++ Ka-cHinG ++

++mA fReNs++

Friday, December 24, 2010

= Berkat Solat Istikharah =

Credit : Aljanggut.blogspot (Google)


Salam Jumaat semua..

Pagi tadi merupakan berita gembira buat housemate sy...
Beliau akan bertunang pada esok hari...
Ini baru dikatakan pertunangan mengejut...
Kami semua (osmet) tak sangka sungguh...
Alhamdulillah...Berkat dia buat solat istikharah....
Terbuka hati dia untuk menerima si dia semula setelah dikecewakan....

Memang tabik spring la kat beliau....
Hari yang ketujuh baru dapat petunjuk...
ekceli beliau dalam dilema nak memilih 'antara dua'...
Tapi akhirnya..persoalan kami semua terjawab...
Tahniah dot dot dot (nama dirahsiakan)... :p
Im hepi for u...**Dah agak dah mesti antara osmet ku akan kahwin dulu dr aku :p**
Langkah bendul namanye tu...hehehe


*****************************************************


Berbalik kepada topik...
Persoalannya...adakah kamu...kamu dan kamu...**Kamu la tuu**
Adakah kamu terfikir untuk buat solat istikharah sebelum kamu bertunang etc....

S.A.Y.A????

Honestly sy TAK PERNAH buat Hokeyy huhhu **Sadis sungguh kan!!!**
Rasa macam meNYESAL plak tak buat b4 bertunang dulu...huhuhu
Tapi apepun...life must go on...**Memang la kena hidup :p**
kena berdoa semoga pilihan yg kita buat tu adalah pilihan yg tepat....
InsyaAllah..moga di permudahkan... AMIN.....



Pies : Horeeeyyy!!! Esok balik Jb...Cuti seminggu sampai awal tahun...leh la survey2 ape yg patut :)

Wednesday, December 22, 2010

= S to the T to the D =

Salam semua...

Sy & Entun dah decide tarikh...
i mean family kami yg decide time raya aidilfitri hari tu...
Lame dah decide...
Ekceli takut nak declare tarikh...
Bukan ape...coz takut tak jadi...
yelaa..kita hanya merancang...
Allah jua yg menentukan...

Sejak kes on off on off ni...
sy jadi takut...
malu kalau..ermmm if let say tak jadi je...
Maluuuu!!!! Huhu..

Harap2 semuanye baik2 sahaja..
ape yg di rancang akan menjadi...
tak mau lagi ungkit kisah lepas2...
past is past...
kena bangkittt & sama2 menyemai benih2 cinta kami ni ***Euwww ayat tak hengat** haha
InsyaAllah...kalo ade jodoh tak kemana...

Dah..udah udah..ape yg ko merepekla cik Kak oiii...

Straight 2 da point jelaa... :p

Dengan ini sy dengan tak malunye...malah berbangga...**Haha ntah pape minah ni**
Mengishtiharkan bahawa Tarikh- tarikh penting dalam hidup sy adalah seperti di bawah :

Solemnization : 30 September 2011

Bride's Reception: 1 October 2011

Groom's Reception: 8 October 2011


Harap- harap date ni tak berubah lagi la yerrr :p
So ape lagiii!!!! Save The Date yeee!!!!

-Sekian-

xoxo

P/S : Dah selamat book flight ke Sirap Susu...Harap2 takde la Gunung2 yang akan meletus lagii..

kang tak pasal2 cancel buat kali kedua..Oh Tidak!!!!!!!!!!!!! :p

Tuesday, December 21, 2010

= Hari yang gelap kini sudah terang =

Salam semua...
Ye..sy tau..dah lame sy menyepi drpd aktiviti ber'belogging'...
mmg dah berhabuk..berkurun...
sampai cik um blogger pun rindu kat sy **jgn muntah ye Cik Um**...

Ekceli...sy byk menerjah ke belog b2b yang lain untuk cari idea bagaimana nak merealisasikan majlis sy nanti...

walaupun majlis itew nnt ternyata akan menjadi majlis yang hanya biasa-biasa saje....**Bukan ada-ada**

Dan pada waktu penerjahan belog b2b berlaku...
sy telah diuji dgn dugaan yg hebat dimana hasrat sy untuk berbelog hampir mati dalam erti kate berkubur..
sehinggakan sy rs hubungan kami akan berakhir....**Teng teng teng...takut tak??? :p**

Tapi Alhamdulillah...semua tu telah berlalu dan kami berjanji untuk bersama-sama mengekalkan hubungan kami hingga ke syurga **chewah ayattt*....
Dari situ sy byk belajar tentang lumrah org bercinta..

tak semestinya semua itew indahh...

ade pahit..ada manis...

ade suka..ade duka..

itew lumrah dalam bercintan cintut...

apatah lagi kami di alam pertunangan..kata org lagi la byk dugaan...

Oleh itew, sy berjanji dgn diri sendiri..
bahawa sy akan terima si dia seadanya..
dan begitu juga si dia...
akan menerima segala baik dan buruk saye seadanya...
kena give n take la kate omputih tuu kann...


Semoga Allah memberkati hubungan kami..
dan semoga jodoh kami dipermudahkan oleh Allah...


dahh dahh takmo sedey2...

Bangun pagi kena senyum macam si comel Hana & Hani.... **Sy curi gmbr anak buah opismate**

-sekian-

xoxo

Hani & Hana

Tuesday, December 7, 2010

= Shuffle Pengantin =

Salam ladies...

Shuffle???? trend menari guling2 remaja zaman skrg....
menarik tertarik bila mana kaki kat atas..pale kat bawah....
guling guling...kaki bersilang-silang...
melompat dan kemudian duduk bersila **ye ke :p**

First time tgk shuffle kat umah pengantin yg kamu hadiri...
ape perasaan kamu....

Adakah.....

1) Woww!!! chayalahhh... Lain drpd yg lain....
2) Garu / Geleng kepala
3) Biar Betik!!!!!!
2) Astaghfirullah **Mengucap panjang**



Credit : Oh! Media


walau apepun...terpulang kepada setiap individu untuk menilai...
lain org lain pemikirannye....
mungkin pengantin / keluarga pengantin tu mahukan kelainan...
mungkin dgn buat perkara yg pelik yang belum pernah di buat dek orang dapat meningggalkan memori indah kepada pasangan pengantin....haaaa who knows rite...
tak mudah nak puaskan hati semua orang....

TAPI...

kalo saye la buat mcm ni time majlis saye nanti...
Haiii alamat kena pepah dengan batang penyapu la jawabnya :p

Monday, December 6, 2010

= Melangkah ke Tahun Baru =

Salam semua...

Esok kita akan melangkah ke Tahun Baru Hijrah 1432 ...
Juz nak share Doa Akhir Tahun dan Doa Awal Tahun Hijrah untuk di baca pada petang ini (Isnin, 6 Dec 2010).
Semoga semua amalan kita di terima dan semua dosa di ampunkan oleh Allah s.w.t.
Dan semoga kita menjadi insan lebih baik daripada sebelum ini. Amin…




Doa Akhir Tahun

Dibaca 3 kali pada penghujung waktu Asar, sebelum masuk waktu Maghrib.


Dengan izin Allah, sesiapa yang membaca doa ini akan mendapat Perlindungan Allah SWT dari fitnah dan tipu daya syaitan serta mendapat setahun keampunan dosa selama setahun ke belakang.




Doa Awal Tahun.

Dibaca sebanyak 3 kali selepas solat Maghrib.

Fadilat doa Awal Tahun adalah membenteng diri dari gangguan syaitan. Dengan izin Allah, Barang siapa membaca doa ini, Allah akan memerintahkan 2 malaikat untuk melindunginya daripada fitnah dan tipu daya syaitan selama setahun.

Wednesday, December 1, 2010

= Pertunangan Mengejut =


Salam sumeee...

Ntah pape jek title entri ni.
hehehhe..saje jekkk...
lagi pun dah lame tak update...
kira entri mengejut la ni...

Alhamdulilah..
streamyx has been installed kat umah sewa baru..
sebelah umah jekkk...
lepas ni kemain la saye...
laju jek balik drpd opis nanti...
nak ngendap entri b2b semua..
bukan b2b aje..
kira semua skali laaa...

on fb jekk..1 of ma bff baru upload pic tunang beliau..
tahniah buat hazrina johari a.k.a miss rynn...
beliau selamat bertendang eehhh bertunang dengan jejaka pilihan Mr. ezzy..
saye tak dpt hadir majlis beliau **hamba mintak ampun**
coz saye balik kmpung time tu...
newayyy..congratooo....selamat bertunang...
Akhir kata...

kacak luar...
kacak dalam...
kacak sana sini..
S.E.N.Y.U.M ehhh ade kena mengena kee...**belasah jela** :)

Pinkishblue hantaran


Hantaran hasil usaha gigih yang tak henti2 drpd beliau sendiri


Hamboi2...chewahh...pheewitttt..ape ape jelaa

Dahhh...cukupp..nak tgk lebey2..sila ke belog beliau yee...

++ WOW!!!! MESTI KELIK ++

~ E-Day ~

There was an error in this gadget