++ Ka-cHinG ++

++mA fReNs++

Friday, December 14, 2012

= Wedding Review from Bloggers =

 

 
*Assalamualaikum*
Menghapdet belog dalam mood...
Happy...Happy..Happy...
*motif* hahaha...

Thanks to all bloggers who came to my wedding...
Mostly johorean bloggers except Tatie ....ehh
 
actually si ryn ajak tatie jenjalan di JB..
alang2 dah dtg JB, dtg kenduri saya...
si ryn ni la one of my bridesmaid..
thanks darl...
susah pyh dtg dr kl....
 
Dtg time nikah kat masjid...
jumpa gak kat bilik make up..
Tak sempat nak borak panjang ngan tatie..
dah kawan saya semua kecoh citer pasal gosip itu ini time make up..
camne la sy nk berborak ngan tatie..
Tatie ni pemalu orgnye...
cun pulak tuu..ehh
 
 
 Rynezy Johari *suke ko main baling2 bunga eh*


Tatie Ghafur *
 
 
Yang ni plak johorean bloggers...
Ingat lagi masa tgh mkn beradap..
ada org datang drpd arah hadapan..
tersengeh...*hehe
datang ke meja mkn beradap trus dtg perkenalkan diri...
ifa n intan...
sorg berbadan dua..ifa...
sorg lg berturban *me likey*...intan...
 
borak kosong sampai setengah jam *Ok tipu
pastu ifa minta durian crepe yg ade kat atas meja perantin...
baby mengidam ye... heheheh...
intan pun join gak...
last2 pengantin yg tak dpt mkn...
sebab tak lalu mkn + control cun + fikir lepas ni nak buat ape etc..+ nak nyanyi...
Hok oloh....
gitew kekdahnye perantin...hahaha...
Rugi sungguh...
Makan nasi pun secoett je...
Malam tu hamek..lapo tak hengat...hahahah..
 
 
Bride 2 b - Cik Pia
 
 
 
Ifa *Peramah tul kamoo*
 
 
Pastu..lepas majlis potong kek..
Nini Mohd datang menerpa...
introduce dirinye...
comel nini...
borak setengah jam jgk..heheh..
Snap pic..*ade dlm blog nini
Tak sempat nk borak lelame n jumpa kat meja dorg...
Perantin busy...
sibuk bergambor sana sini...huh
 
 
Nini Mohd
 
 
Lastly...
Lela Nordin..
thanks for coming dear...
walaupun tak sempat nk jumpa...
at least lela dtg jugak ye...
dpt tgk gmbr lela pun okla...
kenal orgnye hehhhe..
 
 
Lela Nordin
 
 
Terima kasih pada Tatie & Nini yang buat review wedding saye..
Terharu sgt...
Jemput singgah belog mereka ni yeee...
 
 
Izzati Ghafur
 
 
Nini Mohd
 
 
 
** Sorry ye korang...saya cilok pics korg tanpa kebenaran...
 
** Sorry jugak pada sesape yg tak dpt doorgift ni..my mom terlupa nak keluarkan awal...Doorgift ni untuk kawan2....sape yg balik lmbat tu dapatla..
 
 
 
 

Wednesday, December 12, 2012

=Wedding Review:Pre Wedding Part 3=

Hi Readers...
 
Time wedding hari tu, saya plan nak buat slide untuk tayangkan masa reception saya...
slide daripada pics pre wedding saya...
Unfortunately, tak dapat di tayangkan atas sbb tertentu...
sedey sgt...
 
Actually, slide tu bukan saya yang buat...
tak sempat nak buat...
kawan husband saya yang rajin sgt tolong kami..
Terima kasih sgt pada AZLAN MOHAMAD...
sangat berterima kasih...
kira sahabat sejati la...
bukan takat tolong buat slide...
mcm-mcm lagi la...
tak terkira dgn jari...
 
sebab semua nya buat ala last minute...
mmg byk keje yg saya rasa saya tak boleh buat..
tapi dengan rela hati dia tolong.. *walaupun terpaksa dengar bebelan dia* :)
 
Dalam masa sehari dia boleh siapkan...
time working hours plak tu...
dah la buat bende free* sy tau dia ikhlas* heh
kagum rasa...
 
Thanks a lot AZLAN MOHAMAD...

 

=Wedding Review:Pre Wedding part 2=

 Assalamualaikum...

Semalam part 1.. Harini part 2 plak...
Aci tak????? Hehehehe...

Best menang contest...
Bende free semua org nak kan...ye dopp...*tetiba*
Ya bestnye..harini shoot...Esok trus dpt soft copy..
Kalo bwk pen drive..Dan Dan tu dah boleh dapat pics...
Of course la yg belum edit...
Hamek ko...1500+++ pics...

Tgk gambar sambil baring pastu tertidur..
Punyela boring tak gambar sendiri..muahahaha...
mau tak..1500..pengsannnn..
 










Tuesday, December 11, 2012

=Wedding Review:Pre Wedding part 1=

Assalamualaikum...
Nak start yang mana dulu yeee....
Kahwin dah lama baru nak review..
Perlu ke review??
Saya kata perlu....
ok..ok..
Hurm..
Pic nikah... 
pic sanding...
pic bertandang...
Pic pre wedding...
berapa byk pic da...
Haaa...
ok..Pic pre wedding dulu ye...
Actually, saya join bride and groom contest dalam fb...
Kenal photograper ni pun thru blogger jgk..
Nora Kerel kalo tak silap...
Uya Rayza....
Photographer : Wan Mahazir Mohamed Nor

Alhamdulillah menang 1st prize...
Hadiahnye...
Free pre wedding shoot..
easel..
guest book...
etc (tak ingat)...
Memula igt nak shoot kat Menara Mustapha Kamal..
Siap pagi semangat nk pegi sana..
Tiba je sana, guard tak bagi shoot..
kena minta surat kebenaran drpd management.
Luper...
Dah fofuler menara tu..ramai plak photographer yg shoot kat situ..
Lisa yusri shoot kat situ jgk...
Harusla management minta bayaran khen..
Takpela...
back up plan nya nak shoot kat taman layang2...
En Photographer suggest better shoot kat kl sentral je...
sebab taman layang2 tu jauh + hujan
Kitorang pun jela..
Dah dekat ngan area rumah tu...
Sampai je sana..
ade plak company tgh shoot iklan kot...
cettt..kacau je tempat posing den...heheh
Amik la gmbar kat celah pokok berlatarbelakangkan LRT..
nice...
cantik jugak tempat tu...
Posing sana sini..
snap sana sini..
Almost  2 hours ++ la jugak kat situ...
Penat tak pyh nk ckp la..
banjir dgn peluh...
Bukan takat duduk kat rumput..
kat parking pun snap jugak...
Thanks a lot to En Wan Mahazir..
Bersusah payah..
berpoluh.. snap pic kitorang...
terima kasih sgt..
sangat baik..
sangat sporting...
betull..tak tipu...
Kalo blum hire OP lain..
i dah hire dia utk OP bertandang i...hehehhe...
Takpela..
maybe next time...
Tapi nak jugak posing kat Menara Mustapha Kamal...
Bolehhh?? hahahaha
Sesape yang nak hire..
Boleh tgk hasil kerja beliau...
FB : Wan Mahazir Muhammed Nor
Highly recommended... ^_^
 
Ohhhh..tak nmpk muka...
sila tgk dlm fb beliau heh...
 
 

= Happy 1 month Anniversary =

Hi...
 
Lama sungguh tak update belog..
Rindunya...
ye...saya tau..sgt lama...
tup tup dah kawen ye...
Alhamdulillah...
semua dengan izin Allah...
FINALLY..... huhh..
 
Tak sangka..pejam celik..dah sebulan kami kahwin..
Ohhhh..time flies so fast...
kejap je rasa..
 
Happy one month Anniversary!!!!!
 
Bila nak hapdet blog ni oiiiiiii....
 
Ok ok..i will...soon... daaaaa.....



Saturday, November 10, 2012

= 10.11.12 =

As salam...
Hi...
Today is my big day...
Alhamdulillah..
 
Semoga majlis berjalan dengan lancar..
Amin...

Saturday, August 11, 2012

= Bridal Idaman Hati =

Hi...

Actually tengah sedih ni..
Mengenangkan bridal idaman dah fully booked.

Yela..kahwin postpone..
pastu lambat plak feedback kat bridal tu..
Miscomm pun ye jgk..haishhh...

Dulu..masa dulu dulu laa..
before postpone kahwin dulu memang dah booked Adli Bridal Johor Bahru..
Bridal ni dulu la yang make up n sewa baju segala...
Bila postpone..saya plak lambat feedback date baru pada beliau..
Last2 bila datang butik..
Dah fully booked untuk date saya tu..
nak buat macam mane..
dah takde rezeki saya dgn bridal tu...
Hurmm..neway..abg adli ni memang baik la..
Dia suggest mane bridal yang ok..
tempat tempah baju yang cantik..*dia terlepas cakap sebenarnya, saya plak dah lupa..rugi rugi hehe*

Menangis la jugak memikirkan camne la nk cari bridal baru ni..
Tempat yang dia suggest tu pulak tak berkenan...ada yang fully booked...
Nak tempah Seri Delima..memang dah sah2 awal2 lagi fully booked..

Mujur la ada penyelamat...
Thanks sis asmazat coz recommend kan bridal ni..
Actually berkenan dengan pelamin Adeep Couture Decoration..
Tapi dah booked Nill Abaka...
InsyaAllah nill abaka ni boleh buat yang terbaik..


Seri Delima Bridal Gallery

Adeep Couture Decoration

Nill Abaka

= Salam Ramadhan =

Salam Ramadhan...

Hi..assalamualaikum..
Lama gila tak jenguk blog ni...
nak update apetah lagi...
almost 4 months tinggalkan dunia blogging..
tetiba rasa rindu plak jari ni nk ketik ketik...hehehe...

Pejam celik dah nak kahwin dah anak bongsu mak ni...
Ya Allah..tak sangka lagi 2 bulan ++ je lagi..
adoiii..cuaknye...
macam byk lagi je yg tak prepare....uwaaaa....
serius...baju tak tempah lagi...
kad kawen tak buat lagi..
doorgift tak pk lagi...
Astaghfirullah..apela nk jadi...
Somebody help me please....

Nak menangis pun tak guna..
harap2 semuanya nanti berjalan dengan lancar..
Amin..

Ya Allah..permudahkanlah semua urusan..
Miss last minute memang macam tu..
tak serik2...
Semangat..semangat..semangat...
sekarang plak tengah semangat nak beraya..
bukan nya nak pk preparation ke hape....

membebel la plak..haishhh...

Byeee....

Sunday, April 22, 2012

= Wedding Invitation Card ~ Jejai & Fasha Sandha =

Hi Readers,

Harini bukak fb trus nmpk kak sai (Kakak Ella) update status tentang wedding card jejai & fasha sandha. Masa memula nampak card tu, terus mulut kata wow..cantiknya kad ni...Memang curlast wedding kad dorang sesuai sangat dengan status kenamaan & selebriti.

Hurm...dulu saya mmg tak suka dengan si Fasha ni sebab perampas suami org..kesian kat nora danish time tu...dahla tengah pregnant..di ceraikan pulak..mmg takde hati perut betul. Tapi bila fikir balik, nak buat macam mane..dah memang mereka tiada jodoh..lagipun..deme punye pasal la nk kawen ngan sape pung..hehehehe...

Apela melalut ni...ok...tengokla sendiri kad ni...mmg terpegun di buatnya...


Tapi..Bila saya perhatikan balik gambar Jejai & fasha kat sebelah tu...
ZASSS..terus teringat saya pernah jumpa gambar yang lebih kurang sejibik macam gambar dorang macam kat bawah ni.....



Haaaaaa...sejibik kan???? Actually gambar ni saya jumpa time mengoogle gambar pre wedding...Memang stylo sungguh gambar ni...ingat nk kopipes la untuk gmbr pre wedding ke.whatever...tup tup jejai n fasha lebih kurg mcm gmbr ni gak...

Okla tu...gmbr cantik...neway...wedding card mereka mmg sgt cantik..ANDA bila lagi?? :p

Sunday, March 11, 2012

= Da Post WeDdinG oF YusRy + LisA =




As salam Readers....
Lama tak hapdet...
macam biasa..MALAS... + takde MOOD nak kawen...haha..

Tapi skrg mood ada lepas tgk gmbr post wed Lisa & yusri...
Awwww...so sweet...sgt sepadan...
Rs nak kawen sekarang jugak...hahaha...

Enjoy!!!!!
























Credit : Shutterspeak Studio & COPA

Saturday, February 25, 2012

= Solemnization : Yusri & Lisa =
















Credit : www.meow.my & Blisscandid Photography

Monday, January 2, 2012

= Pemerhati Sunyi =

Saya dapat artikel ini drpd email....
Untuk renungan kita bersama....
Bak kata org...sharing is caring ^_^


Dalam melaksanakan tanggung jawab sebagai isteri atau suami pasti ada kesepian dan kelelahan. Tugas rutin yang dijalankan hari demi hari, minggu demi minggu, bulan demi bulan sehinggalah bertahun-tahun adakalanya menimbulkan kejemuan dan kesepian. Putaran kehidupan, pasti meletihkan. Ditambah pula kadangkala oleh sikap pasangan yang tidak memahami jiwa dan perasaan. Ketika itu segalanya hambar dan tawar.


Jika itu yang sedang terjadi pada diri kita kini, jangan dibiarkan berlarutan. Bertindaklah untuk mengubah keadaan bermula dengan mengubah jiwa, pemikiran dan perasaan sendiri. Kita tidak mampu mengubah apa yang di luar diri tetapi kita boleh mengubah diri. Pertama, perlu kuatkan jiwa. Bagaimana? Apalagi kalau bukan dengan solat dan zikir. Siti Fatimah yang mengadu keletihan dalam menguruskan rumahtangga, mendapat kekuatan dengan berzikir subhanallah, alhamdulillah dan Allah hu Akbar yang diberikan oleh ayahandanya Rasulullah saw.


Pemikiran Siti Fatimah dilapangkan dengan didikan untuk mencintai akhirat melebihi dunia.




Lalu dengan ’tauhidic mindset’ itulah terasa olehnya betapa kecilnya penderitaan dunia berbanding penderitaan akhirat. Justeru, dia rela menerima kesusahan dunia yang sedikit dan sementara demi mengenangkan nikmat akhirat yang lebih baik dan selama-lamanya. Emosinya jadi tenteram ketika kesepian, oleh rasa hatinya yang sentiasa merasai ada Allah yang sentiasa memerhatikannya. Begitulah perasaan orang yang hampir dengan Allah. Imam Ghazali pernah menulikan, “ketika kau kesepian jangan kau katakan aku sunyi… tetapi katakan pada diri, di sisiku sentiasa ada Pemerhati!”



Dunia ini tidak lepas daripada rasa jemu, sunyi dan lesu. Nikmat yang diburu, akan rasa jemu apabila sudah dalam genggaman. Manis, seronok dan indah hanya sementara. Tidak kira yang nikmat yang bernama anak, suami atau isteri. Tanpa cinta yang mendalam dan menyala-nyala kepada Allah, segala bentuk cinta yang lain (cinta mahkluk) akan beransur malap dan gelap. Begitulah fitrah hati. Cinta Allah itu tapak segala cinta yang lain. Bila cinta Allah goyah, cinta yang lain akan turut rebah.



Tanpa kembali kepada cinta Allah, kita akan menjadi pemburu cinta yang dungu dan lesu. Cinta yang di depan mata dipersia, cinta fatamorgana yang tidak nyata diburu bagai nak gila. Akibat jemu, sepi dan lesu, ada yang mula bertindak membuka lembaran cinta yang baru. Mereka ketagih untuk merasai semula keharuman dan kehangatan cinta yang pernah dialami masa muda-muda dahulu. Orang lama ini bermimpi untuk menjadi orang baru yang hidup penuh keceriaan, bertenaga dan bermotivasi dengan menjana cinta yang baru.



Lalu wujudlah apa yang dinamakan ‘teman tapi mesra’. Suami orang dan isteri orang berhubung dengan mesra. Ini hakikatnya satu lagi ‘produk’ hubungan mungkar tajaan syaitan untuk menipu manusia. Kononnya, keduanya tetap menjaga perkahwinan masing-masing, tetapi mereka akan bersahabat dengan bertemu, bermesra, berbual dan saling meluah rasa tanpa pengetahuan pasangan mereka. Teman tapi mesra ini hakikatnya adalah perbuatan yang telah menghampiri zina. Istilah itu hanya dicipta untuk mengurangkan rasa berdosa kerana bermesra dengan isteri atau suami orang.



Tepuk dada, tanya rasa hati kita yang paling dalam, sukakah kita jika isteri meluahkan rasa hatinya kepada orang lain? Bagaimana rasa siisteri, apabila diketahuinya ada perempuan lain yang dimesrai dan diambil berat persaannya oleh suaminya sendiri? Tentu ada hati yang terluka. Pasti ada rasa yang tidak rela. Sedangkan segala rahsia harus dikongsi bersama. Mengapa dia perlukan ‘teman tapi mesra’? Apakah kerana aku sudah jadi ‘suami tapi tidak mesra’ atau ‘isteri tanpa cinta?”



Anehnya, isteri atau suami yang lupa diri ini begitu bersopan, lemah lembut, bergaya dan menjaga penampilan diri di hadapan teman mesranya. Kata-katanya sungguh sopan, tingkah lakunya sungguh baik. Bila bersama temannya dialah lelaki paling romnatis atau wanita yang paling beradab. Padahal dengan suami atau isteri di rumah, tutur katanya kasar, sapanya selamba dan tingkah lakunya serba pasif dan air mukanya yang masam dan bungkam. Sungguh pelik, dia telah menzalimi dirinya sendiri dengan memberi hak kepada yang tidak berhak manakala merampas hak daripada yang berhak. Hak suami atau isteri telah dirampas lalu diberikan kepada teman tapi mesranya itu!



Itu kisah suami atau isteri yang berkerja di luar, samada di pejabta kerajaan atau di badan-badan swasta. Mereka punya alasan, ruang dan peluang untuk selingkuh di luar. Bagaimana pula dengan isteri yang berada di rumah? Ya, dalam dunia tanpa sempadan dan era ICT ini segalanya berada di hujung jari. Dosa dan pahala boleh diraih melalui satu ‘clik’ sahaja pada papan kekunci atau tetikus komputer. Celik IT tetapi buta hati telah menyebabkan lebuh raya siber menjadi medan menjana cinta kayu tiga yang penuh dosa dan laga’ (sia-sia) ini.



Kaldai cinta. Itulah gelaran yang layak diberikan kepada seorang yang bercinta secara membabi-buta. Tanpa tujuan yang jelas dan pengenalan yang tepat, kaldai cinta ini memberi cinta sepenuh dan seluruhnya. Dan akibatnya, segala miliknya tergadai. Maruah, akhlak dan semua orang yang menyayanginya rela dikorban. Bayangkan, berkenalan dan bercinta hanya melalui laman sosial dalam internet, samada lewat facebook, twiter atau YM, namun akhirnya menumbuhkan bibit cinta di alam maya dan komitmen yang nyata dalam alam realiti.
Bayangkan bagaimana teganya seorang isteri yang sudah punya beberapa orang anak dan seorang suami rela mengabaikan tanggung jawabnya kerana cintanya yang mendalam kepada seorang lelaki seberang laut yang kononnya sangat memahami, prihatin dan menyayanginya sepenuh hati. Manakala seorang gadis pula rela meninggalkan ibu-bapa yang menyayanginya kerana mengikut kata kekasih hatinya yang bermata biru atau yang berkulit hitam. Atau ada pula suami yang sanggup berjaga malam, berteleku di hadapan komputer riba hanya untuk berbual-bual dengan ‘kekasih’ maya.



Mula-mulanya hanya berkenalan, kemudian berbual-bual dan akhirnya mula meluahkan masalah hidup masing-masing. Anda mungkin tidak percaya tetapi kenyataanya perkara yang seumpama ini memang sering berlaku. Alasan ‘kaldai cinta’ ini ringkas dan mudah sahaja – “saya kesepian, “suami tidak pandai melayan perasaan”, “isteri tidak pandai berhias.” Begitulah yang kerap kita dengar. Hairan juga, mereka ini bukan baru sehari dua duduk sebumbung, sudah bertahaun-tahun, sudah beranak pinak, tetapi seolah-olah baru saat itu ternampak segala keaiban dan kecacatan pasangan.



Ironinya, pada diri kekasih mayanya semua nampak sempurna. Hanya kerana dibelai dengan kata-kata indah, dihadiahkan gambar sejambak bunga, diberikan potret gambar (yang tidak dapat dipastikan adakah itu gambar sebenarnya), siisteri yang kesepian itupun cair. Lalu berbalas-balaslah kata cinta dan ayat-ayat ‘ I love you”, “I trust you” dan sebagainya. Waktu dinihari yang sepatutnya siisteri bangun solat tahajud mendoakan anak-anak dan suami telah digunakan secara curi-curi untuk berbual dengan kekasih hati.



Orang di sebelah sana, penuh rencana licik dan strategik. Perlahan-lahan, tahap demi tahap dia menjanjikan habuan. Bermula dengan hadiah, ingin datang melawat, ada wang hadiah yang akan dimasukkan dalam akaun bank kekasih, sehinggalah jemputan datang ke negaranya untuk memulakan hidup baru atau sekadar bercuti dalam jangkamasa tertentu. Mendengar segala janji manis itu apalagi… kaldai cinta inipun melonjak kegembiraan, tidak sedar perangkap sedang menganga untuk menelannya.



Sungguh tragis, apabila kaldai cinta itu akhirnya bertukar menjadi kaldai dadah. Mereka ditipu oleh kekasih mayanya untuk membawa dadah sama masuk ke dalam negara atau keluar negara. Daripada kesepian di rumah sendiri akhirnya mereka menjadi lebih kesepian apabila menjadi penghuni penjara. Ada pula yang maruahnya tergadai, bila mereka dinodai dan gambar-gambar yang mengaibkan itu akhirnya dijadikan bahan ugutan untuk mereka menurut kehendak sendikit dadah bertaraf antarabangsa ini. Cinta yang didamba tidak ditemui, kecelakaan dan bahana baru pula yang dtang menimpa.



Jangan menyelesaikan masalah dengan satu masalah. Kesepian, kelesuan dan kejemuan tidak akan dapat diatasi oleh perbuatan dosa dan amalan yang mungkar. Sebaliknya penuhi masa dengan aktiviti-aktiviti yang bermanfaat. Jika kita beriman dan memegang teguh Islam, kita akan merasai bahawa tugasan dan tanggungjawab sentiasa melebihi masa yang ada. Begitu yang pernah ditegaskan oleh tokoh tersohor Hasan Al Banna. Jadi, mukmin yang hakiki sentiasa sibuk dan dapat mengatasi dua ‘musuh’ yang sering menyebabkan manusia alpa yakni kesihatan dan kelapangan masa.



Sepatutnya, masa yang terluang digunakan untuk bermacam-macam kegiatan yang bermanfaat. Ramai isteri yang meluangkan masa untuk mempelajari serta mendalami lagi kefasihan membaca Al Quran. Ada yang guat dengan aktiviti-aktiviti pengajian. Manakala sebahagiannya pula sibuk dengan program-program kebajikan. Isteri yang solehah dan suami yang soleh soleh sedang sibuk menyediakan bekalan untuk menempuh jalan pulang, tapi dia pula sibuk mengumpul beban dosa seolah-olah tidak mahu pulang!



Alangkah sia-sianya hidup jika masa banyak dibazirkan melayani dan melayari laman sosial secara marathon ditambah pula aktiviti mungkar memadu cinta dengan lelaki bukan mahram? Alangkah bodohnya isteri atau suami yang bangun di tengah malam, mencuri-curi berbual dengan kekasih mayanya sedangkan ada isteri solehah dan suami yang soleh sedang bermunajat kepada Allah memohon keselamatan seluruh ahli keluarganya dari malapetaka dunia dan akhirat? Sah, dialah kaldai cinta yang tertipu, bercinta tanpa guna akal yang waras, hati yang bersih dan perasaan yang stabil. Di mana wajah kita hendak dihadapkan di hadapan Allah di akhirat nanti ketika kita menderhakai suami dan menentang Allah serta RasulNya hanya kerana cinta murahan, khayalan dan tidak berpijak di bumi nyata?



Kemanisan beragama hanya akan dinikmati oleh mereka yang menegakkannya dalam kehidupan. Menegakkan hukum Allah di dalam rumah tangga akan memberikan ketenangan, kebahagiaan dan kesejahteraan. Manakala melanggarnya akan mendatangkan kesusahan, penderitaan dan kekacauan jiwa. Teman tapi mesra dan memiliki kekasih maya adalah dua penyakit jiwa yang sedang melanda rumah tangga umat Islam kini.



Puncanya? Mudah sahaja… jiwa kosong, tujuan hidup tidak jelas. Bagi mereka semua tidak kena. Suami pendiam dikatakan tidak romantik. Isteri peramah dikatakan penyebok. Bukan silap apa yang dipandang tetapi silapnya pada hati yang serong lalu pandangan jadi melencong. Benarlah kata bijak pandai, tidak ada angin yang menyebelahi mana-mana kapal yang tidak ada pelabuhan untuk dituju. Maka begitulah nasib kaldai cinta ini… hidupnya serba tidak kena, serba keliru dan celaru kerana tidak ada pelabuhan cinta sejati dan hakiki untuk dituju!


Pies: janganla kita menjadi KALDAI CINTA..NAUZUBILLAH.....jauhkan la....

Sunday, January 1, 2012

= Hepi New Year =




Hi Lovely Readers!!!!!
Hepi New Year 2012....
Celebrate???
takde maknenye...
duduk rumah tgk tv...
kul 12.00am tgk firework kebabooommmm drpd beranda rumah...ecehh...
midvalley..klcc...damansara...genting...
Dah 3 tahun...mende yg sama sebab duduk rumah yg sama...


Kalo cite pasal new year ni mesti akan sebut pasal azam dulu kan...
hurm...azam di tahun baru ape ye...
berusaha untk menjadi isteri solehah...tetttt....
kawen pun belum...ade hati...hikhikhik...
InsyaAllah...to be a better person...
Banyakkn bersabar...bersedekah...
ape2 ajela yg baik...


Sebut pasal sedekah...
yela...saya ni kedekut sikit....
lelagi kalo org yg minta sedekah tu org buta yg dipimpin oleh seseorg...
mcm sindiket je...
rs tertipu pun ade..
skrg kan byk kes mcm ni...
so bila bersedekahh tu jadi tak ikhlas la sebab asyik dok pk pakcik ni btol ke buta...
Dalam hati mesti kata "pakcik Kayo"...
Katakan dlm kedai tu ade 30 org....Kalo sorg bg singgit....tak ke pakcik kayooo....
Kalo mkn dgn pakwe makwe..sure mesti akan derma kan...
malu la kalo tak derma...plg koman pun singgit...
ish ish ish...Kan dah ....sedekah jadi tak ikhlas kalo cenggitu... ^_^


Eh..kelain plak..
tu la penangan kalo dah lame sgt tak berbloging hehhehe...
Moral of the story (Khas utk sy)...
Kena bersedekah dgn hati yg ikhlas... ^_^
Itu azam tahun baru...
Azam yang lain2 tu...BIARLAH RAHSIA....hehehe



++ WOW!!!! MESTI KELIK ++

~ E-Day ~

There was an error in this gadget