++ Ka-cHinG ++

++mA fReNs++

Thursday, October 14, 2010

= Berita Sedih =

Salam semua...

luahan hati yang terpaksa kamu kamu dan kamu baca......

hati ni still rasa sedey lagi...
walaupun dah berlalu last week...
tapi still lagi terngiang2...
tak boleh lupa...sedey sangat...
tak dapat tgk buat kali terakhir...

Nenek meninggal Jumaat lepas, 8/10..
Hari terakhir dalam bulan syawal...
Sehari sebelum hari jadi saye....**memang takkan lupa sampai bila2**
Khamis malam akak telefon cakap nenek nazak...
tapi saye tak dpt balik sebab dah mlm...
esok pagi dalm kul 7.30 akak kol inform yg nenek dah takde..
Sedey dalam hati tapi airmata tak kluar...

Kemas ape yang patut then kol kezen ajak balik saing...
harapan supaya cepat sampi n dpt la tgk nenek buat kali terakhir...
tapi tak sempat jugak...
saye dah cuba sedaya upaya untuk cepat..
tapi saye hanya menumpang...
kena la sedar diri...
Lagipun kalau naik bas pun pasti tak sempat jugakk...**sedapkan hati**


Dalam kereta, tuhan jela yg tau...
mudah- mudahan sempat la jumpa nenek...
siap pesan lagi dengan akak n abg, mintak tolong amik gmbr nenek...
takut saye tak sempat sampai...
tapi memang bukan rezeki saye..sudah tertulis...
gmbr pun dorg tak amik**tak baik katenye**


Lagi setengah jam nak sampai kampung,
nenek dah selamat kebumi...
trus gi kubur nenek...
Sampai2 je, baru je lepas tanam...
talkin pun tak baca lagi...
sedey sangat...
suara saye sorg yg teresak2 kat kubur tu..**malu juga**
semua mata memandang...**arghhh!!! tak pedulik**
Mujur Mak yg pujuk saye...
T.Kasih MAK........

Teringat balik masa zaman kecik2...
tido umah nenek...
cabut uban nenek...
pijak belakang badan nenek...**budak kecik ringan**
baca sarikata untuk nenek...**bacakan sambil merungut sebab penat mulut pasal nenek tak nampak sarikata tu - citer cina**
Upahnye..nenek bagi duit...
hari raya plak nenek belikan kasut & baju raya....
Baca Yassin tiap2 malam khamis...
cucu2 nenek dapat upah duit singgit + mihun nenek masak...
Banyak sangat kenangan waktu kecik2 dulu...
Bila dah besar ni..
jarang jumpa nenek...
baru teringat kenangan indah mase kecik2 dulu...
sedey sangat...

next year, nenek tak sempat tgk saye naik pelamin... **:(**
dah sudah sudah...
life must go on...
sedekahkan Al-Fatihah lagi bermanfaat drpd sedey...
Al-Fatihah...mudah2an..nenek takkan ku lupa...


Gambar kenangan raya 2009.**Nenek kureng suke bergambar**

Note:

1) Raya tahun ni, saye dapat rasekan tak dpt lagi jumpa nenek tahun depan..rupa-rupanya betul sangkaan saye...Al-Fatihah..

2) Balik KL, ari ahad.. 1 jam stuck dengan traffic jam kat highway... Rupanya accident kat simpang 4... Takziah buat keluarga mangsa...Seumur hidup tak pernah stuck dalam jam dan tak pernah tengok accident yang sangat2 dasyat... Al-Fatihah....

14 comments:

sharifuddin N shakina said...

alfatihah utk arwah..sabar ye..

latest entry

iedayah said...

salam takziah dear..byk2 sbr ea..smoga rohnya ditempatkan dikalangan org yg beriman..amin

anaztasias einz said...

takziah..tumpah air mata saya baca entry ni sebab saya alaminya dulu. arwah datuk saya meninggal bekejar saya dari cyberjaya ke johor tapi tak sempat jua

ummphs.. said...

takziah dear. sabar byk2 ok. dan bykkan doa untuk arwah ok. al fatihah..

Kasut Pink said...

Al-Fatihah

sk said...

qaseh.. takziah ye.. semoga roh nenek qaseh ditempatkan di kalangan org2 yg beriman..

~ mizzAmy ~ said...

sedihnya entri nie... sabar ekh dear. alfatihah utk arwah nenek awak.

Hishyamuddin said...

Salam takziah.
insyaALLAH nenek akan tenang di sana. sabar k.
Al-Fatihah..

fizanur said...

nenek meninggal sakit apa. sakit tua ye. Al-fatihah.

Nora Anne Burn said...

hye..!;)
collect ur award at my page..

wafa azman said...

just drop by..
takziah + Al-Fatihah unt arwah..b strong..

Khumaera Ismail said...

takziah utk awk sekeluarga..moga roh beliau dicucuri rahmat..amin..

ElyaElmo said...

takziah dear :(

Said Saiful Fazli said...

blogwalking~~ hehehe~ boleh kan? btw takziah

++ WOW!!!! MESTI KELIK ++

~ E-Day ~

There was an error in this gadget