++ Ka-cHinG ++

++mA fReNs++

Wednesday, June 30, 2010

= W-Day, Prep has begun =

Salam...

yesss...my wedding preparation has begun.. No wedding date yet ...but i have to take my first step as from now...InsyaAllah one year to go...so i have a lot of time..it's better for me to start now..rite.. Actually, saye tak mahu last minute lagi as my e-day preparation last year..everything....last minute... maybe some of u might call me MLM (Miss Last Minute-tettt...u know who u are)...OMG!!! dun wanna do the same mistake again..hope so...ngeh ngeh...

Actually, my e-day last year was a little bit messy...yuppp...here and there...everything was given to somebody i appointed for. But Alhamdulillah, everything was ok ok saje... Thank you to my family...without them, im nothing (^_^)...Hantaran Deco (Asmazat), Bridal Make Up artist and OP etc..thanks a lot..i really appreciate it..


From personal blog (yang merapu ntah ape2) to blog yang akan mencoretkan segala persiapan until Entun Terima Nikahnya saye (bakal merapu meraban juga).... Tentang Gadis Biasa yang akan di satukan bersama Lelaki Biasa somewhere in 2011 dan akan merancang semuanya di sini dengan wedding budget yang biasa-biasa saje....serba serbi biasa....angan-angan besar,budget ciput..bole giteww...ngeh ngeh...yes..I must bear in mind that everything should be done with a Low-budget wedding...tujuannya supaya saye tidak lupa dan leka...tak mahu membazir kepada bende2 yang tak perlu...kepada korang yang sudah selamat terima nikahnya...i need your help to share any ideas and comments yang membina...saling bertukar pendapat...saye budak baru belajar kalau salah tolong jolokkan :)


Perasan tak starting beberape entri yang lepas...saya menggunakan perkataan "saye" instead of "aku"...bukannye ape.."saye" tu lebih molek sikit di baca...moga2 ayat2 yang baik akan jadi baik2 je selepas ni..kira mcm nak membina hidup baru laaa...heheh poyos...opppsss....harapan nak semua bende jadi baik..insyaAllah....

saye juga harap sangat2 akan dapat buat entri untuk BFF saye yang telah selamat bernikah dengan pasangan masing2..semoga di beri kesungguhan dan kerajinan untuk buat itu semua...bukan ape...sebagai panduan untuk saye merancang majlis saye nanti dan juga sebagai kenang-kenangan di hari-hari yang mendatang....seronok sangat tengok mereka bersanding atas pelamin dengan muka berseri2...cantik, gorgeous, senyuman menawan, awet muda...arghhh.... i wanna be just like them... termeroyan la plak :)


Hakikatnya, si dia lebih- lebih tinggi drpd saye :p


Pi Es: Ape yang bakal berlaku nanti, Kami Hanya Mampu Merancang......tuhan yang menentukan...

-xoxo-

Sunday, June 27, 2010

= Video Sensasi =

Salam...

uhhh..lega sungguh...selepas 2 hari 2 mlm menyiapkan slide show yang penuh mencabar...actually, takde la mencabar mane pun...senang jekk..cuma mencabar kesabaran bila mana, hasil keje yang di buat tiba2 terlari la...nak ubah itu untuk ikut citarasa sendiri..ape2 jela..yang membantutkan dan melambatkan penyiapan "assignment" ni.....hehhee...



kalo nak di ikutkan dah lama dah bercita2 nak buat slide show sendiri..ingat setat je dpt cd gmbr trus semangat berkobar2 nak buat...huhu..angan2 tak serupa bikin...cehhh...dah 9 bulan jadi tunangan org...barula semangat tu ade...ntah ape2... ;p..

Bila dah siap...rs hepi gt...berbaloi jugak la segala penat lelah selama 2 hari yg sepatutnya dapat siap dlm masa beberapa minit saje...hehhee...tak kisah laa..janji entun dah puji kaw kaw punyee.hehehhe...gumbiraa!!!!!

pi es: sila la menjamu mata anda di bawah itew...
itu title atas sana kasi gempak saja... :p

Thursday, June 17, 2010

= Free Trial Contact Lens =

Salam..

Hari ini saye dapat CL percuma!!! yeayy.... 1-day Color CL...pakai buang... oh satu hari saje...hmmm....ok la tuhh... free maa...
Baru teringat, 2 minggu lepas rasenye ada isi form online from http://www.freshlookilluminate.com/#/register.. saje suka-suka..tak sangka plak dapat...

Honestly, first time pkai CL pun mase e-day last year...sebab nak melawa punye pasal... saye bukan nye rabun pun..memula dulu saye rasa payah je nak pkai..rs macam nak tercucuk je bijik mata ni..bab2 mata ni memang sensitif...huhu..tp tu dulu la ye..ngeh ngeh..skrg tidak lagiii...

Disebabkan free..maka tangan ni rasa ringan je nak isi form tu..senang dan sekejap je....cubalahh..kot2 korang dapat free lebih drpd satu...









Mata besar dan boolat macam ni...sgt tomellll

Pi Es: Bila la nak pkai CL ni yerr......esokkkk..... :p

= 11th KL Wedding Expo 2010 =

Salam...
Hopefully dapat pegi :p





Date: 18th Jun - 20th Jun 2010
Venue: Mid Valley Exhibition Centre (Hall 2)

Tuesday, June 15, 2010

= Wedding - Dian & Pian =

Bride & Groom : Nordiana Adam & Sufian Md Doon
Date : 13 June 2010
Venue : Pontian, Johor

salam..

Tahniah buat pasangan Diana & Sufian yang telah melangsungkan majlis persandingan mereka di rumah pengantin perempuan di kampung api2, Pontian Johor pada hari ahad, 13 Jun 2010..punye la meriah dengan kehadiran saudara mara da rakan2..terutamanya saye..ehemm of coz..tp biasalah...masalah kesesakan jalan raya yang membuatkan daku lambat wahai sahabat hehhehe...tipu tetttt...

berjanji dengan geng ssp kul 12.30 mesti ade kat umah dian...tp ape nak buat..kul 12.30 tu la aku ngan miss pengapit to be baru kluar rumah dengan terhegeh-hegeh nye...pastu sempat lagi pergi membeli hadiah untuk pengantin..yela..kang bawak tangan kosong je..kecik hati pengantin...

dah abis beli barang gedebuk gedebak...sampai umah nye pukul 2.00 pm..yang lain menanti ketibaan kami dengan penuh sabar hehehe...kecuali miss rynn...beliau tak dpt hadir coz kena attend training katenye...dan akhirnya, saya cuma dapat bergambar dengan pengantin perempuan sekali sahaja...huhu..itupun pinjam kamera zura..(zura, bila ko nak bg gmbr ;p)... kerana hp ku bateri kong....time ni plakkk nak kong..cehhh

selesai makan..masuk balik umah pengantin berborak dengan geng ssp...tajuk yang di borakkan byk berkisar tentang suka duka anak2 mereka...yee...aku suka..tettt aku tipu sebab aku takde point nak mencelah...tp suka dan hepi sgt tgk kawan2 ku bahagia di tambah pulak dengan kelahiran buah hati pengarang jantung mereka...dan selepas itu jeng jeng jeng..pertanyaan eksklusif untuk aku..bila nak kawen???..yeee seperti biasa aku menjawab hujung tahun tp tak tau tahun bila (ayat pinkish)..ngeh ngeh ngeh...

Neway, wajah pengantin perempuan berseri2...cantik, manis...cun melecur laaa...hehehe...terpancar sinar kebahagiaan di wajah mereka berdua...terutama bila bersanding di atas pelamin.... :)

Buat Dian & Pian: (macam la korang baca blog aku ni kan)
Selamat pengantin Baru..semoga bahagia ke anak cucu..mekacihh...














Pi es: Gmbr hubby diana tiada dlm gmbr ;p

Saturday, June 12, 2010

= Aduh!!! Tersepit =

salam..

weekend ni ramai yg kawen...cuti sekolah kan...3 org rakan baik adakan majlis mereka pada minggu ini..tahniah kepada diana (Johor), Ad (Terengganu) & Intan Sya (Perak)...dan tak lupa juga sis yg chomel kecik molek kak ija (kL)...saye telah tersepit di persimpangan :(

Akhirnya saye nekad balik kampung dan akan menghadiri majlis persandingan diana & Pian di pontian, Johor..jangan kecik hati ye yg lain...

yeee..saye sudah packing brg dan bersedia untuk pulang ke kampung...naik beskal roda 4 mcm biasa...tiket pun tak beli lagi..bagusnye ye begitu...mintak2 ade la tiket kat bukit jalil nanti...yee..kwn saye sorg tu telah blik dulu meninggalkan saye dengan kete honda city nye...huhuhu...

Beg Wajib Balik Kampung :p

Chocolate oreo for my niece n nephew

Pi Es: mudah-mudahan sye selamat pergi & Balik.. Amin..nak jumpe MAK....


Wednesday, June 9, 2010

= Bila Buah Hati Jauh =

Entun kena outstation di mersing selama 5 hari.....bermula pada hari sabtu (5 Jun)..dan dijangka balik dan trus ke melaka atas urusan kerja jugak pada harini(9/6) ...sabtu pagi bertolak pukul 5.00 pagi semata2 untuk sampai mersing pukul 10 pagi..kena attend meeting katenye...biasalah..bila memula ditinggalkan rs mcm..alaaa..takde hal la..sekejap je tuhh... tp bila 2 mlm aku try kol tp tak berjwb...kegusaran di hati tak dpt di tahan2 lagi..risau..risau..dan risau...dlm hati berkata..kat pulau mmg takde coverage...walhal..dlm hati tuhan je yg tau betapa risaunya aku...huhu...

ntah kenapa harini..tetiba lepas solat asar dlm surau..kebetulan takde org..teringat la aku kat entun...kat mane dia skrg..selamat ke dia...jgn la terjadi ape2 kat dia...aku berdoa pd Allah..supaya ampunkan dosa aku, entun dan seluruh family aku..rs insaf pun ade...

slalunya..kalau dia ade..dia kol..aku marah2..ade je yg tak kena di mata aku..biasala prmpuan..ngeh ngeh...ke aku sorg je yg mcm tuhh...huhu..tp bila 2 hari takde kabar brita..rs mcm lain..lain sgt...mcm gegeli je perasaan tu..tp mmg btol la kate org...org kat depan mata, kita takkan kisah, tp bila org dah tu takde, mula la meragau tak tentu hala...menyesal..dan macam2 lagi laaa...

mujur lepas solat, aku balik semula ke meja aku...tgk hp..n ade 1 miskol n 1 msg..Alhamdulillah...selamat semuanya...gembira sgt...rs cam nk nangis..huhuhu..gembeng betolll....mudah-mudahan semuanya ok...

tgh menaip nih..tetiba teringat mak kat kampung..mak buat ape..jg anak buah aku ke tgh bagi rabbit makan kangkung hehehe..tetiba tersentappp...mak kat kampung tu seminggu skali blom tentu aku tepon...kalau tak talipon entun sehari, dah meragau itu ini...apela nak jadi ngan aku...mak...tetiba windu makkk..waahhhh!!! bergenang siot airmata aku huhuhu..burok pagaiii..takpe mak...blk opis ni orang trus kol makk..hrp mak n family kat kampung sihat semuanya...sayang makkk...muahhh...

dah pukul 6..dah aku nak balik skrg..nak tepon MAK...

Friday, June 4, 2010

= Akibat bergambar dengan pemain England =

Hepi + sakit jiwa harini..
hepi sebab meeting berjalan ngan lancar...tak kena marah, tak kena tanye macam2, tak kena pk byk...juz present jek..wah sronok btol...

Tp yg sakit jiwa nye huhuhuhu...

ni sume gara2 teringin beno nak bergmbr dgn pemain england..ye la bukan senang dorg nak dtg m'sia ...lebey2 lagi nak jumpa fans kat Menara Rebung tu...so ade kesempatan nk jugala bergmbr kenang-kenangan...ngeh ngeh...



huh..jgn mimpi la pemain england nak dtg m'sia..Memang tak la kan..lagi2 si rooney tu hehehe...
Actually kat lobby menara ade buat satu tempat khas untuk sesiapa yg nak bergmbr dgn pemain England.. kan TM dpt license untuk guna gmbr dorg sebagai penyeri kad prabayar I-Talk tu...so tempat khas tu di buat replika pemain2 england ni...nak promote la tu..nmpk mcm org btol je.. padahal papan je tuh....huhu..

aku pun kenapa ntah blk keje trus teruja nak amik gmbr ngan dorg..padehal..dah lame mende tu kat situ...so aku ngan tini (rumet)excited sungguh berposing..tak peduli dah org yg lalu lalang tu..tak toleh kiri kanan...arghhh...bukan selalu dpt bergmbr ngan pemain england..kononnye la kan..

tetiba...berdebuss...kebabooo...berdeshumm...tergolek dog...oh tidakkkkk!!!!! aku terjatuh...macam nangka busukk....arghh..malu gile...muka dah tebal 3 inci....setebal heels yang aku pkai time tuhh :(... tp aku berjaya mengontrol diri dan perasaan malu...malu gile babe.tp tahan je..muka buat cool je..mcm takde pape je...dgr jugak suara gelak tawa insan mane yg tak berhati perut tuh huhu...mujur tini ade..takdela malu sgt..kunun2 la...huhu..redha jela...

Balik umah je rs kaki berdenyut2...ghupernye..nah amik ko...berdarah..meleleh2..hehhe..tipu je..juz tersiat skit je kulit kakiku...mcm kena cakaran harimau.ehhh..itu belakang badan..mcm kena cakaran kucing ala2 manja gitu.hehehe...
nasib baik ade krim gamat yg beli ms gi langkawi haritu... :)










Pi es: tu la akibat nak sgt amik gmbr ngan england team...huh..tak senonah btolll...wat malu org kmpg je..

Tuesday, June 1, 2010

= Utusan Raja Sehari =

Tahniah diucapkan pada sahabat baik aku masa zaman sek men dolu-dolu..Nordiana Bte Adam yang akan melangsungkan majlis perkahwinan pada hari ahad, 13 Jun 2010..dpt invitation card from her..cantikk...dia pos nun jauh drpd JB ke KL...dan akhirnya sampi kat opis aku...

Tak sangka sungguh diana dah kawen dengan pilihan hati...kawan seopis dengar-dengarnya..huhu..dah lame tak contact ngan ko, yan..padehal mase zaman sekolah dulu..duduk sebelah menyebelah..bertepuk tampar bagai...hehehe...cepat je ms berlalu kann...huhu..






Kepada Nordiana Bte Adam & md sufian md doon..

May your marriage be filled with all the right ingredients:
~ a heap of love
~ a dash of humour
~ a touch of romance
~ a spoonful of understanding
May your joy last forever. Congratulations!

cecehh :p....

Pi es: Dian tunggu kedatanganku...yg len tu jangan tak dtg pulak untuk mengecohkan majlis tu nanti ;P

++ WOW!!!! MESTI KELIK ++

~ E-Day ~

There was an error in this gadget