++ Ka-cHinG ++

++mA fReNs++

Saturday, February 26, 2011

= Merajuk -> Pujuk =

Salam....

Banyak soalan yang bermain di fikiran saya..ewahhh!!!

Yuppp..btulll…Sy stress…

Stress dengan masalah rumah yg mcm serupa rumah tak siap…

Di tambah lagi pulak dgn masalah komunikasi…

Kenapa la wahai kaum lelaki…

Susah sangat ke nak paham perasaan wanita…

Kenapa la kamu dah buatkan org terluka lepas tu kamu tak cuba rawat balik luka tu…**chewahhh ayattt!!!!**

Cuba la P.U.J.U.K….

Tak faham ke…

Susah sangat ke nak pujuk tu…

Kena keluarkan duit ke…

Setakat minta maaf...

Semua org akan minta maaf..lepas tu buat lagi…huhu

Ke saya yang terlalu sensitif…**kekwat kekdahnye**

Ke hanya saye sorg je yg berperangai macam ni…

Wahai kaum wanita di luar sana!!!

Adakah kamu juga berperasaan macam saye?

Ke sy sorg je yg berperangai sebegini ghupe..huhu…

Maaf la pada semua yeee..

Sekadar luahan hati saje..

Kalo tak luah..takkan nak kemam..

Dan takkan nak telan pulak **tercekik nanti :p**

Pies: merajuk tp wedding prep tetap kena buat jugak :p

Kalo pk balik..buang mase je merajuk ni... **tau takpe** haha

Friday, February 25, 2011

= Rumah sewa vs Rumah Indon =

Salam dan Hai…

Sungguh stress dengan keadaan rumah sewa..
Dah macam rumah orang indon tak siap je…
Balik2 keje je tengok rumah macam tongkang pecah…
Sirap satu badan leee…
Janji 2 hari nak siap…
Kalo keje macam ni seminggu pun tak siap2…grrrrr..

Alkisahnya..tiles kat ruang tamu rumah tu pecah…
Owner rumah dah serahkan kat management untuk handle…
Dia janji 2 hari boleh siap…
Ni dah 2 hari…baru bukak tiles separuh n angkut pasirr…
Habis berhabuk la ruang tamu tuuu…
Hidu habuk asap tu satu hal…
Nak duduk tengok tv pun takde tempat…bayangkanlaaa…
Dah 2 hari terperap je dalam bilik….

Kol management tanye bila nak siapkan..
Berdolak dalih la….apelaa….buat orang sirap jekkkk…
Hello!! Assalamualaikum.....Kitorang bayar sewa tau..
Bukan duduk rumah tu free sesaje…
Buat la cepat sikit….**&^*^$#&% tutt tutttt** :p

Aduhaiii…
Weekend ni terpaksa la lari…
Menumpang tido rumah sesiapa…
Tak sanggup la nak menghidu habuk pasir..huhu

Masalahnyaa…
ADE KE ORANG NAK BAGI TUMPANG RUMAH BELIAU !!! hahahahaahha

** Jom Main pasir** :p

Tuesday, February 1, 2011

= Rita Collection =




Salam dan hai ladies...

Ampun maaf dipinta..

tauuu..

dah lame tak ngedate..

sy pun geram dgn diri sendiri...**dush dush**


Actually letih coz lately mcm byk aktiviti regarding keje..

so mmg takde langsung pk pasal kawen **T.I.P.U :p **



Dah lame post tertangguh...

Nak buat cemane..

tahap malas melampau tahap gaban hehehe...

oleh kerana tanak menghampakan diri sendiri **utk kenanganku jua**

sy citer juga la sikit...

cerita dah basi...huhu ** Alaa...baca la..skit jekk :)**



Actually , last 2 weeks, sy dan entun gi klang..

nak gi jumpa puan pemilik Rita Collection Klang..

Kakak sy yg recommend bridal ni..

Kak Rita ni ex-schoolmate my sister...



B4 jumpe tu sy mmg dah introduce diri **taktik utk dpt murah**

Sampai2 je, bajet dia dah kenal sy la coz sy asyik sebut nama akak sy jek..

Then after discuss tu, sy realize, awat nye rege tang tu je…tak berapa nak turun…

Ghupernye… dah last nk balik tu, baru la dia tau sy ni adik kepada kakak sy.. **Sadis kan**

Dah tak dpt murah…

Ingat bole la kurang sikit rege drpd johorean bridal..huhu..

Sy tak book pun lagi.. coz dia Kak Rita kate dia nk open branch kat johor bahru plak…

Dah canang dlm majalah pengantin tu…


So sy pun kena pk dua tiga kali sepuluh la either nak amik kak Rita ke tak huhu…

For me, pelamin cantik, baju cantik, make up ok la kot cantik (tgk dlm fb je)..


So??? Ape lagi yg ko nak cik Qid oiiii!!!


Ermm..ntahlaaa..harga kena kasi kurang kottt…muahahhahha….


So kena keep on surveying…


Dun give up… Chaiyokkk!!!

Moral : Kena tanye n selidik sedalam2nya pakej yg kita ambil tu..coz tak semestinya pelamin yg kita inginkn akan sama dgn harga pakej promosi etc...so better kita check n tanye bebetul..selalunya, pakej yg bridal bagi tu adalah pakej biasa saje..kalo kamu nak 'up' skit deko kat pelamin atau baju..semestinya duit kamu pun kena 'up' juga....kira kena top up duit lagi laaa...



@@Selingan - after gi bridal di Klang, balik tu singgah I-City, Shah Alam..tak best coz HUJAN huhu..Plus kena byr parking RM 10..dulu free, skrg kena byr ye kwn2....@@















~Makan sudah semestinya..nyum nyum...~

++ WOW!!!! MESTI KELIK ++

~ E-Day ~

There was an error in this gadget