++ Ka-cHinG ++

++mA fReNs++

Wednesday, July 14, 2010

= Unsangkarable =

Salam...

Selama 5 hari 4 malam Entun berada di Hospital Serdang kerana menjaga pakcik dia yang sakit...pakcik dia selamat menjalani pembedahan untuk memulihkan saluran jantung yang tersumbat...dia pun terpaksa bercuti la.. saye pun bercuti sehari untuk datang melawat....kasihan saye melihat entun..makan tido tak menentu...oppsss..kalau bab makan, pandaila dia makan di cafe hospital tu..tapi yang sedey tempat tidonye hanya di atas sofa kat bilik tv...itupun terpaksa merengkuk sikit sebab dia kan tinggi....

Katenye hospital tu ade makhluk lain yang tinggal same...kecut perut jugak la si dia…hehe…lagi2 tido dalam bilik tv yang sunyi juga…nasib baik la ade 2 orang makcik yang same2 tido di bilik itu juga...makcik zuraidah dan makcik zainab...makcik tu menemani suaminya, pakcik Hasnool yang juga baru lepas operation...dan makcik 2 orang itu la yang menjadi mak angkat kami...siapa sangka..peramah dan sangat baik hati.... saye ni jenis yang lambat sikit mesra dengan orang tapi Entun sebaliknya.....tapi kami berborak macam dah lame kenal..malah anak2 mereka juga same seperti mak dan ayah mereka....along, shida, naim, nabila....peramah....siapa angka...jumpa pertama kali sudah keluar makan bersama.... so unsangkarable!!!!

Kami juga datang ke rumah mereka di Selayang...pakcik Hasnool dah boleh keluar hospital....kasihan juga melihat pakcik hasnool..sampai di rumah terus saje demam dan batuk2...Entun pun menolong la ape yang patut....daripada petang sampai malam kami di rumahnye...di hidangkan juga mee goreng walaupun penat tak hilang lagi...Paling tak boleh lupa, mase saye nak balik tu makcik cium kedua belah pipi saye bersungguh2 macam anak dia sendiri..huhu..terharuu....

Dalam perjalanan pulang ke rumah..mulut entun tak berhenti2 memuji makcik tu dan family nye...saye juge begitu..tak pernah kami jumpe family yang macam tu...baik hati..peramah..jenis tak kisah dan ramai anak angkat...kami sangat cemburu.... :p


Pi es: pakcik entun blom kahwin lagi..ada sesiapa yang sudi?

2 comments:

pinkishblue said...

haishh.. dah ade fmly angkat... bagusnye En tunang jage pakciknyee...

Qaseh Qidzizie said...

Yes..so unsangkarable...
dah jadi tanggungjawab entun....
pakcik nye tiada siapa2..ade siapa2 yang sudi? :p

++ WOW!!!! MESTI KELIK ++

~ E-Day ~

There was an error in this gadget