++ Ka-cHinG ++

++mA fReNs++

Tuesday, July 27, 2010

= E-Day - Shida =

Salam…
Rasa macam dah lame jek tak update..
Kepala pulak bercelaru…
rasa cepat jek mase berlalu…
Takut tak sempat jek nak prepare..
Sekarang ni pun tak tau nak start macam mane…
Rasanye kena buat budget dulu laaa….
Ade copy excel daripada blog b2b tuu…
Tapi tak start lagi huhu…
Ya Allah, berikan la aku kerajinan dan kekuatan untuk mulakan misi biasa-biasa ni..
Tak mahu lagi jadi MLM... :p

Last week pergi majlis pertunangan shida...
Shida ni adalah anak kepada mak ayah angkat kami…
Keluarga angkat yang baru kenal mase di hospital serdang dulu...
Majlis berlangsung di rumah mereka di selayang dalam serba sederhana...
Saye suka dengan majlis mereka..
Sederhana tetapi meriah...tidak perlu hantaran yang mahal-mahal...
Semua tetap sempurna di mata saya...
Tidak perlu keluar belanje berlebihan kerana makcik pandai masak..
Sedap2 semua makanan yang dihidangkan...
Almaklumla, makcik ade buka catering sendiri...
Semua lauk pauk dia yang masak…
Sampai kembung perut kami..huhu ..tak senonah...

Pada mulanya majlis berlangsung dengan baik...
Walaupun kehadiran keluarga pihak lelaki terlewat sangat2...
Tak elok hokeyy..tak baik membuatkan orang lain2 tertunggu2..
Nasihat kepada diri saye juge…
Tapi alhamdulillah, selamat juga mereka tiba...


Shida & Along

pakcik & makcik















Kami minta diri pukul 4 petang...
Cadang2 nak beli barang dekat da curve (shopping la tu sampai duit gaji kering huhu)...
Kami akan datang balik malam tu sebab ade kenduri kesyukuran sempena pakcik selamat menjalani pembedahan…
Tetapi malam tu, kelurga mereka di uji lagi..
Anak bongsu makcik (Nabila) di masukkan ke hospital kerana ade ketumbuhan..
Kasihan..tapi majlis malam tu tetap juga di teruskan...

Tak dapat di bayangkan kalau dugaan itu berlaku kepada diri saye dan keluarga...
Saye memang bukan setabah itu....
Mudah-mudahan majlis saye nanti berlangsung dengan baik...InsyaAllah...
Pi es: lepas maghrib nak pergi melawat Nabila di hospital...

5 comments:

nurayunni said...

cantik pengantin..

cik fiza said...

sakit ujian Allah..
sy pun xtau kalau sy setabah itu..
tapi tuhan akan uji hambaNya berdasarkan tahap keupayaan shj...
doa yang baik2 utk semua.. :)

Qaseh Qidzizie said...

nurayunni - yupp...cantik bakal pengantin...

Cik fiza - minta2 di jauhkan segala yang buruk dan berdoa yang baik2 untuk yang akan datang... :)

iedayah said...

ya Allah..dugaan dtg bertubi2..hrp2 sumenye akn beransur pulih

Qaseh Qidzizie said...

iedayah - Alhamdulillah..Nabila dah selamat jalani pembedahan... Mudah-mudahan tiada lagi dugaan hebat dalam hidup mereka selepas ini...
TQ dayah...

++ WOW!!!! MESTI KELIK ++

~ E-Day ~

There was an error in this gadget