++ Ka-cHinG ++

++mA fReNs++

Sunday, April 17, 2011

=Bandung Trip ~ Day 1 =


As salam ladies...

haa...lama tul tak update belog...
asyik2 ckp mende yg sama je...
lama tak hapdet belog..
itu je le kejenye kan..hehehhe
lappy buat hal la...**alasan :)**
Ni nak story pasal bandung trip yg saya dan 2 org osmet gi last week..

Rabu - ahad (6-10 April)...
lama tu amik cuti...
bos tanye gak..nape sy cuti lama sgt..
tp sy diam je...
alasan..personal matter...hahhaha

Ekceli booking tiket dah lama..
supposely kitorg gi bulan 11 last year...
tp filght delay due to merapi ash...
kes yg masuk majalah tiga tu..
so kitorg decide tu postpone ke bulan april...
And alhamdulillah..selamat pegi n balik dah ni....hehhehe


Sampai bandung lebih krg kul 11 waktu indon...
sampai2 je...trus klik klik...
jakun la sgt kan...hahhah...

jumpa plak dgn geng mamat lelaki nii...
3 org jugakk...
kenal2...sempoi je dorg...
then tunggu supir tak sampi2...
ghupernye..miscom dgn agent tu..
mereka ingat kan kitorg akan smpi kul 4.30 pm...
huhuhu...

then kitorg pun terpaksa mencari teksi....
dapat plak teksi..nk menipu je pakcik tu..
geram btulll..
ade ke pakcik teksi tu saje je buat2 jalan jauh..
n buat2 tak tau tempat yg kitorg stay tu (Orange Homes)...
sampi2 je dia trus charge 55000 rp...
Nasib baik la...kakak yg jaga orange homes tu tau yg teksi tu menipu...
suppose kena charge 35000 rp je...huhuhu...
Sampai2 je...relax kejap..n kol supir...

Supir kami namanya miftar...gemuk putih gebu orgnye..**not recommended**
supposely supir la yg kena tau..ke mana yg patut dia bwk kita..
ni kita plak yg kena bgtau kita nak ke mana..
for first timer yg dtg...mane la tau tmpt2 yg mane yg best etc...
nasib baik sy dah prepare awal2...
hasil drpd survey blog elyaelmo & cik belle...
thanks 4 da info ya...


Perut dah lapo...even dah mkn dlm flight pun...still perut minta di isi
mintak supir bawak ke tempat makanan indon yg sedap...
Dia pun bawak kami ke Simpang Raya...

masakan minang....
Lauk pauk memang byk atas meja..
tinggal pilih je...
harga di kira berdasarkan apa yg kita makan aje...


Petang tu kami jalan2 ke factory outlet kat jalan Dago...
byk gile..kat tepi jalan je...
kiri kanan FO...
rata2 harga kalo convert balik duit m'sia..lebih kurg sama jeee...
dulu org kata murah..
maybe dah ramai sgt tourists drpd m'sia..
so rege pun naik la sikit sikit...
Plus...byk tshirt cap ayam la...huhu...
kami tak beli pun...huhuh..jalan2 cuci mata n klik klik aje...


Malam tu kami suh supir hantar kami ke spa yang murah...hahhaha
Then dia suggest spa @ Mon Reve...
not bad..
murah la drpd harga malaysia..
tapi sy rs ade lagi mrah drpd tuu...
si supir ni tau bawak tempat yg mahal jee...
dpt komisen la tuuu...

kami amik pakej siap satu badan..
body massage, ear candle, face massage, reflex & body scrub...
125,000 rp selama 2 jam setengah...
berbaloi2....

ntah pape..org last day la dah penat2 baru la gi spa...
ni tak..terbalik plak kitorg..
teruja nak pegi spa drpd bershopping hahhaha....
Balik tu lena sungguh tido...
Muka hepi...rs nak buat spa lagi...hehhehe
mak aihh..hepi btol story morry ni...
esok2 plak sambung citer untuk hari ke 2 dan seterusnya...
ok..till then.... :)

Tips :
1) Kena prepare awal2 kemana yg kita nak pegi..jgn harapkan supir...kalo dpt supir yg baik, alhamdulillah..kalo tak..ermmm....
2) Selalunya supir akan bawak kita ke tempat yg mahal sikit drpd biasa...contohnye kat Simpang Raya tu la...Makanan kira boleh la..takde best sgt pada saya la...Biasanya supir tu akan dpt komisen..dats y la dia akn bawa kita kat tmpt yg bersih...takut kita sakit perut ke hape...

No comments:

++ WOW!!!! MESTI KELIK ++

~ E-Day ~

There was an error in this gadget