++ Ka-cHinG ++

++mA fReNs++

Wednesday, October 27, 2010

= Beautiful Blogger Award =


Salam....

Rasa dah berjeman tak update blog....
dah berhabuk pun belog ini...fuh!!!fuh!!! kasi ilang itu habukk...

Hati berbunga- bunga balik nak update belog lepas hadapi kemurungan melampau...
coz dapat beautiful blogger award...**Beautiful Koh????**
Ekceli last week dapat tp br nak amik harini...

Thanks a lot to Nora Anne Burn...
Terharu berbaur hepi **Boley kahhh** :p

Oleh sebab dah dapat..kena plak jwb soalan cepumas..
saye belasah jelaaa ekkk.....janji jwb..


Baikk!!!!! Mari saye mulakan!!!!! Readyyyyyyyy!!!! **semangat**


++Syarat-syarat Penerima Award++
1) Thanks the person who give you this award

Tq so much Nora Anne...muah muahhh... :)

2) Link that person at your blogroll

Dah link..tak chaye??? Sila check sekarang :)

3) Spread to 15 blogger which you think awesome:

Ermm.susah gak niii coz semua b2b & Ex b2b are awesome....

Waduh waduhhh..kok penat sih nak list nyaaa... **cececehh**
aikkk..terlebey sudahhh....**kira halal la tuhh **
yang tak terlist tu..maaf ye..maybe terlepas pandang...
Sila la ambil award ni yeee....
Buat Ma BFF ..belog korg memang selamenye beautiful di hatikuu....

4) Tell 7 things about yourself:

1. Mudah terseliuh, pantang salah gerak sikit, mesti tergeliat **Hadoiii**
2. Tak makan daging lembu & sewaktu dengan nye **Tapi mkn daging berger - ngengade**
3. Geli gila dengan serangga yng berkerumun esp sang semut..
**Boleh menjerit kegelian kalo nampak**
4. Mudah tersentap jiwa **Pantang nengok org nangis, dia pun sebok nak gembeng jugak**
5. Kadang2 peramah..kadang2 pendiam **camne tu**
6. Cepat hangin dan cepat plak surut...
7. Suka Karok sgt2 **ngeh ngehhhh**
Tu jela kottt....
Sekian..........

Thursday, October 14, 2010

= Berita Sedih =

Salam semua...

luahan hati yang terpaksa kamu kamu dan kamu baca......

hati ni still rasa sedey lagi...
walaupun dah berlalu last week...
tapi still lagi terngiang2...
tak boleh lupa...sedey sangat...
tak dapat tgk buat kali terakhir...

Nenek meninggal Jumaat lepas, 8/10..
Hari terakhir dalam bulan syawal...
Sehari sebelum hari jadi saye....**memang takkan lupa sampai bila2**
Khamis malam akak telefon cakap nenek nazak...
tapi saye tak dpt balik sebab dah mlm...
esok pagi dalm kul 7.30 akak kol inform yg nenek dah takde..
Sedey dalam hati tapi airmata tak kluar...

Kemas ape yang patut then kol kezen ajak balik saing...
harapan supaya cepat sampi n dpt la tgk nenek buat kali terakhir...
tapi tak sempat jugak...
saye dah cuba sedaya upaya untuk cepat..
tapi saye hanya menumpang...
kena la sedar diri...
Lagipun kalau naik bas pun pasti tak sempat jugakk...**sedapkan hati**


Dalam kereta, tuhan jela yg tau...
mudah- mudahan sempat la jumpa nenek...
siap pesan lagi dengan akak n abg, mintak tolong amik gmbr nenek...
takut saye tak sempat sampai...
tapi memang bukan rezeki saye..sudah tertulis...
gmbr pun dorg tak amik**tak baik katenye**


Lagi setengah jam nak sampai kampung,
nenek dah selamat kebumi...
trus gi kubur nenek...
Sampai2 je, baru je lepas tanam...
talkin pun tak baca lagi...
sedey sangat...
suara saye sorg yg teresak2 kat kubur tu..**malu juga**
semua mata memandang...**arghhh!!! tak pedulik**
Mujur Mak yg pujuk saye...
T.Kasih MAK........

Teringat balik masa zaman kecik2...
tido umah nenek...
cabut uban nenek...
pijak belakang badan nenek...**budak kecik ringan**
baca sarikata untuk nenek...**bacakan sambil merungut sebab penat mulut pasal nenek tak nampak sarikata tu - citer cina**
Upahnye..nenek bagi duit...
hari raya plak nenek belikan kasut & baju raya....
Baca Yassin tiap2 malam khamis...
cucu2 nenek dapat upah duit singgit + mihun nenek masak...
Banyak sangat kenangan waktu kecik2 dulu...
Bila dah besar ni..
jarang jumpa nenek...
baru teringat kenangan indah mase kecik2 dulu...
sedey sangat...

next year, nenek tak sempat tgk saye naik pelamin... **:(**
dah sudah sudah...
life must go on...
sedekahkan Al-Fatihah lagi bermanfaat drpd sedey...
Al-Fatihah...mudah2an..nenek takkan ku lupa...


Gambar kenangan raya 2009.**Nenek kureng suke bergambar**

Note:

1) Raya tahun ni, saye dapat rasekan tak dpt lagi jumpa nenek tahun depan..rupa-rupanya betul sangkaan saye...Al-Fatihah..

2) Balik KL, ari ahad.. 1 jam stuck dengan traffic jam kat highway... Rupanya accident kat simpang 4... Takziah buat keluarga mangsa...Seumur hidup tak pernah stuck dalam jam dan tak pernah tengok accident yang sangat2 dasyat... Al-Fatihah....

Friday, October 8, 2010

= Pre Wed~Dato Sheikh Muzaffar & Dr Halina =

Salam...

Cantik sangat pics ni... Suker sangat!!!!

Pre wedding Merpati Dua Sejoli : Dato Dr Sheikh Muzaffar & Dr Halina
Tarikh : 29 Sept 2010
Lokasi : Bukit Broga, Semenyih Selangor

Credit : Saiful Nang, Kukubesi, CandidSyndrome, Khairulhazwan























Wednesday, October 6, 2010

= Hepi + serabut = ??? =


Salam...


Semalam saye dikejutkan oleh berita gembira kerana...
1 daripada hantaran saye dah dibeli... **ohh yeahh**
Saye kirim kwn saye yang pegi nun jauh ke seberang untuk beli mende tuu....
Harga di sana memang 1/2 price bila compare dengan rege kat sini...
ohh..memang saye sungguh beruntung....

Alhamdulillah memang rezeki saye dapat barang iteww...
Thanks a lot to Nita coz telah bersusah payah mencari design barang yang saye nak...
dan semestinya bertepatan dengan citarasa dan budget saye yg ciput iteww...
Dengan waktu yang terhad / 1 hari je beliau dapat jugak cari barang yang saye pesan tu....
TQ so much laling...


Dan last nite jugak, saye di kejutkan n da geng (rumet) telah di kejutkan dengan brita yang kurang menyenangkan...

Owner umah sewa kitorg nak jual umah itew **gedebuk pengsan**
Risau tak keruan tul semalam...
dahla lampu bilik rosakk...

Dah 2 malam bergelap...huhu... **saye takut gelap-mekacih**
dahla kedai jauh...
Dah beli pulak...still tak boleh pasang...
ntah ape kena dengan lampu iteww...**grrr**
aiiii...sabo jelaaa...dugaan buat saye...

Harini..sambung misi mencari umah sewa...dah jumpa sebelah umah jekk...
tapi rege mahal gileee...
memang sesuai la coz fully furnished & dah cat bagai umah tuuu **Cantik**
Tapi mahal sangat la...
kami semua tak mampu huhuhu...
Kalo tak dapat umah sebelah tu,,terpaksa la kami berenam berpisahhh...
Bawa haluan masing... **Pandai2 la korang cari umah termasuk aku...uwaaaaaa**

Tamatlah entri serabut untuk harini...
Misi mencari umah sewa harus diteruskan...
caiyokk!!! gambate!!!!....



Monday, October 4, 2010

= Ratu Sehari =

Salam....

Kemalasan melanda semenjak 2 3 menjak niii....
malas nak update belog...
Oh Tidakkk!!!!!!
Tapi preparation still on going...
walaupun carca marba....

TQ yang tidak terhingga kepada kwn2 yang sudi membantu....
Especially to Zakiah, Nor & Syati...
Since saye dah setat buat preparation...
Rajin btol dorg tolong memberi idea ape yg patut....
yg paling rajin tak lain tak bukan si Zack laaa...

Pantang ade idea kat kepala, dan dan trus kol.
even waktu opis hour pun..
TQ so much laling....
really really appreciate ur effort....

Tadi Zack tepon....
Memang btol dia dah memeningkan kepala saye...
Yang paling tak tahan tuuu...
Dia suggest suh tukar Wedding Theme saye....

Oh Tidak!!!!! Cantik jugakkk!!!!!!
Saye ni paling senang btol cair dengan kata2 madah pujangga orang tau...
**Tu yang hampir2 terjebak dengan MLM - Nasib baik terselamat :p**



Cantik la pulak huhu...

InsyaAllah, hujung bulan ni nak balik kampung...

nak settle kan ape yang patut...

sangat2 rungsing ketika dan saat ini...huhu...


p/s :Harap2 dapat settle kan beberapa perkara penting b4 sy terbang ke sirap+ susu :p
Zack: Pasal Wedding theme tu, ko ade harapan untuk menang huhu....

++ WOW!!!! MESTI KELIK ++

~ E-Day ~

There was an error in this gadget