++ Ka-cHinG ++

++mA fReNs++

Sunday, April 17, 2011

=Bandung Trip ~ Day 1 =


As salam ladies...

haa...lama tul tak update belog...
asyik2 ckp mende yg sama je...
lama tak hapdet belog..
itu je le kejenye kan..hehehhe
lappy buat hal la...**alasan :)**
Ni nak story pasal bandung trip yg saya dan 2 org osmet gi last week..

Rabu - ahad (6-10 April)...
lama tu amik cuti...
bos tanye gak..nape sy cuti lama sgt..
tp sy diam je...
alasan..personal matter...hahhaha

Ekceli booking tiket dah lama..
supposely kitorg gi bulan 11 last year...
tp filght delay due to merapi ash...
kes yg masuk majalah tiga tu..
so kitorg decide tu postpone ke bulan april...
And alhamdulillah..selamat pegi n balik dah ni....hehhehe


Sampai bandung lebih krg kul 11 waktu indon...
sampai2 je...trus klik klik...
jakun la sgt kan...hahhah...

jumpa plak dgn geng mamat lelaki nii...
3 org jugakk...
kenal2...sempoi je dorg...
then tunggu supir tak sampi2...
ghupernye..miscom dgn agent tu..
mereka ingat kan kitorg akan smpi kul 4.30 pm...
huhuhu...

then kitorg pun terpaksa mencari teksi....
dapat plak teksi..nk menipu je pakcik tu..
geram btulll..
ade ke pakcik teksi tu saje je buat2 jalan jauh..
n buat2 tak tau tempat yg kitorg stay tu (Orange Homes)...
sampi2 je dia trus charge 55000 rp...
Nasib baik la...kakak yg jaga orange homes tu tau yg teksi tu menipu...
suppose kena charge 35000 rp je...huhuhu...
Sampai2 je...relax kejap..n kol supir...

Supir kami namanya miftar...gemuk putih gebu orgnye..**not recommended**
supposely supir la yg kena tau..ke mana yg patut dia bwk kita..
ni kita plak yg kena bgtau kita nak ke mana..
for first timer yg dtg...mane la tau tmpt2 yg mane yg best etc...
nasib baik sy dah prepare awal2...
hasil drpd survey blog elyaelmo & cik belle...
thanks 4 da info ya...


Perut dah lapo...even dah mkn dlm flight pun...still perut minta di isi
mintak supir bawak ke tempat makanan indon yg sedap...
Dia pun bawak kami ke Simpang Raya...

masakan minang....
Lauk pauk memang byk atas meja..
tinggal pilih je...
harga di kira berdasarkan apa yg kita makan aje...


Petang tu kami jalan2 ke factory outlet kat jalan Dago...
byk gile..kat tepi jalan je...
kiri kanan FO...
rata2 harga kalo convert balik duit m'sia..lebih kurg sama jeee...
dulu org kata murah..
maybe dah ramai sgt tourists drpd m'sia..
so rege pun naik la sikit sikit...
Plus...byk tshirt cap ayam la...huhu...
kami tak beli pun...huhuh..jalan2 cuci mata n klik klik aje...


Malam tu kami suh supir hantar kami ke spa yang murah...hahhaha
Then dia suggest spa @ Mon Reve...
not bad..
murah la drpd harga malaysia..
tapi sy rs ade lagi mrah drpd tuu...
si supir ni tau bawak tempat yg mahal jee...
dpt komisen la tuuu...

kami amik pakej siap satu badan..
body massage, ear candle, face massage, reflex & body scrub...
125,000 rp selama 2 jam setengah...
berbaloi2....

ntah pape..org last day la dah penat2 baru la gi spa...
ni tak..terbalik plak kitorg..
teruja nak pegi spa drpd bershopping hahhaha....
Balik tu lena sungguh tido...
Muka hepi...rs nak buat spa lagi...hehhehe
mak aihh..hepi btol story morry ni...
esok2 plak sambung citer untuk hari ke 2 dan seterusnya...
ok..till then.... :)

Tips :
1) Kena prepare awal2 kemana yg kita nak pegi..jgn harapkan supir...kalo dpt supir yg baik, alhamdulillah..kalo tak..ermmm....
2) Selalunya supir akan bawak kita ke tempat yg mahal sikit drpd biasa...contohnye kat Simpang Raya tu la...Makanan kira boleh la..takde best sgt pada saya la...Biasanya supir tu akan dpt komisen..dats y la dia akn bawa kita kat tmpt yg bersih...takut kita sakit perut ke hape...

Monday, April 4, 2011

= Videographer =

As salam peeps.... Alhamdullilah... videographer dah booked last month.. Tapi baru nak citer... Sori INA...hehhe **Aku tau aku hutang post yg ini** =p post ni dah lama dalam draft... Baru nak publish...hehhehe.. hampun... Dulu saya ingat nak cari johorean videographer... Konon2 senang la nanti kan.. Murah pun murah... coz for sure takde transportation cost... Then sy terjah blog ex-b2b ni... Johorean blogger mesti kenal dgn cik puan Ann yang cantik manis tu... Beliau ade buat post pasal johorean videographer... so senang...info dah ada..tinggal email minta quotation je... Thanks 4 Sharing Ann =) **Minta izin share kat sini** 1) Jek Video 2) Manis DV Video 3) PM Pro Motion Line 4) Ek Video Untuk makluman kalian, sy hanya minta quotation kat JekVideo & ManisDV je hehhehe.... Pastu, gatal plak nak minta quotation videographer from KL... 1) LH Media TV 2) i-Moments 3) Eddie Photovideo So, antara 7 videographers di atas... Sy..dengan keputusan diri sendiri.. tanpa tanya encik tunang sy...*takut dia pot pet pot pet** trus booking... =) i-Moments Kenapa sy pilih? Sy suka teknik shoot video yg lebih kurang CST.. **Nak hire CST, MEMANG TAK la kan =p** The song choosen tu mmg kena je dgn setiap moments yg di rakam... N da most important hrga murah skit drpd yg lain2... Hazremi Hamid owner i-Moments ni mmg baik hati.. Layan sy yg byk karenah ni...huhu... Lgpun, ramai juga bloggers yg hire i-Moments... Ok.. tak chaye..leh tonton video drpd i-Moments.. Till Then.. =) Pi es: TQ C's AS yg suggest i-moments pada sy... luv yaa.. muaxxxx =)

Sunday, April 3, 2011

= Kain Hunting =




As salam everyone...



Today, sy teman my ex housemate gi beli kain tunang beliau @ Jalan Tar...


kami pegi bertiga...


me, pica n her mom....


Dah lama gila sy tak pegi jalan tar...


walaupun jalan tar n umah sy bukan jauh mane pun...


10 minit je naik lrt...



Nasib baik gi hari ahad


kalo sabtu, sure crowded gila...


poning pale den...hehheh



Back to topic...


Sampai je trus park kete kat depan Semua House...


Mmg nak gi Semua House...


Ekceli Pica nak beli yg readymade je...


Tunang labor day..


mmg tak sempat la nk tempah kann...



Masuk semua house...


Kami dah berpecah...


ehh ekceli terpecahh..


sy dah termasuk one of kedai nii...


A to Z Fesyen Baru Sdn Bhd...


Tetiba sy teramah mesra plak ngan She-Male ni...


Reen namanye...


baik org nye...


Dah alang2 tu sy tanye jela pasal kain nikah sy...



Tempah kat dia around RM1,200...


Excluding kain...


Baju ala2 siti sarah tu..


cantik sangat...


Harga boleh kasi kurang lagi kakak manis...



Dalam Hati mak oiii...


Kat Ampang murah lg..if tempah around rm300-rm400.. plain...



If nak tambah patch lace and jahit manik ke..maybe cuma add rm sikit jela kot...



Tp sy tak tau la harga baju mcm tu memang standart ke hape....


Tp mmg totally lari la drpd budget saya..huhu...



Last2..sy tunjukkan gmbr design camne yg sy nak...


sy tanye dia material ape yg sy patut beli...


brp meter etc..bagai bla bla bla...


sy cakp pun dah tergagap2...(org tipu mmg kena sumpah jd gagap hahhah)


Mmg nmpk mcm tak berapa nk di percayai laa...hehheeh


mula2 dia tanak reveal...


Tp sy buat muka confident yg sy akan tempah ngan dia...


Hahahha...



Akhirnya, sy keluar kedai dgn muka yg hepi..


sebab free consultation bebehhh...hehhe


Jahat btol sy..ramai .org yg buat mcm tu ape...hahhaah



So next week, boleh la beli kain kat sirap susu...


Mudah-mudahan dipermudahkan oleh Nya...


Amin...



Ok..sekian saje coreatan ntah pape drpd sy... =)


Peace no war...



Pi Es: Niat di hati nak gi Pameran Pengantin, PWTC... Tapi dah penat, trus tak jadi....


Nak gi geledah blog b2b yg pegi sana.. =)

Saturday, April 2, 2011

= I'm Back =


As salam readers, bloggers & frens....



Post baru wajah baru...


Org lama..and muka still sama...:p


Kini saya kembali berblogging...



Maaf for those yg baca belog sy yang tak seberapa ni..(mcm org bc belog ko ;p)


maaf sbb dah lama sy tak update belog...


Yupp...sangat lama...


sy rindu berblogging...


Rindu yg amat....



Maaf juga sebab sy private kan belog sy ni..


Tgh stress time tu....



Tak perlu sy huraikan di sini..


kemana sy menghilang dr dunia blogging..


kwn2 yg rapat sahaja yg tahu...


TQ to all my fren yg bg semangat tak henti2..


sokongan padu korg yg sgt jitu amat ku hargai....



Imbas balik kenangan lalu....


2 minggu sy suffer yang amat..


mental n fizikal **jgn main2 haa** huhu


Berminggu masa berkabung/ kenali diri....


T.Kasih kwn2 yg call...sms...bbm (tipu..ko pkai hp buruk)... :p


Yang bg semangat...bg nasihat...


Sy sangat hargai jasa kalian...


Yang sanggup bersusah payah...


Fetch sy dr Melaka-KL pukul 1 pagi.. (ko mmg suka menyusahkan org)...


Kalo ingat balik..memang tanak ingat la senang kata.... :p



Sekarang sy sudah jadi gagah seperti badang..


badang pun tak gagah mcm saya....hahhaa...


saya dah lupa dah semua bende tu (tipu lagik..smpi mati pun ko akan ingat huhu)..


saya cuba lupakan semua tu..


Barang yg lepas tak elok dikenang....


kini sy bangkit...


Memandangkan sy jadi kawen...


ye sy akan kawen..memang akan kawen kan..



InsyaAllah...sy akan terus meng'update' belog sy ini...


Tak lain hanyalah untuk kenangan diri sy sendiri...


Bukan untuk menunjuk..


Jauh sekali membangga diri...


Lagipun takde ape yg boleh dibanggakan pun...



saya bukan anak orang kaya...



Bukan orang ada ada...



Saya hanya orang biasa....



Serba serbi biasa saja...



Hanya sebuah belog picisan saje...



So i have made up my mind...


untuk teruskan ape yg sy dah mulakan...


saya malas ekceli nk tukar sana sini..hehhehe...



Cuma saya tukar url blog sy je...



Kini... http://blogqasehkita.blogspot.com/



Hopefully 'stalker' tu tak jumpa belog sy..


kalo dia jumpa.. nasib sy la kan.. sy dah malas....


Tolong jangan sebok2 lagi hal saya ye lalinggg....



Wassalam.....


++ WOW!!!! MESTI KELIK ++

~ E-Day ~

There was an error in this gadget