++ Ka-cHinG ++

++mA fReNs++

Tuesday, August 24, 2010

= BP vs BR Part I =

Salam Ramadhan,

Semalam pergi beli hamper dengan opismate kat Medan MARA...
GM nak bagi kat one of our customers, ED of AMP Radio Networks...

Kebetulan harini memang nak pergi Medan MARA...
Singgah skali kat Butik Baju Pengantin (BP) idaman...
Butik Mass Kasim....
Ye..hati makin kental untuk bertanya..
masuk je butik, telah disapa dengan baik oleh pekerja/owner..
Ramah sangat...
Awal2 dah buat muka interested kat baju tu..
Then tanye kat owner tu..
selamba je dia kate 7k **Gulp**
Ya Allah..mahal nye...
Dah memang sah2 la mahal...
Tapi sy tak sangka la semahal tu....
lepas tuuuu bayar segala make up pelamin bagai....huhu...
Saya hanya mampu tersenyum la...
dan masih lagi buat muka interested yang amat...
nasib baik la akak tu kate saya ni kecik comot..
tak sesuai dengan baju yang heavy mengerlip tu..
hanya org tinggi yang sesuai..
tak boleh alter... **senyum**
At least takde la rasa terkilan tak dapat sewa baju tu..
Alhamdulillah ade hikmah nye...
Pastu akak tu tunjukkan pulak baju yang murah range RM1000- RM2000... **tak lawa**
Kalau kat tempat lain (JB) mesti dapat better lagi drpd tuh....
Pastu nak tempah baju nikah plak starting RM350 and above..
lagi banyak beads/batu berlian bagai..lagi mahal kena charge....
Bercerita pasal BR plak...
hati rasa tak sedap...
fikiran menerawang...
kepala rungsing memikirkan baju raya (BR) yang dah beli tu...

Rasa macam menyesal la plak beli kaler yang tak disukai...
Harus jugak pergi ke kedai tu untuk menukar warna kegemaran...
Dan akhirnya harini ini berjaya juga menukar...**Gumbira**
Kena tempah baju tu n extra charge RM10...

Pi es: Kepada kamu yang berminat nak sewa BP Mass Kasim..amat di alu2kan...dan share la hari bahagia kamu + BP idaman tu dengan saye... Dengarnye cik ummph aka Um Liyana berminat....saye sukeee..Selamat mensurvey....

7 comments:

ummphs.. said...

haha qaseh.
terime kasih sbb tolong survey:) tp 7k wah!! takde maknanya nak sewaa..huhuhu
wiken ni sy gi survey bridal kat jb. nanti sy update ye! :)

Nora a.k.a Aira said...

7K dear, gurlp jugak!

Qaseh Qidzizie said...

Liyana - memang takde maknenye nak sewa :p..hooyehhh!!! nanti update ya...can't wait....

Nora - 7k, harga mcm standard baju kawen artis plak hehe..:)

ummphs.. said...

Qaseh - alang2 RM7K - pegi LYNDA RAHIM KL. :)
kelas gituuu... siap ade honeymoon free okai.

Qaseh Qidzizie said...

ermmm..sewa butik Mara pun tak mampu..inikan pula Lynda Rahim...berangan saje la yang mampu... :(

mysarah said...

7k untuk sewa or beli? giler kental mahal!

Qaseh Qidzizie said...

Sewa la Sarah Sayang...
Giler kentang mahal...
believe it or not ekekekekeke :p

++ WOW!!!! MESTI KELIK ++

~ E-Day ~

There was an error in this gadget