++ Ka-cHinG ++

++mA fReNs++

Tuesday, December 21, 2010

= Hari yang gelap kini sudah terang =

Salam semua...
Ye..sy tau..dah lame sy menyepi drpd aktiviti ber'belogging'...
mmg dah berhabuk..berkurun...
sampai cik um blogger pun rindu kat sy **jgn muntah ye Cik Um**...

Ekceli...sy byk menerjah ke belog b2b yang lain untuk cari idea bagaimana nak merealisasikan majlis sy nanti...

walaupun majlis itew nnt ternyata akan menjadi majlis yang hanya biasa-biasa saje....**Bukan ada-ada**

Dan pada waktu penerjahan belog b2b berlaku...
sy telah diuji dgn dugaan yg hebat dimana hasrat sy untuk berbelog hampir mati dalam erti kate berkubur..
sehinggakan sy rs hubungan kami akan berakhir....**Teng teng teng...takut tak??? :p**

Tapi Alhamdulillah...semua tu telah berlalu dan kami berjanji untuk bersama-sama mengekalkan hubungan kami hingga ke syurga **chewah ayattt*....
Dari situ sy byk belajar tentang lumrah org bercinta..

tak semestinya semua itew indahh...

ade pahit..ada manis...

ade suka..ade duka..

itew lumrah dalam bercintan cintut...

apatah lagi kami di alam pertunangan..kata org lagi la byk dugaan...

Oleh itew, sy berjanji dgn diri sendiri..
bahawa sy akan terima si dia seadanya..
dan begitu juga si dia...
akan menerima segala baik dan buruk saye seadanya...
kena give n take la kate omputih tuu kann...


Semoga Allah memberkati hubungan kami..
dan semoga jodoh kami dipermudahkan oleh Allah...


dahh dahh takmo sedey2...

Bangun pagi kena senyum macam si comel Hana & Hani.... **Sy curi gmbr anak buah opismate**

-sekian-

xoxo

Hani & Hana

10 comments:

ummphs.. said...

kih kih.
tula..lama sgt kamu ngak ada. :)
happy selalu k. mari kita berpening2 memikirkn kahwin ini. :)

abah dan mak haqq said...

tu baru tunang..
belum kawen lagi..
lagi laaaaaaaaaaaaaaaaa banyak dugaan..
huhuhuhu...

bersabar ye cik kak

<3

Qaseh Qidzizie said...

Cik Um - Mari kita berpening-peningan together-gether...adusss..pening sihhh!!! :p

Yaty - Dugaan mmg menguji hati & perasaan...huhu..selagi aku boleh sabar, aku sabarlaaa heheheheheh......

Ogy said...

dugaan dlm bertunang mmg mcm tu...boleh dikatakan setiap pasangan akan mengalaminyaa...kadang2 lg dekat tarikh lg kerap gaduh....krn benda2 kecik pun leh gaduh......

tp itulah yg jadi pengukur kekuatan cinta kita....kalau dpt harungi saat2 sukar ni dgn berjaya..InsyaAllah...hubungan tu akan jd lebih kuat lg... kena sabar byk2....rileks jgn cepat melenting....dugaan lepas berkahwin nnti tak kurang besar juga...so persiapkan diri k........

~ mizzAmy ~ said...

hahaha... kenapakah entri kita agak nak sama? hehehe.. btw, betul sgt tuh, mmg kena byk bersabar n kena give n take dlm relationship. baru lah hubungan tuh kekal kan?

iedayah said...

dugaan,dugaan..sbr ea dear..=)

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

salam...

dugaan masa bertunang lagi hebat kan...dari dugaan zaman cintan cintun

heheheh..salam kenal dari si gebu...

✿(^^,)✿

Qaseh Qidzizie said...

MamaGee - Thanks for your advice..i really appreaciate it..Terharu!!!

Qaseh Qidzizie said...

Mizz Amy - Entri kita seakan sama?? entri luahan hati harus ade persamaan kan..lagi2 b2b..byk sgt dugaan...

Iedaya - Dugaan banyak mematangkan kita sebenarnye..Thanks dayah...

Qaseh Qidzizie said...

Hi Yanie budak Gebu.. :)

Tu la org tua2 kata..bertunang ni tak elok lama2... Tapi nak buat cemane...huhu.. jodoh... jodoh..kemari la kau cepattt!!!!! :p

++ WOW!!!! MESTI KELIK ++

~ E-Day ~

There was an error in this gadget