++ Ka-cHinG ++

++mA fReNs++

Friday, December 24, 2010

= Berkat Solat Istikharah =

Credit : Aljanggut.blogspot (Google)


Salam Jumaat semua..

Pagi tadi merupakan berita gembira buat housemate sy...
Beliau akan bertunang pada esok hari...
Ini baru dikatakan pertunangan mengejut...
Kami semua (osmet) tak sangka sungguh...
Alhamdulillah...Berkat dia buat solat istikharah....
Terbuka hati dia untuk menerima si dia semula setelah dikecewakan....

Memang tabik spring la kat beliau....
Hari yang ketujuh baru dapat petunjuk...
ekceli beliau dalam dilema nak memilih 'antara dua'...
Tapi akhirnya..persoalan kami semua terjawab...
Tahniah dot dot dot (nama dirahsiakan)... :p
Im hepi for u...**Dah agak dah mesti antara osmet ku akan kahwin dulu dr aku :p**
Langkah bendul namanye tu...hehehe


*****************************************************


Berbalik kepada topik...
Persoalannya...adakah kamu...kamu dan kamu...**Kamu la tuu**
Adakah kamu terfikir untuk buat solat istikharah sebelum kamu bertunang etc....

S.A.Y.A????

Honestly sy TAK PERNAH buat Hokeyy huhhu **Sadis sungguh kan!!!**
Rasa macam meNYESAL plak tak buat b4 bertunang dulu...huhuhu
Tapi apepun...life must go on...**Memang la kena hidup :p**
kena berdoa semoga pilihan yg kita buat tu adalah pilihan yg tepat....
InsyaAllah..moga di permudahkan... AMIN.....



Pies : Horeeeyyy!!! Esok balik Jb...Cuti seminggu sampai awal tahun...leh la survey2 ape yg patut :)

Wednesday, December 22, 2010

= S to the T to the D =

Salam semua...

Sy & Entun dah decide tarikh...
i mean family kami yg decide time raya aidilfitri hari tu...
Lame dah decide...
Ekceli takut nak declare tarikh...
Bukan ape...coz takut tak jadi...
yelaa..kita hanya merancang...
Allah jua yg menentukan...

Sejak kes on off on off ni...
sy jadi takut...
malu kalau..ermmm if let say tak jadi je...
Maluuuu!!!! Huhu..

Harap2 semuanye baik2 sahaja..
ape yg di rancang akan menjadi...
tak mau lagi ungkit kisah lepas2...
past is past...
kena bangkittt & sama2 menyemai benih2 cinta kami ni ***Euwww ayat tak hengat** haha
InsyaAllah...kalo ade jodoh tak kemana...

Dah..udah udah..ape yg ko merepekla cik Kak oiii...

Straight 2 da point jelaa... :p

Dengan ini sy dengan tak malunye...malah berbangga...**Haha ntah pape minah ni**
Mengishtiharkan bahawa Tarikh- tarikh penting dalam hidup sy adalah seperti di bawah :

Solemnization : 30 September 2011

Bride's Reception: 1 October 2011

Groom's Reception: 8 October 2011


Harap- harap date ni tak berubah lagi la yerrr :p
So ape lagiii!!!! Save The Date yeee!!!!

-Sekian-

xoxo

P/S : Dah selamat book flight ke Sirap Susu...Harap2 takde la Gunung2 yang akan meletus lagii..

kang tak pasal2 cancel buat kali kedua..Oh Tidak!!!!!!!!!!!!! :p

Tuesday, December 21, 2010

= Hari yang gelap kini sudah terang =

Salam semua...
Ye..sy tau..dah lame sy menyepi drpd aktiviti ber'belogging'...
mmg dah berhabuk..berkurun...
sampai cik um blogger pun rindu kat sy **jgn muntah ye Cik Um**...

Ekceli...sy byk menerjah ke belog b2b yang lain untuk cari idea bagaimana nak merealisasikan majlis sy nanti...

walaupun majlis itew nnt ternyata akan menjadi majlis yang hanya biasa-biasa saje....**Bukan ada-ada**

Dan pada waktu penerjahan belog b2b berlaku...
sy telah diuji dgn dugaan yg hebat dimana hasrat sy untuk berbelog hampir mati dalam erti kate berkubur..
sehinggakan sy rs hubungan kami akan berakhir....**Teng teng teng...takut tak??? :p**

Tapi Alhamdulillah...semua tu telah berlalu dan kami berjanji untuk bersama-sama mengekalkan hubungan kami hingga ke syurga **chewah ayattt*....
Dari situ sy byk belajar tentang lumrah org bercinta..

tak semestinya semua itew indahh...

ade pahit..ada manis...

ade suka..ade duka..

itew lumrah dalam bercintan cintut...

apatah lagi kami di alam pertunangan..kata org lagi la byk dugaan...

Oleh itew, sy berjanji dgn diri sendiri..
bahawa sy akan terima si dia seadanya..
dan begitu juga si dia...
akan menerima segala baik dan buruk saye seadanya...
kena give n take la kate omputih tuu kann...


Semoga Allah memberkati hubungan kami..
dan semoga jodoh kami dipermudahkan oleh Allah...


dahh dahh takmo sedey2...

Bangun pagi kena senyum macam si comel Hana & Hani.... **Sy curi gmbr anak buah opismate**

-sekian-

xoxo

Hani & Hana

Tuesday, December 7, 2010

= Shuffle Pengantin =

Salam ladies...

Shuffle???? trend menari guling2 remaja zaman skrg....
menarik tertarik bila mana kaki kat atas..pale kat bawah....
guling guling...kaki bersilang-silang...
melompat dan kemudian duduk bersila **ye ke :p**

First time tgk shuffle kat umah pengantin yg kamu hadiri...
ape perasaan kamu....

Adakah.....

1) Woww!!! chayalahhh... Lain drpd yg lain....
2) Garu / Geleng kepala
3) Biar Betik!!!!!!
2) Astaghfirullah **Mengucap panjang**



Credit : Oh! Media


walau apepun...terpulang kepada setiap individu untuk menilai...
lain org lain pemikirannye....
mungkin pengantin / keluarga pengantin tu mahukan kelainan...
mungkin dgn buat perkara yg pelik yang belum pernah di buat dek orang dapat meningggalkan memori indah kepada pasangan pengantin....haaaa who knows rite...
tak mudah nak puaskan hati semua orang....

TAPI...

kalo saye la buat mcm ni time majlis saye nanti...
Haiii alamat kena pepah dengan batang penyapu la jawabnya :p

Monday, December 6, 2010

= Melangkah ke Tahun Baru =

Salam semua...

Esok kita akan melangkah ke Tahun Baru Hijrah 1432 ...
Juz nak share Doa Akhir Tahun dan Doa Awal Tahun Hijrah untuk di baca pada petang ini (Isnin, 6 Dec 2010).
Semoga semua amalan kita di terima dan semua dosa di ampunkan oleh Allah s.w.t.
Dan semoga kita menjadi insan lebih baik daripada sebelum ini. Amin…




Doa Akhir Tahun

Dibaca 3 kali pada penghujung waktu Asar, sebelum masuk waktu Maghrib.


Dengan izin Allah, sesiapa yang membaca doa ini akan mendapat Perlindungan Allah SWT dari fitnah dan tipu daya syaitan serta mendapat setahun keampunan dosa selama setahun ke belakang.




Doa Awal Tahun.

Dibaca sebanyak 3 kali selepas solat Maghrib.

Fadilat doa Awal Tahun adalah membenteng diri dari gangguan syaitan. Dengan izin Allah, Barang siapa membaca doa ini, Allah akan memerintahkan 2 malaikat untuk melindunginya daripada fitnah dan tipu daya syaitan selama setahun.

Wednesday, December 1, 2010

= Pertunangan Mengejut =


Salam sumeee...

Ntah pape jek title entri ni.
hehehhe..saje jekkk...
lagi pun dah lame tak update...
kira entri mengejut la ni...

Alhamdulilah..
streamyx has been installed kat umah sewa baru..
sebelah umah jekkk...
lepas ni kemain la saye...
laju jek balik drpd opis nanti...
nak ngendap entri b2b semua..
bukan b2b aje..
kira semua skali laaa...

on fb jekk..1 of ma bff baru upload pic tunang beliau..
tahniah buat hazrina johari a.k.a miss rynn...
beliau selamat bertendang eehhh bertunang dengan jejaka pilihan Mr. ezzy..
saye tak dpt hadir majlis beliau **hamba mintak ampun**
coz saye balik kmpung time tu...
newayyy..congratooo....selamat bertunang...
Akhir kata...

kacak luar...
kacak dalam...
kacak sana sini..
S.E.N.Y.U.M ehhh ade kena mengena kee...**belasah jela** :)

Pinkishblue hantaran


Hantaran hasil usaha gigih yang tak henti2 drpd beliau sendiri


Hamboi2...chewahh...pheewitttt..ape ape jelaa

Dahhh...cukupp..nak tgk lebey2..sila ke belog beliau yee...

Friday, November 26, 2010

= Bila Kawen =

Salam and good day...

Arghhh...
hidup kureng lengkap tanpa strimik ..
dengan erti kate lain tanpa tenettt...
Rumah sewa (sebelah umah) dah dapat kunci umah..
tinggal cuci and pindah la weekend niii...

Sangat hepi...
Umah cantik...tapi kena byr lebey skit la sewa berbanding umah skrg...
Tapi takpe...janji selesa...
dan ADA RUMAH...
yela...nasib baik ade rumah..
kalo takde abis la kitorg...
kena cari umah lagii..
blom tentu jumpa yang bebetol berkenan di hati..
ewahhh!!! cari rumah mcm nak cari suami jekkk... :)

strimik blom install lagi kat umah...
InsyaAllah by this week mintak2 la dapat...
ASTRO/TV takde takpe tp kalo takde strimikk..arghhhh....tensen..**bole jadi gilaaa**

***********************************************************************************

Last week balik Jb time raya haji..
singgah tgk dewan n byr deposit...
Al kisahnye...mase nak pegi byr deposit tu...
jumpe satu family ni...
dorg nak booking dewan untuk majlis kawen 28 Nov ni...
last minute tuuu..
nasib baik takde org booking lagii...

Makanya..mak saye ter"bekenalan" la dengan makcik tuu..
Alhamdulillah...makcik tu sangat la baik hati orangnye...
bagi no tel katering etc..
dan siap dia jemput lagi dtg kenduri dia hujung minggu ni...**SUKA**

So dengan tak malunye...
bole la saye balik kampung minggu ni dan singgah majlis tu nanti...
kira macam sesi food testing la kat situ... hehehe...

Kebetulan minggu ni saye pergi kenduri kawen kwn saye di Muar...
Bole balik JB terus...
yahooo....

P/S: Bos saye tunjukkan doorgift yg dia dpt mase dia attend kenduri kawen...
Motip??? Nak bg hint suh saye kawen cepat la tu..hehhehhe...

Thursday, November 18, 2010

= Berkorban Ape Saje =



Salam sume...

Selamat hari raya aidiladha...
selamat berkorban...
selamat bercuti sehari semalam..

yee...saye juga berkorban...
Bekorban diri & cuti...

Berkorban diri balik ke rumah family mertua 2 b dulu hehe...
Yg bestnyee...tak bwk bj kurung plak tuu..
so terpaksa la jd brutal di pagi raya di rumah org huhu...
Pagi2 entun dah sembahyang raya...
pastu balik makan ketupat same2..yummyyy!!!
Then gi tolong org kmpg sembelih lembu...
Tolong tgk and amik video lembu kena sembelih **saye yg suruh :)**
Buka pe..saye mmg tak prnh tgk lembu kena sembelih secara live **Kesian**..
Tp tahun ni kira teringin sgt la nak tgkk...
sekali entun bg tgk kat HP dia..rs seriau pun adee...huhu...

Ptg tu akak tel suh saye balik JB cepatt...
sebab dah janji nak balik JB ptg tu jugakk...
saye rs mls plak nak balik sebab mls nak bergerak plus sume suh saye balik esok pagiii..
tapi akak saye umpan suh balik sebab mak saye masak ayam masak merahh..**Fuyooo terangkat**...
so balik la jugak ptg semlm...

Di JB ade tenet so boleh la menghapdate belog...
saye plak amik cuti lama sampi hari ahad..
Conotnyee cuti lameee...

Antara aktiviti di hari cuti:
1) Blaja masak
2) balaja masak
3) Blaja masak

hehe..nape?? tak percaye??? :)

Wednesday, November 10, 2010

= Update ringkas =

salam semuaa....

update ringkas...

Nape saye dah lame tak update belog:

Streamyx yilekkkk!!! coz owner lama merangkap ex osmet dah bawa diri dia beserta streamyx dia skali ke rumah baru...FYI,InsyaAllah dalam minggu ni ade mamat hensem dtg install hehe...

Nape saye tak jadi pegi sirap susu:

Flight cancelled due to Merapi ash covering SS (safety reason)...so ade 2 options either change date or refund...saye pilih refund..huhu...Penat jek curi itinerary elyaelmo hehe

Oleh kerana tak jadi pegi..terus pagi tu saye bergegas ke Melaka berjumpa Entun...otw nak balik tu berkonvoi 2 kereta...Nasib tak berape nak baik, coz kereta yg ketinggalan kat belakang eksiden..Alhamdulillah..mujur la ekau selamat Cik Cha...kereta ekau je yg yang injured...berderau darah den tau....huhu

Update pasal prep plak:

Alhamdullilah..dah booking dewan..cuma deposit je blom bayar...tunggu saye balik raye haji ni...InsyaAllah...Di sebabkan dewan la tarikh majlis saye dipostponekan uwaaaaa...

Neway, Selamat bertunang kepada my beloved pren Hazrina Johari yang selamat bernik ehh bertunang dengan cinta hati tersayang ezzy...Semoga lekas jodoh korang sampai..aku dah tanak berebut tarikh ngan ko...dengan rela hati, ko amik la 11/11/11 tuu..nah!!! :)

Oklaa...nak balik...penat...mujur tak ramai org..boleh curi2 update ...huhu...
nak tgk Chinta Chandoreyyyyyyyyyy!!!!

Wednesday, October 27, 2010

= Beautiful Blogger Award =


Salam....

Rasa dah berjeman tak update blog....
dah berhabuk pun belog ini...fuh!!!fuh!!! kasi ilang itu habukk...

Hati berbunga- bunga balik nak update belog lepas hadapi kemurungan melampau...
coz dapat beautiful blogger award...**Beautiful Koh????**
Ekceli last week dapat tp br nak amik harini...

Thanks a lot to Nora Anne Burn...
Terharu berbaur hepi **Boley kahhh** :p

Oleh sebab dah dapat..kena plak jwb soalan cepumas..
saye belasah jelaaa ekkk.....janji jwb..


Baikk!!!!! Mari saye mulakan!!!!! Readyyyyyyyy!!!! **semangat**


++Syarat-syarat Penerima Award++
1) Thanks the person who give you this award

Tq so much Nora Anne...muah muahhh... :)

2) Link that person at your blogroll

Dah link..tak chaye??? Sila check sekarang :)

3) Spread to 15 blogger which you think awesome:

Ermm.susah gak niii coz semua b2b & Ex b2b are awesome....

Waduh waduhhh..kok penat sih nak list nyaaa... **cececehh**
aikkk..terlebey sudahhh....**kira halal la tuhh **
yang tak terlist tu..maaf ye..maybe terlepas pandang...
Sila la ambil award ni yeee....
Buat Ma BFF ..belog korg memang selamenye beautiful di hatikuu....

4) Tell 7 things about yourself:

1. Mudah terseliuh, pantang salah gerak sikit, mesti tergeliat **Hadoiii**
2. Tak makan daging lembu & sewaktu dengan nye **Tapi mkn daging berger - ngengade**
3. Geli gila dengan serangga yng berkerumun esp sang semut..
**Boleh menjerit kegelian kalo nampak**
4. Mudah tersentap jiwa **Pantang nengok org nangis, dia pun sebok nak gembeng jugak**
5. Kadang2 peramah..kadang2 pendiam **camne tu**
6. Cepat hangin dan cepat plak surut...
7. Suka Karok sgt2 **ngeh ngehhhh**
Tu jela kottt....
Sekian..........

Thursday, October 14, 2010

= Berita Sedih =

Salam semua...

luahan hati yang terpaksa kamu kamu dan kamu baca......

hati ni still rasa sedey lagi...
walaupun dah berlalu last week...
tapi still lagi terngiang2...
tak boleh lupa...sedey sangat...
tak dapat tgk buat kali terakhir...

Nenek meninggal Jumaat lepas, 8/10..
Hari terakhir dalam bulan syawal...
Sehari sebelum hari jadi saye....**memang takkan lupa sampai bila2**
Khamis malam akak telefon cakap nenek nazak...
tapi saye tak dpt balik sebab dah mlm...
esok pagi dalm kul 7.30 akak kol inform yg nenek dah takde..
Sedey dalam hati tapi airmata tak kluar...

Kemas ape yang patut then kol kezen ajak balik saing...
harapan supaya cepat sampi n dpt la tgk nenek buat kali terakhir...
tapi tak sempat jugak...
saye dah cuba sedaya upaya untuk cepat..
tapi saye hanya menumpang...
kena la sedar diri...
Lagipun kalau naik bas pun pasti tak sempat jugakk...**sedapkan hati**


Dalam kereta, tuhan jela yg tau...
mudah- mudahan sempat la jumpa nenek...
siap pesan lagi dengan akak n abg, mintak tolong amik gmbr nenek...
takut saye tak sempat sampai...
tapi memang bukan rezeki saye..sudah tertulis...
gmbr pun dorg tak amik**tak baik katenye**


Lagi setengah jam nak sampai kampung,
nenek dah selamat kebumi...
trus gi kubur nenek...
Sampai2 je, baru je lepas tanam...
talkin pun tak baca lagi...
sedey sangat...
suara saye sorg yg teresak2 kat kubur tu..**malu juga**
semua mata memandang...**arghhh!!! tak pedulik**
Mujur Mak yg pujuk saye...
T.Kasih MAK........

Teringat balik masa zaman kecik2...
tido umah nenek...
cabut uban nenek...
pijak belakang badan nenek...**budak kecik ringan**
baca sarikata untuk nenek...**bacakan sambil merungut sebab penat mulut pasal nenek tak nampak sarikata tu - citer cina**
Upahnye..nenek bagi duit...
hari raya plak nenek belikan kasut & baju raya....
Baca Yassin tiap2 malam khamis...
cucu2 nenek dapat upah duit singgit + mihun nenek masak...
Banyak sangat kenangan waktu kecik2 dulu...
Bila dah besar ni..
jarang jumpa nenek...
baru teringat kenangan indah mase kecik2 dulu...
sedey sangat...

next year, nenek tak sempat tgk saye naik pelamin... **:(**
dah sudah sudah...
life must go on...
sedekahkan Al-Fatihah lagi bermanfaat drpd sedey...
Al-Fatihah...mudah2an..nenek takkan ku lupa...


Gambar kenangan raya 2009.**Nenek kureng suke bergambar**

Note:

1) Raya tahun ni, saye dapat rasekan tak dpt lagi jumpa nenek tahun depan..rupa-rupanya betul sangkaan saye...Al-Fatihah..

2) Balik KL, ari ahad.. 1 jam stuck dengan traffic jam kat highway... Rupanya accident kat simpang 4... Takziah buat keluarga mangsa...Seumur hidup tak pernah stuck dalam jam dan tak pernah tengok accident yang sangat2 dasyat... Al-Fatihah....

Friday, October 8, 2010

= Pre Wed~Dato Sheikh Muzaffar & Dr Halina =

Salam...

Cantik sangat pics ni... Suker sangat!!!!

Pre wedding Merpati Dua Sejoli : Dato Dr Sheikh Muzaffar & Dr Halina
Tarikh : 29 Sept 2010
Lokasi : Bukit Broga, Semenyih Selangor

Credit : Saiful Nang, Kukubesi, CandidSyndrome, Khairulhazwan























Wednesday, October 6, 2010

= Hepi + serabut = ??? =


Salam...


Semalam saye dikejutkan oleh berita gembira kerana...
1 daripada hantaran saye dah dibeli... **ohh yeahh**
Saye kirim kwn saye yang pegi nun jauh ke seberang untuk beli mende tuu....
Harga di sana memang 1/2 price bila compare dengan rege kat sini...
ohh..memang saye sungguh beruntung....

Alhamdulillah memang rezeki saye dapat barang iteww...
Thanks a lot to Nita coz telah bersusah payah mencari design barang yang saye nak...
dan semestinya bertepatan dengan citarasa dan budget saye yg ciput iteww...
Dengan waktu yang terhad / 1 hari je beliau dapat jugak cari barang yang saye pesan tu....
TQ so much laling...


Dan last nite jugak, saye di kejutkan n da geng (rumet) telah di kejutkan dengan brita yang kurang menyenangkan...

Owner umah sewa kitorg nak jual umah itew **gedebuk pengsan**
Risau tak keruan tul semalam...
dahla lampu bilik rosakk...

Dah 2 malam bergelap...huhu... **saye takut gelap-mekacih**
dahla kedai jauh...
Dah beli pulak...still tak boleh pasang...
ntah ape kena dengan lampu iteww...**grrr**
aiiii...sabo jelaaa...dugaan buat saye...

Harini..sambung misi mencari umah sewa...dah jumpa sebelah umah jekk...
tapi rege mahal gileee...
memang sesuai la coz fully furnished & dah cat bagai umah tuuu **Cantik**
Tapi mahal sangat la...
kami semua tak mampu huhuhu...
Kalo tak dapat umah sebelah tu,,terpaksa la kami berenam berpisahhh...
Bawa haluan masing... **Pandai2 la korang cari umah termasuk aku...uwaaaaaa**

Tamatlah entri serabut untuk harini...
Misi mencari umah sewa harus diteruskan...
caiyokk!!! gambate!!!!....



Monday, October 4, 2010

= Ratu Sehari =

Salam....

Kemalasan melanda semenjak 2 3 menjak niii....
malas nak update belog...
Oh Tidakkk!!!!!!
Tapi preparation still on going...
walaupun carca marba....

TQ yang tidak terhingga kepada kwn2 yang sudi membantu....
Especially to Zakiah, Nor & Syati...
Since saye dah setat buat preparation...
Rajin btol dorg tolong memberi idea ape yg patut....
yg paling rajin tak lain tak bukan si Zack laaa...

Pantang ade idea kat kepala, dan dan trus kol.
even waktu opis hour pun..
TQ so much laling....
really really appreciate ur effort....

Tadi Zack tepon....
Memang btol dia dah memeningkan kepala saye...
Yang paling tak tahan tuuu...
Dia suggest suh tukar Wedding Theme saye....

Oh Tidak!!!!! Cantik jugakkk!!!!!!
Saye ni paling senang btol cair dengan kata2 madah pujangga orang tau...
**Tu yang hampir2 terjebak dengan MLM - Nasib baik terselamat :p**



Cantik la pulak huhu...

InsyaAllah, hujung bulan ni nak balik kampung...

nak settle kan ape yang patut...

sangat2 rungsing ketika dan saat ini...huhu...


p/s :Harap2 dapat settle kan beberapa perkara penting b4 sy terbang ke sirap+ susu :p
Zack: Pasal Wedding theme tu, ko ade harapan untuk menang huhu....

Saturday, September 25, 2010

= Wedding & Beauty Fair 2010 =

Salam...

To all Johorean bloggers....
Mari kita datang & serbu beramai-ramai ke:

Event: Johor Wedding & Beauty Fair 2010
Date: 22-24 October 2010
Time: 11 am - 9 pm
Venue: Danga City Mall

**Free Admission**

InsyaAllah, saye akan ke sana kalo sy balik kampung laa..
atau saye tak attend mana2 majlis time huhu....

Jumpa di sana

Daaaa.....


Thursday, September 23, 2010

= A Fairy Tale Wedding : Nur Nadia SM Nasimudin =

Salam...

Juz nak share video perkahwinan Nur Nadia SM Nasimudin...

anak gadis Allahyarham SM Nasimudin...

pengasas empayar perniagaan NAZA Group bersama pasangannya ...

Hamzah Alang Azman Shah.. anak kepada owner Holiday Villa Hotel Chains..

memang Superb!! Awesome!!! Grand Giler ahhhh...

Tak tercapai dek angan saye untuk buat wedding grand cenggitewww...

Sumber : Manggis.tv




p/s : Dah nama pun BAKAL PENGANTIN BIASA...Buat BIASA-BIASA sudah!!!!!!! :p



= Pesona Pengantin Oct 2010 =

Salam...


Semalam balik opis tadi singgah mynews....
Boringg...teringin pulak nk beli magazine....
Rambang mata...



Semestinya majalah pengantin la kan....
cover depan Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor dan Dr Halina Mohd Yunos...
sama cantik sama padan.... *suker*
Mereka bakal melangsungkan perkahwinan pada 10.10.10 nii....
Ohhh..dah nak kawen ghupernyee my ex-neighbour niii...hehe..
dah la tak jemput..
apatah lagi nak dpt invitation card...
sungguh kecik ati tauu muahahha...
Bertegur sapa pun tidakkk...nak mintak di jemput *wink wink*

Byk info yang menarik bulan nii...
kalau nak tau kena dapatkan sekarang *promote tak dpt untung* ;p




Update :

1) Solemnization + Reception pada hari yang sama = sempat ke??? (cost saving)
- Nikah Pagi, sanding tengahari... macam kelam kabut je...

2) Kena confirm kan balik harga sewa dewan...
- Semalam call, P.I.C bahagian sewa menyewa tu cuti raya lagi..so org lain yg jwb..kena reconfirm takut info tu salah... :p
- Akak bising2 pasal catering etc...oh tidakkk!!! dia kate saye macam budak kecikk...*Cis* :p

3) kena slow talk dengan mak tentang beberapa perkara.... **bab ni yang paling susah huhu**

In Ma Head : macam2 pk *Pening* - Tu baru sikit huhu

P/s : Wedding of the year ????? :p

Dr Sheikh & Dr Halina

VS

SM Nasarudin & Marion Caunter

Tuesday, September 21, 2010

= Gedik Geduk Raya =

Salam..
ohhhh..agak tersangat lame gila sgt2 tak update belog....
ni sume gara2 mengupload gmbr raya kat fb..
pastu mood trus hilang... ehhh ade kena mengena kee...
padahal byk sgt mende yg saye nak buat pasni..
rs cam tak tau nak mula yg mane satu...huhu....


Alhamdulillah, tarikh kahwin saye dah ade..jeng jeng jeng...cecececchhh....
Family Entun datang beraya kat umah family saye kat jb pada Raya ke - 7
bersamaan dengan Hari Malaysia tuuu....
nak discuss regarding our wedding la... n nak dtg beraya jugakk...
mak masak spesel hari tu...menu spesel mak...

Ayam masak merah + ketupat nona & Laksa johor...yummy...

MIL to be puji beshhh...**kembang kempis idung mak**


Actually, byk mende yang tertunda lagikkk...
Semua decision depends on my family...
Family Entun ikut jee...
macam2 mende lagi laaa....
ishhhh....tak terkata...

ok ..takde mood...

daaaa......
Gedik Geduk Raya

Thursday, September 9, 2010

= Salam Aidilfitri - Video Khas untuk kamu =


Salam lebaran...

rasa baru je start bulan ramadhan....

tup tap tap tup dah nak masuk syawal....

macam tak rasa pun berpuasa....

rasa mcm sekejap sangat berpuasa tahun ni....

dah lame plak tak update belog huhu...

Sempena syawal yg bakal menjelang,

saye ingin memohon sejuta kemaafan kepada kawan2 gugu gaga, rakan2 bloggers, silent readers, jika ade tersalah kata atau tersinggung perasaan dengan entri2 saye yg tak seberape itew...

Selamat Hari Raya Aidilfitri...

Maaf Zahir Batin...

Nahhh..video ini untuk kamu kamu dan kamu...




Pi es: suka dengar lagu Maher Zain Semenjak 2 3 menjak ni.. :p Beshhhh

Wednesday, September 1, 2010

= Hepi hepi Bday Entun =

Salam..


Lame tak update belog...
malas nak on pc kat kampung...
ade budak pengacau... :p


cuti merdeka balik kampung...
tumpang rumet balik...
dia turunkan saye kat tol ayer keroh..
Entun tunggu disana...


Sampai Melaka dah pukul 7...
Nasib baik dah siap2 beli mcd..
berbuka dalam kete le kami berdua...


Malam tu keluar jln2 singgah bazar ramadan di Melaka...
Meriah..tapi rata2 barang semua sama macam di Kl...
Plus mahal sikit dr KL...
Nak survey baju raya kami...
Tema tahun ni purple pink...
Cari2 tak jumpa...
Balik dengan tgn kosong...


sabtu petang jln2 lagi...
Misi cari bj raya yang tak sudah2...
dapat la aim satu baju Entun...
Baju sy tak dpt lagi...**Takpe tak kisah - Geram**





Motif???

Malam tu celebrate besday entun in advance...
Dinner kat Garden Recipe, Jusco Melaka...
tanpa kek..cuma hanye ade sebungkus hadiah kecil...
Dalam kepala bila la masa yg sesuai nak bg hadiah ni...
Time tengah makan tu, tanpa disedari tangan saye hulur hadiah kecil kat dia... **Senyum**
saye minta dia buka hadiah tu pukul 12.00 am 30/9...

Sori ye cyg...
tahun ni hadiah downgrade yeee....
budget lari...hehhe..
maklumla nak raya...
saye tanye dia "Awak suka tak Hadiah yang saye bagi tu"
"Anything yang awk bagi semua sy suke" **Gumbira**

Ahad pagi entun hantar saye balik JB...
Odw balik tu dalam kete Tak sentuh pun citer pasal kawen...
Sume mende citer bab raye raye dan raye...haishhhh...

Tuesday, August 24, 2010

= BP vs BR Part I =

Salam Ramadhan,

Semalam pergi beli hamper dengan opismate kat Medan MARA...
GM nak bagi kat one of our customers, ED of AMP Radio Networks...

Kebetulan harini memang nak pergi Medan MARA...
Singgah skali kat Butik Baju Pengantin (BP) idaman...
Butik Mass Kasim....
Ye..hati makin kental untuk bertanya..
masuk je butik, telah disapa dengan baik oleh pekerja/owner..
Ramah sangat...
Awal2 dah buat muka interested kat baju tu..
Then tanye kat owner tu..
selamba je dia kate 7k **Gulp**
Ya Allah..mahal nye...
Dah memang sah2 la mahal...
Tapi sy tak sangka la semahal tu....
lepas tuuuu bayar segala make up pelamin bagai....huhu...
Saya hanya mampu tersenyum la...
dan masih lagi buat muka interested yang amat...
nasib baik la akak tu kate saya ni kecik comot..
tak sesuai dengan baju yang heavy mengerlip tu..
hanya org tinggi yang sesuai..
tak boleh alter... **senyum**
At least takde la rasa terkilan tak dapat sewa baju tu..
Alhamdulillah ade hikmah nye...
Pastu akak tu tunjukkan pulak baju yang murah range RM1000- RM2000... **tak lawa**
Kalau kat tempat lain (JB) mesti dapat better lagi drpd tuh....
Pastu nak tempah baju nikah plak starting RM350 and above..
lagi banyak beads/batu berlian bagai..lagi mahal kena charge....
Bercerita pasal BR plak...
hati rasa tak sedap...
fikiran menerawang...
kepala rungsing memikirkan baju raya (BR) yang dah beli tu...

Rasa macam menyesal la plak beli kaler yang tak disukai...
Harus jugak pergi ke kedai tu untuk menukar warna kegemaran...
Dan akhirnya harini ini berjaya juga menukar...**Gumbira**
Kena tempah baju tu n extra charge RM10...

Pi es: Kepada kamu yang berminat nak sewa BP Mass Kasim..amat di alu2kan...dan share la hari bahagia kamu + BP idaman tu dengan saye... Dengarnye cik ummph aka Um Liyana berminat....saye sukeee..Selamat mensurvey....

Sunday, August 22, 2010

= Baju Pengantin vs Baju Raya =

Salam Ramadhan....

weekend ni berjalan sakan..
tak reti nak duduk umah..
ade je aktiviti nak buat....
jumaat, sabtu and ahad....non stop


Jumaat malam berbuka di klcc wif geng uia....
liza, jaim, shida, azia & adik linda....
lame tak jumpa dorg....
misi nak berbuka di rumah nana tak kesampaian...
sori la ye nana...
next time..InsyaAllah....dapat la jumpa affiq...

Sabtu...misi mencari baju raya @ jalan tar...
ramai gile orang...huhu..
tak kuasa nak pergi sebenarnya...
tapi misi nak cari baju raya harus diteruskan jugak..
sape suruh tempah baju lewat...
kan dah tailor dah tanak amik tempahan lagi **pdn muka**
dah la susah nak cari size....
baju saiz S pun tak muat.....huhu...


Jumpa baju raya ni...
ohhhh..sungguh berkenan dengan baju ni sangat2...
tapi saiz SS tak ade...dah habis huhu...
kaler lain adela....susah tul nak cari baju saiz kecik ni....
tapi oleh sebab teringin..
beli la juga baju yang sama walaupun bukan warna maroon...**sedey**



Singgah Medan Mara...ternampak baju pengantin ni....
ohhh cantikkkk.. **jatuh chenta**
tapi tak tanye la plak berapa harga sewa....
mesti mahal...
takpe..lenkali datang.... kena tabahkan hati...kuatkan semangat..TANYA :p


Pergi booking tempat untuk buka posa seawal kul 5 pm lepas dah penat shopping sakan...**takdela sakan mane pun**
almaklumla ramai org....
kang tak sempat berbuka tepi jalan pulak :p



Ahad plak ialah misi meneman teman & mencari bj raya juga @ amcorp mall..
teman osmet cari baju raya & kuih raya juga....
Banyak jugak baju raya kat situ ...
tapi tak berkenan plak hati saye dengan baju2 raya tu...
dah tertutup hati nak beli mungkin sebab dah beli..
atau mungkin duit dah habis dikerjakan kat jalan tar semalam..hehehe..


Pies: tengah tunggu gaji untuk shopping kat Plaza Angsana plak... :p

Thursday, August 19, 2010

= DIY Wedding Bouquet =

Salam Ramadhan,



sejak start buat wedding budget ni...
hati meronta-ronta nak diy semua bende...
diri ini memang tak kreatif tapi perasaan nak mencuba tu membuak2...**ye ke**
tak tau kena la belajar kan...



mane tak nye..macam2 bende nak kena fikir..
banyak fikir...macam2 bende yang nak....
bila macam2 nak...macam2 bende kena beli...
bila macam2 bende kena beli...banyak la ongkos nya... **tau takpe**



so pics kat bawah ni menguatkan semangat untuk diy bunga tangan sendiri nanti...

InsyaAllah....



DIY - step by step pics

*Putih suci*

*Kembang setaman*

*Merah menyala*



*Mengerlip*



*Sweet Pink*

*Cantik*

Credit: Google Images

Video DIY



++ WOW!!!! MESTI KELIK ++

~ E-Day ~

There was an error in this gadget