++ Ka-cHinG ++

++mA fReNs++

Friday, December 24, 2010

= Berkat Solat Istikharah =

Credit : Aljanggut.blogspot (Google)


Salam Jumaat semua..

Pagi tadi merupakan berita gembira buat housemate sy...
Beliau akan bertunang pada esok hari...
Ini baru dikatakan pertunangan mengejut...
Kami semua (osmet) tak sangka sungguh...
Alhamdulillah...Berkat dia buat solat istikharah....
Terbuka hati dia untuk menerima si dia semula setelah dikecewakan....

Memang tabik spring la kat beliau....
Hari yang ketujuh baru dapat petunjuk...
ekceli beliau dalam dilema nak memilih 'antara dua'...
Tapi akhirnya..persoalan kami semua terjawab...
Tahniah dot dot dot (nama dirahsiakan)... :p
Im hepi for u...**Dah agak dah mesti antara osmet ku akan kahwin dulu dr aku :p**
Langkah bendul namanye tu...hehehe


*****************************************************


Berbalik kepada topik...
Persoalannya...adakah kamu...kamu dan kamu...**Kamu la tuu**
Adakah kamu terfikir untuk buat solat istikharah sebelum kamu bertunang etc....

S.A.Y.A????

Honestly sy TAK PERNAH buat Hokeyy huhhu **Sadis sungguh kan!!!**
Rasa macam meNYESAL plak tak buat b4 bertunang dulu...huhuhu
Tapi apepun...life must go on...**Memang la kena hidup :p**
kena berdoa semoga pilihan yg kita buat tu adalah pilihan yg tepat....
InsyaAllah..moga di permudahkan... AMIN.....



Pies : Horeeeyyy!!! Esok balik Jb...Cuti seminggu sampai awal tahun...leh la survey2 ape yg patut :)

8 comments:

dhiya said...

salam.sy terjumpa blog ni time blog hopping.terpanggil utk komen. buat yg masih mencari saya rasa better solat istikharah utk memohon petunjuk. kadang2 utk perkara spt nak terima kerja kat mana, nak sambung study ke tak kita buat istikharah.tapi utk perkara besar spt menyempurnakan separuh agama(kawen la ni) kita lupe nak consult Tuhan bleh ke tidak kawen dgn org ni.so sape yg x buat lagi better buat.siapa g telah memilih, moga Allah merahmati pilihan.


sekadar berkongsi pendapat =)

Qaseh Qidzizie said...

Hi Dhiya...

i agree wif u...tak semestinya nak kawen je kita kena solat istikharah...apa2 yang kita nak buat, kena mohon petunjuk drpd Allah...
Dia yang maha mengetahui..

Neway, thanks for ur comment...

~fisha~ said...

setakat ni fisha still takut nk buat slat istikharah. dulu pnh buat sekali. tapi macm hati takleh terima. rumitnye.. so biarla dulu.. sobs~ insyaallah one day..

~ mizzAmy ~ said...

amy pernah buat sampai 7 kali tapi tak dek lah hari-hari, but still tak tau pilihan mana nak buat. last-last make it as ikut jer lah apa yg akan berlaku. hopefully, pilihan kali ni adalah yg terbaik.

Adawiyah A.Halim said...

saya pun tak buat solat istikharah..tak tau npe..tkot..tkot kalo si dia bkn jodoh sy..huhu

Qaseh Qidzizie said...

Fisha -InsyaAllah,Mudah-mudahan pilihan yg kitabuat tu adalah yg terbaik untuk kita.

Qaseh Qidzizie said...

MizzAmy - Mudah-mudahan, gerak hati amy dapat membantu.Pasti pilihan kali ini paling tepat :)

Qaseh Qidzizie said...

Adawiyah- samalah kita huhu :p..Mudah-mudahan gerak hati kita ni betul..

++ WOW!!!! MESTI KELIK ++

~ E-Day ~

There was an error in this gadget