++ Ka-cHinG ++

++mA fReNs++

Saturday, May 14, 2011

= Videographer - Need or Want =

As salam ladies..

Alhamdulillah..semua dah booked...
Cuma kad kawen tak tempah lagi..
oppss...kursus kawen pun tak pegi lagi..
Ayyooooo....


Sekrg tgh berkira2 dengan budget yg ada...

Takut tersasar jauh drpd budget..

matila saya...


One of my frens ade tanye...

nape sy booked OV...

membazir katanye..

speechless sy di buatnya...


ermm..sy tak tau la nak ckp ape..

sebab ikut org ke???

sebab dh byk sgt duit ke??

sebab saje suka2...


ermm...bila pk balik..

mmg wedding videographer ni tak perlu sebenarnye..

tapi.. sy nk reward untuk diri sy n partner..

even encik tunang pun tak setuju pada mulanya..

dia pun ckp membazir...

sy terpaksa slow talk dgn dia...

sy nak moments yg indah itu nanti dpt di jadikan kenangan seumur hidup.. chewaahh


sy dah terpk dah..

if sy gado ngan hubby sy nanti..

''Nah..... abg pegi tgk balik video kawen tuu"

Biar kami sama2 saling ingat-mengingati antara satu sama lain...

:p


memandangkan sy dah pun booked OV, maka truskn la...

Alhamdulillah...

Duit boleh di cari..tapi sy tanak saat2 indah dalam hidup sy berlalu mcm tu je..

Senang citer "tak best la takde video weehhhh"



Sy harap sgt imoments dpt lakukan yg terbaik...

seperti tagline mereka " Capture your defining moments"



Saturday, May 7, 2011

= Bandung Trip ~ Day 4 & 5 =






Hi Prettyyyy!!!

dah malas nak citer byk...


tgk gmbr jela ye..


layannnn......




Day 4 ~ 2nd time shopping @ Pasar baru


~ xtvt malam @ Paris Van Java



Day 5 ~ Beli kek & brownies @ Kartika Sari







xtvt waktu malam... Paris Van Java..


Macam kat the curve/cineleisure..


happening waktu malam...





Warung kecil di tepi jalan..



sy teringin nak makan pisang madu..



tapi tak berkesempatan...




macam best jek naik angkutan kota ni..


tak berkesempatan jugak...






Toko tiga femes dgn jeans branded...



tak singgah..lalu je...



coz duit dah habis melabur kat pasar baru










kat Malaysia ade ke camnih.. LOL





Sedap gila brownies kat Kartika Sari...




Orange Homes









Orange homes




Tips: sila bawak duit berlebihan ye...


sila tukar duit Rm kepada rupiah di malaysia..if tukar kat indon mmg mahal...mentekedarah..


Friday, May 6, 2011

= Bandung Trip ~ Day 3 =









As salam pretty ladies...
sambung balik story saya ni...
Hari ke 3, kami dah janji dengan 3 org budak yg kami kenal masa sampai2 je kat tanah bandung...
dorg pun nak ke tempat yg sama...
jadi kami pun plan pegi je sesame...
Naik satu kete dgn kami memandangkan mereka tak hire supir...
Kami ke Tangkuban Perahu...
bekas kawasan gunung berapi yg dah tak aktif lagi....
Sejuk kat sana..bau persekitaran tak berapa best..
bau macam belerang tu...
mmg patut la kan..
dah namanye bekas gunung berapi...
yang paling tak tahan tuu...
jejak kaki je kat tanah tu, peniaga...penjual semua pakat serbu beramai2...
Mak rimas tau takkk...huhuhu...
tapi nak buat mcmane...
senyum n jalan jela...
mulut kena displin tak boleh bercakap...
Cantik kawasan kat situ...
kitorang ape lagi..
kelik sana..kelik sini...
tak abis2 berposing....
Perut dah lapa..
tak sempat nak singgah kat kawasan air terjun..
ladang strawberry....
orang kata best kat situ...
huhu..terkilan gak tak dpt pegi...
tapi takpe...dah pegi ladang kat cameron pun jadila...
sama je...huhuhu...
Isi perut kat Kampung Daun...
Tempat makan2 yang femes kat bandung...
Tempat cantikk..
makanan sedap...
Hari ke-3 memang enjoy.... (<_>)
Tips : Ramai sgt peniaga yang jual kat tangkuban perahu...kalo tanak beli jgn sesekali bercakap..buat tanye harga ke ape..karang dia ikut kita..kerumun kita..paksa kita beli....seram..ngeri tau... :p

Sunday, May 1, 2011

= Bandung Trip ~ Day 2 =

As salam chomelllsss...

Ni teman nak sambung cerite ni...

Hari ke 2 di sana ialah hari menyoping... Awal2 pagi bgn solat then tido balik...bgn lmbt...siap lambt..makan bekpes pun lmbt... Tempat yang kami stay selam 5 hari tu ialah Orange Homes... tempat nye bersih..selesa...cantik... cuma menu makanan tak variety... Harusla kan...dah memang byr murah...huhuhu... Orange Homes ni ekceli jauh skit drpd bandar... so memang la rege murah sikit.. n kita terpaksa pakai supir... kalo tak pakai supir pun, just minta tolong receptionist tu kol kan teksi... murah2 pun murah... Kalo nak senang, juzt sewa hotel kat area Sukajadi... senang...just kalan kaki je kalo nak pegi jenjalan... bersepah kedai n FO kiri kanan... Untuk 2nd day kami di bandung... Tempat yang kami tuju cuma di Pasar Baru je.... Bayangkan la...drpd pagi sampi ke petang... ade kat dalam tu.. rambang mata mak....huhu... Macam2 ada... kain kebaya...telekung...kain2 untuk wedding...kain batik...skirt...baju kaftan...dll Kesian kat kwn saya 2 org tu.. yela..melayan budak nak kawen ni cari kain... Punya la lama kat kedai kain D'Fashion... rambang mata wuiii... Dah speaking indon pun susah btol nak dpt tawar... Tawar2 punye tawar...dpt la kurang skit... Part mencabar ialah time cari kain untuk family... habis bersepah kain kat lantai... Itu tak kena..ini tak match... memang btol la kain kat bandung ni tak byk sgt pilihan warna...huhu.. Hampir 3 jam kat kedai tu aje... bayangkan... Punyela lama...

Berselerak kain digodeh oleh gadis 'penyelamat' ini hehhehe

Yang paling dikesali...budget untuk kain nikah telah tersasar jauh ok...
Mane taknye...
kain yang diminati dah dapat...
Dh tawar punya tawar...dapatla kurang skit...
Time nak byr tu... barula sedar...
harga kain nikah saya tu rupanya dia bg dalam harga ringgit malaysia.. saya mati2 ingatkan harga yg dia bagi tu dalam rupiah... jauh banyak beza harganye tuu...uwaaaa.... tp nak buat macamane... kain pun dah potong... terima jela... nasib badan hhuhuhu... Patutla sebelum byr tu..beriya tokei kedai tu nak belanja makan nasi goreng.. kami pun ape lagi...perut mmg dah lapo... Dapat la mkn free nasi goreng dengan telor mata n telor dadar..spesel punya... Pernah ke org beli kain dpt makan free... Ghupernye..free ade makne tuuu..huhuhuh...

Siap ade 2 telur plak tu..spesel sungguh...spesel ada makna tuuu...

Lepas dah byr semua tu... badan kami semua dah letih... nak survey n beli kain pun dah tak larat... kami pun plan nak dtg balik Pasar Baru pada hari sabtu... Sampai2 je umah dah nak maghrib... badan dah penat... rasa mcm nak pegi spa... ade hati plak tu.. duit poket dah menipis... lupakan la hasrat tu... malam tu kami tak pegi mana2 pun... duk bilik...layan tv je... rugi2....huhuhu... itulah cerita 2nd day kami di bandung... da whole day kat pasar baru...memang merugikan... pasar baru tu besar...memang tak sempat nak tawaf sampai tingkat 7... kami meronda drpd tingkat 1 sampai 3 je...huhuhu...

Tips :
1) Kalo nak pegi Pasar Baru tu, better pegi awal2 pagi...mostly kedai dlm tu bukak pukul 10am... so mostly dorg akan bagi harga "pecah telor"...harga murah la maksudnye tu.. dorg percaya dengan bende tuu...

2) Tawar separuh harga drpd harga asal...kalo dia tak bagi jugak..just blah drpd kedai tu...sure dorg akan panggil kamu n turunkan hrga lagi...

3) speaking Indon...lebih mesra...lebih dpt hrg murah...InsyaAllah :)


Oh Kain..ku ingatkan hargamu dlm rupiah..rupanya harga kau dlm RM rupanya huhu

++ WOW!!!! MESTI KELIK ++

~ E-Day ~

There was an error in this gadget