin je** :p
Sakit pale... * Sakit Pale pulakk**
Byk sgt tukar fikirann..pantang nmpk mende yg lg cantik...
cepat je berubah fikiran..huhu...
Menci btolll....

bila tgh survey2 tuu...
br teringat pasal OP.. :p
Kalo sy tak book cepat..
mesti ade org lain yg akan book dulu tarikh sy tuuu...
melepas la sy...
kena gigih dan cepat....
so tanak citer banyak...
Ni la antara Johorean photographer yg sy tau dan COLAN-COLANnye adalah :

1. Trisno Photographer
- 2 org kwn baik sy dah ade experience dgn abg ni

2. ArtCreative Photographer
- Sedara Mara Plus abg sy pun pernah amik as OP dorg..
- Sy pun terjebak skali..OP sy mase engagement dulu...

3. Ek Photography
- Photographer sy nmpk mase wedding anak kwn mak sy..huhu...dgr kate femes la jugak OP ni...

4. Razali Photography
- One of ma fren yg bgtau...cantik gak gmbr dia..Based in BP...

5. Artisme Republic
- Tau sebab ade beberape blogger yg hire potogaper ni... pics toksah ckp la..mmg cantik :p

6. Annas Easkay Photography
- Student uitm buat freelance...Asal kota tinggi..plus pandai make up lagi..gmbr superb...pndai edit...

7. TRZ Photo
- Yang ni sy tau drpd En Googly (Google laa)...Gmbr ok la cantik....

Tu je la photographer yang sy tau..gile kentang sikitt..
.itu pun tau dr rakan terdekat..hahaha..
sgt tak tau hokeyyy!!!!!

ok laaa...TOLONG INGATKAN AKU nk minta quo drpd mereka-mereka ni hehehe....

byee..SELAMAT MALAM...sy dah nak HANYUT ni...zzzzzzzzz

Pies: Demam AJL...AR Won..unexpected!!! hahaha...

Tuesday, January 4, 2011

= Pameran Pengantin 2011 @ KL & JB =

Salam b2b....
Hi...
Good news to all b2b....
Pameran pengantin kembali lagi...
7-9 January @ Ampang Point...
Moh kita datang beramai-ramai..
meriuhkan persekitaran majlis....
hehhehe....
so b2b semua..
Dun miss out!!!!! Macam-macam ada!!!!


CHOPPPP!!!! ade lagikkkk.....
To all Johorean b2b...
ade berita gumbira untuk kamu juga...
Pameran pengantin pun ade jugak tauu!!!!
21-30 January @ Plaza Angsana.....
Banyak bridal yang ngetop join....
PLUSSS...
Ade lucky draw lagiii...
So...mari kita serbu Angsana hujung bulan ni...
Yaariibbbaaaaa!!!!!!!!!!!


= Aida - Elias Wedding =

Bride & Groom : Nooraida Mohd Jamil & Elias Mohammad

Date : 26 December 2010

Venue : Rumah beliau @ Pontian



Salam semua...

mase untuk update wedding schoolmate merangkap 'tm'mate saye... :p
Aida yg sgt la cun make up nye...
berseri-seri lagi dengan baju cantik merah + hitam...
memang naik la seri pengantinnya...

Tahniah buat aida dan pasangan...
kome berdua memang sangat la sepadan...
Moga bahagia hendaknya..
cepat2 la dapat baby yee...
Boleh lawan gusti lengan dengan Rafiq & Haqq..tak lupa juga dgn Wazif...


To all readers...
Sila jgn sesegan.....
LAYANZZZ pics di bawah ni ye... :)





Pengantin Cun


Tunduk Ayu.. Is3 Melayu terakhir nihh..


Raja & Ratu Sehari


Perantin & Pengapit





Perantin Di bilik Perantin





Senyumm..tak perlu kata apa2






Pengapit kaya...free2 je dapat duit..johorean pengapit mmg untung wooo




pengantin mkn western food & bekas pengantin sebok mengendeng :p



Sesi Bergambar beramai2...Itew Wajib!!!



Yg tiada dlm gmbr adalah potogaper tak berbyr :)



Dimanakah Saye ketika ini!!! Kelik kelik


Bakal pengantin 2011 -Paling kiri, tengah & paling kanan
~KASI GEGAR~



Si Comel Rafiq


Si Macho Haqq
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Gambar berdua adalah Harus.. Hahaha....
Jgn mare..

SELAMAT TAHUN BARU 2011
Ikhlas drpd Saye yg baru je baik demam
'Demam Tahun Baru'

++ WOW!!!! MESTI KELIK ++

~ E-Day ~

There was an error in this gadget