++ Ka-cHinG ++

++mA fReNs++

Friday, December 14, 2012

= Wedding Review from Bloggers =

 

 
*Assalamualaikum*
Menghapdet belog dalam mood...
Happy...Happy..Happy...
*motif* hahaha...

Thanks to all bloggers who came to my wedding...
Mostly johorean bloggers except Tatie ....ehh
 
actually si ryn ajak tatie jenjalan di JB..
alang2 dah dtg JB, dtg kenduri saya...
si ryn ni la one of my bridesmaid..
thanks darl...
susah pyh dtg dr kl....
 
Dtg time nikah kat masjid...
jumpa gak kat bilik make up..
Tak sempat nak borak panjang ngan tatie..
dah kawan saya semua kecoh citer pasal gosip itu ini time make up..
camne la sy nk berborak ngan tatie..
Tatie ni pemalu orgnye...
cun pulak tuu..ehh
 
 
 Rynezy Johari *suke ko main baling2 bunga eh*


Tatie Ghafur *
 
 
Yang ni plak johorean bloggers...
Ingat lagi masa tgh mkn beradap..
ada org datang drpd arah hadapan..
tersengeh...*hehe
datang ke meja mkn beradap trus dtg perkenalkan diri...
ifa n intan...
sorg berbadan dua..ifa...
sorg lg berturban *me likey*...intan...
 
borak kosong sampai setengah jam *Ok tipu
pastu ifa minta durian crepe yg ade kat atas meja perantin...
baby mengidam ye... heheheh...
intan pun join gak...
last2 pengantin yg tak dpt mkn...
sebab tak lalu mkn + control cun + fikir lepas ni nak buat ape etc..+ nak nyanyi...
Hok oloh....
gitew kekdahnye perantin...hahaha...
Rugi sungguh...
Makan nasi pun secoett je...
Malam tu hamek..lapo tak hengat...hahahah..
 
 
Bride 2 b - Cik Pia
 
 
 
Ifa *Peramah tul kamoo*
 
 
Pastu..lepas majlis potong kek..
Nini Mohd datang menerpa...
introduce dirinye...
comel nini...
borak setengah jam jgk..heheh..
Snap pic..*ade dlm blog nini
Tak sempat nk borak lelame n jumpa kat meja dorg...
Perantin busy...
sibuk bergambor sana sini...huh
 
 
Nini Mohd
 
 
Lastly...
Lela Nordin..
thanks for coming dear...
walaupun tak sempat nk jumpa...
at least lela dtg jugak ye...
dpt tgk gmbr lela pun okla...
kenal orgnye hehhhe..
 
 
Lela Nordin
 
 
Terima kasih pada Tatie & Nini yang buat review wedding saye..
Terharu sgt...
Jemput singgah belog mereka ni yeee...
 
 
Izzati Ghafur
 
 
Nini Mohd
 
 
 
** Sorry ye korang...saya cilok pics korg tanpa kebenaran...
 
** Sorry jugak pada sesape yg tak dpt doorgift ni..my mom terlupa nak keluarkan awal...Doorgift ni untuk kawan2....sape yg balik lmbat tu dapatla..
 
 
 
 

Wednesday, December 12, 2012

=Wedding Review:Pre Wedding Part 3=

Hi Readers...
 
Time wedding hari tu, saya plan nak buat slide untuk tayangkan masa reception saya...
slide daripada pics pre wedding saya...
Unfortunately, tak dapat di tayangkan atas sbb tertentu...
sedey sgt...
 
Actually, slide tu bukan saya yang buat...
tak sempat nak buat...
kawan husband saya yang rajin sgt tolong kami..
Terima kasih sgt pada AZLAN MOHAMAD...
sangat berterima kasih...
kira sahabat sejati la...
bukan takat tolong buat slide...
mcm-mcm lagi la...
tak terkira dgn jari...
 
sebab semua nya buat ala last minute...
mmg byk keje yg saya rasa saya tak boleh buat..
tapi dengan rela hati dia tolong.. *walaupun terpaksa dengar bebelan dia* :)
 
Dalam masa sehari dia boleh siapkan...
time working hours plak tu...
dah la buat bende free* sy tau dia ikhlas* heh
kagum rasa...
 
Thanks a lot AZLAN MOHAMAD...

 

=Wedding Review:Pre Wedding part 2=

 Assalamualaikum...

Semalam part 1.. Harini part 2 plak...
Aci tak????? Hehehehe...

Best menang contest...
Bende free semua org nak kan...ye dopp...*tetiba*
Ya bestnye..harini shoot...Esok trus dpt soft copy..
Kalo bwk pen drive..Dan Dan tu dah boleh dapat pics...
Of course la yg belum edit...
Hamek ko...1500+++ pics...

Tgk gambar sambil baring pastu tertidur..
Punyela boring tak gambar sendiri..muahahaha...
mau tak..1500..pengsannnn..
 










Tuesday, December 11, 2012

=Wedding Review:Pre Wedding part 1=

Assalamualaikum...
Nak start yang mana dulu yeee....
Kahwin dah lama baru nak review..
Perlu ke review??
Saya kata perlu....
ok..ok..
Hurm..
Pic nikah... 
pic sanding...
pic bertandang...
Pic pre wedding...
berapa byk pic da...
Haaa...
ok..Pic pre wedding dulu ye...
Actually, saya join bride and groom contest dalam fb...
Kenal photograper ni pun thru blogger jgk..
Nora Kerel kalo tak silap...
Uya Rayza....
Photographer : Wan Mahazir Mohamed Nor

Alhamdulillah menang 1st prize...
Hadiahnye...
Free pre wedding shoot..
easel..
guest book...
etc (tak ingat)...
Memula igt nak shoot kat Menara Mustapha Kamal..
Siap pagi semangat nk pegi sana..
Tiba je sana, guard tak bagi shoot..
kena minta surat kebenaran drpd management.
Luper...
Dah fofuler menara tu..ramai plak photographer yg shoot kat situ..
Lisa yusri shoot kat situ jgk...
Harusla management minta bayaran khen..
Takpela...
back up plan nya nak shoot kat taman layang2...
En Photographer suggest better shoot kat kl sentral je...
sebab taman layang2 tu jauh + hujan
Kitorang pun jela..
Dah dekat ngan area rumah tu...
Sampai je sana..
ade plak company tgh shoot iklan kot...
cettt..kacau je tempat posing den...heheh
Amik la gmbar kat celah pokok berlatarbelakangkan LRT..
nice...
cantik jugak tempat tu...
Posing sana sini..
snap sana sini..
Almost  2 hours ++ la jugak kat situ...
Penat tak pyh nk ckp la..
banjir dgn peluh...
Bukan takat duduk kat rumput..
kat parking pun snap jugak...
Thanks a lot to En Wan Mahazir..
Bersusah payah..
berpoluh.. snap pic kitorang...
terima kasih sgt..
sangat baik..
sangat sporting...
betull..tak tipu...
Kalo blum hire OP lain..
i dah hire dia utk OP bertandang i...hehehhe...
Takpela..
maybe next time...
Tapi nak jugak posing kat Menara Mustapha Kamal...
Bolehhh?? hahahaha
Sesape yang nak hire..
Boleh tgk hasil kerja beliau...
FB : Wan Mahazir Muhammed Nor
Highly recommended... ^_^
 
Ohhhh..tak nmpk muka...
sila tgk dlm fb beliau heh...
 
 

= Happy 1 month Anniversary =

Hi...
 
Lama sungguh tak update belog..
Rindunya...
ye...saya tau..sgt lama...
tup tup dah kawen ye...
Alhamdulillah...
semua dengan izin Allah...
FINALLY..... huhh..
 
Tak sangka..pejam celik..dah sebulan kami kahwin..
Ohhhh..time flies so fast...
kejap je rasa..
 
Happy one month Anniversary!!!!!
 
Bila nak hapdet blog ni oiiiiiii....
 
Ok ok..i will...soon... daaaaa.....



++ WOW!!!! MESTI KELIK ++

~ E-Day ~

There was an error in this gadget