++ Ka-cHinG ++

++mA fReNs++

Friday, July 29, 2011

= Papa John's Pizza =

Tarraaaaaa.....Yummylicious!!!!


Jalan2 wif my fren kat jusco wangsa maju...
Tetiba menngidam nak makan pizza...
Ingatkan nak mkn Domino's pizza...
last2 jalan depan Papa John's pizza...
Terbau aroma yg enak...
Perut kata mau..hati pun turut serta megiyakan tanda setuju **kes lapo tak henggat**

Lepas dek tak tahan pujukan gadis papa john yg meng'offer' kami hidangan yg gerenti enak katenye sambil menunjukkan menu kpd kami dgn begitu bersungguh2....maka kami pun tak teragak2 untuk mencubaa... :p

Pizza ok...sedap...tapi yg paling best...kek coklat & garlic bread.... :)



Selesai makan..perut kenyang...
Balik singgah MPH...
nmpk perempuan cantik yg saya minat...
Oh my Gucci...
Fazura...I lebiu laa....


Terus grab, pay & chow.... :p

Wednesday, July 27, 2011

= Ice Cream Day =


Thanks to my boss yang belanja ice cream magnolia nii...
walaupun harganye cuma berapa hengget je..ianya amat bermakna bagi ku... chewahhh!!!

Sunday, July 24, 2011

= Borong Contact Lens =

Hi semua....

Takde cite pasal kawen...so cite syok sendiri...

we went to Midvel yesterday..
teman kan my rumet gi beli contact lens...
Kebetulan ade promotion by Focus Point kat area ruang legar LG tu...
Memang murah drpd biasa..
nama pun promotion kan...

Ape lagi...
pandai btul sales girl tu wat marketing..
dah mmg keje dia kan..
Nah..hamikkkk....
kawan saye tu siap beli 8 kotak untuk stok dia 6 bulan...

Free gift: cermin kecik kucing Comey...



Sy pun terpedaya jugak...
padahal baru je TERbeli CL tapi tak pakai lg..
ni tak tahan godaan punye pasal la...
sebab nmpk awek chinese yg cun pheewittt....


Sempat lg tuuu huhu


sales girl ni comel sgt...
dia pkai lens wrna grey...
suweettt sgt...
kebetulan muka dia ni mcm one of ma fren...IVANA **aku tau ko x baca belog aku ni**
Last2 rembat jugakla satu...untuk sebulan
jadilaaa..drpd kempunan...
walaupun gaji nx week baru dpt...
tapi sebab dah TERsuka punye pasal...
juz grab ajela...**burok pangai** huhu...

Friday, July 22, 2011

= kad seikhlas hati =


Mlm tadi entun majuk...
majuk betol..bukan main2..
tawar hati katanye...
ape rasanye yekkk...
ohh ye yee..sy tau sebab sy pun prnh tawar hati gak ngan dia...

Hurmm...
ade ke laki2 majuk...huhu...
cett...

memula sy rs mcm malas je nk layan dia..
tapi lelame..sy mls la...nak gado2...
kat opis hati dah tak tenteram....
satu keje pun takleh buat..
last2 nmpk sokabar lama...kertas wrna..



bahan2 nye


ting!!!!!
trus dpt idea nak diy kad...
so ape lagi...menyelinap bilik fail trus buat kad dgn harapan takde sesape la yg masuk bilik tu...
nasib baik takde...hahah kalo tak kantoi....

dah siappp...
masukkan dlm kotak kecik + kucing kayu yg comel **dah mende tu yg ade dpn mata**
petang tu sy trus pos laju....
yela dah tagline "dijamin sampai esok"
nasib baik smpi..hehhe..

Harap2...dia dah tak majuk lagi la ye...
ngngade tauu..
sekeh kang..hehhehe..tak tak..hampunnnn!!!!!

Pies : harap2 dia senyum...takmo majuk2 ye..burokkk... :p

Thursday, July 21, 2011

= Menu Puasa =


As salam peeps...

Puasa dah nak dekat...
dah habis ganti puasa ke belum...
hehhe...

Harini...
sy half day..
sakit kepala... **apa motif cerita-xde motif,saje**

Ekceli....harini sy n 2 org lg rumet plan nak masak sempena bulan puasa nii..
hehheheh...
meaning that..balik keje je trus masak untuk berbuka...
wahhh...nak tunjuk rajin ke...
hehhe..takdela...sebagai persiapan b4 jadi isteri org nx yr...
dan memasing nak asah lg bakat memasak yg sedia ada dlm diri memasing hahhaa...

Tak nmpk eh..*abaikan* :p

Antara menu2 nye...semestinya la yg simple tp sodapp..
siap list kan lagi..everyday masak except weekend...
weekend kitorg plan nk mkn kat luar..
nak rs masakan org luar plak.... :p

Pi es: Harap2 menjadi la plan ni ye..jgn hangat2 tahi ayam sudahhh... :p

Wednesday, July 20, 2011

= Eily & Samer - Solemnization, Reception & Outdoor

As salam..

Breepp Breepp..eheh ituw farah af2 la...heheh




Post ni adalah kesinambungan post yg terdahulu..

tak lain dan tatak bukan..

gmbr nikah, sanding & outdoor 1 of ma bff ...




Perantin : Eilysha & Samer Al Murshidi


Date : 9hb July 2011 (Bersih)


Venue : Quality Hotel, Muar




Dan sekali lagi sy nak memohon ampun dan maaf kepada pengantin krn tak dpat hadir ke majlis perkahwinan beliau... (dah 20x mintak maaf ni) huhu..harap2 pengantin tak kecik hati...


ko tahu kan knpa aku tak dpt attend huhu...post ni




Jadi..layan kan gmbr2 ini yeee...




Eily : seriously ko nmpk cun gila di hari jadi eh di majlis perkahwinan ko ni...Make up cantik..baju cantik..serba serbi cantik...suami pun cantikk.aauwwww!!! hahaha..




SOLEMNIZATION



sape yg patut manja2 ni :p






Alolooloo..gumbira setelah di ijabkabul yeee...





RECEPTION





Suapan kek untuk hubby tercinta...





Nampak tak bunga yg kecik2 kat bawah pelamin tu..chomey kan





Yummyyy!!!!!





OUTDOOR





Eily & her MIL & Hubby





Semoga berbahagia ke akhir hayat...Luv yaaaa...fren 4ever...



Friday, July 15, 2011

= Eily & Samer ~ Pre Wed Pics =

As salam peeps....

wowweee...cantikkan pics niii....
Sy suke gilaaaa....
These pics were taken by Positive E'magez Photo...
lagi- lagi pics kat Ladang UPM...
mmg cantik sgtt...Mmg teringin sgt nak bergmbr kat situ..
tapi apakan daya...
dulu free tapi skrg kena bayar....huhu...
Nak ceroboh kang kena sesah ngan pak guard plak hahaha...

takpela...kita tgkla nnt sape yg bleh sponsor...**verangan la ko** :p

Congratulation Eily & Samer...
Eily ni my bff waktu zaman muda belia Universiti dolu2..
Eily ni mmg taste foreigner...hahhaha..
Finally mmg foreigner la jodoh ko...
itu semua berkat doa ko yg tak henti2 tu kan..
Alhamdulillah...hehe
Sori eily..saje ngusik ko... :p
Jgn mare babe...

Neway..layan jela pics yg mabeles kat bwh ni..
if u all suka..juz click Positive E'magez Photo..


@Iklan ini bukan di taja oleh photographer tp disensasikan oleh biskut munchy's@











Monday, July 11, 2011

= Air Asia Big Thank U Sale =


Hi ladies....
Tumpang lalu...
iklan tak berbayar...walau satu sen pun..
sekiang harap maklong.. :p



Air Asia Big Thank You Sale starts From RM3


Booking start 12 - 17 July 2011


Travel period : 6 Feb 2011 - 20 June 2011



Destination :


Bali
Bangkok

Jakarta

Hong Kong

Siem Reap

Guilin
Singapore

Phuket

Medan

Langkawi

Kota Kinabalu

Hatyai

Kuching

Johor bahru

Alor setar

Miri

Penang

Clark
Ho Chi Minh City


For more info, Click AirAsia




P/S: buat bakal perantin, inilah masanye untuk plan n booking hanimun korang...


yang dah kawen pun leh booking untuk 2nd 3rd ..hanimun korg...


Saya: Since date tarak lagi, so tggu je la Air Asia wat promo AirAsia zero fares :p


Sunday, July 10, 2011

= Ikea Sale : 7 - 24 July 2011 =

Hi Jelita.. :)

Ikea sale yawww...:p
starting from 7th July until 24th July 2011....
da reason ikea wat sale coz nak kurangkan barang2 yang byk dlm gudang ikea tu...
plus ade new stock will be arrived soon...
so mari kita untungkan ikea sambil menghabiskan duit sendiri di sana ya....

Tapi ingat..sila beli barang yg kamu perlu saje....
jgn nak menggatal nak beli brg2 yg kureng perlu (nasihat untuk diri sendiri)



Brita baik for those yang apply ikea friend membership...
ada barang baeekk punya..dengan harga baekkk punya untuk tatapan kamu ye...
Pls jgn rambang mata...rabun mata dibenarkan.. :p
*saye baru apply, tp blum pernah shopping lg...keje byr duit govt tax untuk CC je huhu..kesiann**



Jom kita shopping @ ikea!!!!
Byeee...

Saturday, July 9, 2011

= Kuning itu Bersih ??? =

Braninya sy pkai bj kuning time2 genting mcm ni...nasib tak kena tangkap :p


As salam peeps....

Kuning itu bersih???
sebab tu sy pkai baju kuning..hehhehe
dan disebabkan saya pakai bj kuning..
lalulintas sesak teruk......jem gile...
hahaha...btol kah...

tak chaye...btolll...
tgk pic bwh ni...
sy rs mcm bulan posa je..
slalu nye bila time bulan posa...
mmg akan sesak teruk mcm nii..
huhu...sabo jela...

dis is becoz of bersih la...
tp sy tak join bersih...
im not interested in politic actually...
tp kengkadang kena amik peduli jugak kan..
negara kita ..bangsa kita jgk kan...











dis is becoz of bersih la...
tp sy tak join bersih...
im not interested in politic actually...
tp kengkadang kena amik peduli jugak kan..
negara kita ..bangsa kita jgk kan...

Alhamdulillah...
Mujur takde pape kejadian buruk yg berlaku...
Ya Allah..selamatkan la negaraku yg tercinta ini...
Amin...


Sunday, July 3, 2011

= Bukan lagi b2b 2011 =

Assalamualaikum...

ye ye...sy tau..lama tak update belog sy yang usang...
dah terabai selama sebulan macam tuan belog dia jugak huhu..

dengan ini sy mengisytiharkan sy bukan lagi b2b 2011...
makna kata postpone daaaa....
InsyaAllah, majlis akan berlangsung pada tahun 2012...
InsyaAllah, jika diizinkan tuhan..jika ada jodoh....
A new date tak decide lagi...
perasaan agak sedih...agak malu...agak sengal...dan mcm2 lagilaa....
berbaur2 perasaan ni...

lama2 gak sy fikir...either nk truskan berblogging atau tidak...
mane taknya...masa sy tgh berserabut tu...
preparation tgh tunggang terbalik...
rs mmg takde mood nak wat prep...
so mcmane sy nak kawen...
mood nak kawen tu dah hilang....
tapi2..ermmmm...
brg yg lepas jgn dikenang...
life must go on...belog mesti kena update.. :p


bagi kenalan rapat...dorg dah tau ape yg dah berlaku...
t.kasih atas segala nasihat..dorongan..kutukan2 manja...
sy amat2 menghargainya...

t.kasih juga kpd OP, OV, Bridal etc kerana memahami sy..eceh...
Ikutkan hati..malu sy nak ckp ngan dorg..minta postpone....
tu pasal la sy sms aje...huhu...
sy hrp sy takdela menyusahkan bisnes dorg sgt coz dorg rugila if takde client yg akan replace date sy tu...
mudah2an adela yeee...huhu...

uwaaa....sedih sgt...
tapi setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya....

kepada wanita itew di luar sana...stalker yg tak diundang...
Andai nak berbuat sesuatu..cuba la fikir perasaan org lain...
pls put urself in my shoes...
hidup ni mcm roda...karma....
what goes around comes around...

++ WOW!!!! MESTI KELIK ++

~ E-Day ~

There was an error in this gadget